Příspěvky uživatele - 1.200

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mráz ve vegetačním období, 1.4.2023
Rané broskve jsem vyřadil, Haveny,F.M.3 a O.Henry by to příští týden měly zvládnout.Co bude dál je ve hvězdách.Vloni bylo snad 5 nebo 6 mrazových vln -5 až -6°C a nakonec nějakým zázrakem z toho spáleniště časem vykukly i nějaké meruňky.Broskve tady... celý příspěvek >
Moniliový úžeh peckovin 2023, 1.4.2023
Jelikož se má provádět druhý postřik po odkvětu idealně když je nad 10°C, tak dnes je ten den D.Navíc nemusím vymýšlet nějaké protimrazové koktejlíky.
Mráz ve vegetačním období, 30.3.2023
Určitě další postřik Championem neplánuju, neměl by žádný smysl když už jsou květy K.O.Pokud Vám ještě květy nezmrzly a nebyly ošetřeny Championem, pak by postřik smysl měl.Ideální je ošetřovat dva dny před příchodem mrazů a při teplotě nad 10°C.Pak... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 29.3.2023
Marná snaha -6°C, ani Champiom nepomohl.Byla to taková "rána z milosti" jelikož většina květních pupenů šla do kytek už v polovině února. Vánoční obleva se protáhla do poloviny ledna, teploty šplhaly až k 19.°C a jednoho krásného únorového dne... celý příspěvek >
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 26.3.2023
Včera jsem do rozkvetlých meruní prsknul směsku Horizon a Champion (20 gramů na 10 litrů vody).Předpověď na útery a středu je -3 a -4°C.Pokud teploty nepůjdou ještě níž měly by to květy prozatím zvládnut.
Jakou odrůdu nektarinky, 22.3.2023
Podnož prunus Mandschurica (meruňka Mandžuská) je ve své domovině až 40 metrový strom, takže o slabě rostoucí stromeček opravdu nepůjde.Manžuská roste ve středně těžkých půdách velmí bujně (cca o 30% silněji než GF 677).
Cegledi Bíbor (Karmínová), 22.3.2023
Zatím není co hodnotit.Květní pupeny se nevysypaly jako u většiny odrůd, jenže ještě příjdou jarní mrazy.
Pozdní odrůdy meruněk, 21.3.2023
Důležitější je kdy bude "Fardao" zrát .Mi kvete na Valašsku velmi pozdní Kech-Psar která dozrává až na přelomu října a listopadu.
Skodca na broskyni, 14.3.2023
Není to žádný škůdce, nýbrž některá z hub vyskytujicích se na odumřelém dřevě.Broskvoni už není pomoci, vysaďte novou a řezné rány zamažte tmelem.
Scillato, 4.3.2023 Obsahuje fotku
Více jak 30. leté zkušenosti pěstitele Scillata ze zlínska (400 mnm) mě přesvědčily aby jsem tuto odrůdu taky vyzkoušel. Meruňky Scillato se pěstují na Sicílií v okolí stejnojmené obce nedaleko Palerma.Plody jsou kulovité, střední velikosti, velmi... celý příspěvek >
Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 23.2.2023 Obsahuje fotku
Bór se v půdě špatně rozpouští je téměř nepohyblivý a rostlinnými pletivy se rozvádí velmi neochotně.Takže nějakého zlepšení se dočkáte nejdříve za 1-2 roky.Proto je vhodné k rychlému zlepšení nedostatku některého z mikrokroprvku použít hnojení... celý příspěvek >
Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 4.2.2023
Maďarská meruňka je samosprašná tudíž žádné opylovače nepotřebuje navíc tazatel uvádí že v okolí jsou další odrůdy.Problém bude v píščíté půdě, patnáctiletý strom spotřeboval veškeré dostupné živiny (draslík, fosfor a některé mikroprvky bor,... celý příspěvek >
Ochrana stromků před mrazem, 3.2.2023
Bohužel oba přípravky, jako ochrana proti mrazu nefungují.Obsah mědi a boru jsou v zanetbatelném množství, dají se použít jen jako listová hnojiva ke zmenšení stresu rostlin po mrazovém poškození.Jediné co funguje je Champion do rozvinutých květů v... celý příspěvek >
Tuleu Timpuriu, 24.1.2023 Obsahuje fotku
Taky se ke mě jeden roub zatoulal.
Tuleu Timpuriu, 24.1.2023
V nabídce roubů a oček z Holovous je jen zlomek slivoňových odrůd z tamní genobanky ve ktré se nachází cca 250 odrůd.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika