|
Rajčata podlouhlá, 23.7.2018  Jersey Devil je ideální odrůda na zpracování, je hodně masitá a obsahuje jen minimum semen. Pro mě je velmi důležitá i skutečnost, že netrpí černáním špiček. Dokonalé rajče na sušení a protlaky, obsahuje málo vody.
|
 |
Masitá rajčata, 22.7.2018  U mě se letošní vítěz mezi masitými rajčaty jmenuje Buffalosteak F1. Zdravé rostliny a nádherná rajčata s dokonalou chutí.
|
 |
|
 |
Rajčata podlouhlá, 20.7.2018  Rajčata hromadně dozrávají a to i ta, u kterých je napsáno, že jsou pozdní. Slušnou úrodu mají i rajčata podlouhlá a to mě těší, bude co sušit a v zimě si na čem pochutnávat. Pět kilo už mám usušeno.
|
 |
Masitá rajčata, 19.7.2018 Cherokee Purple považuji za jedno z nejchutnějších rajčat, moje rostliny ovšem rostou na slunci. Chuť rajčete hodně ovlivní hnojení a zálivka, příliš intenzívní hnojení a bohaté zalévání způsobí, že rajče nemá tak výraznou chuť. Plody nikdy... celý příspěvek > |
 |
Trvalky pro včely, čmeláky, 17.7.2018  Já jsem dnes na komuli konečně vyfotila neukázněné Paví oko, ale fenykl si vyseju příští rok, snad se nějaký otakárek objeví.
|
 |
Trvalky pro včely, čmeláky, 16.7.2018  Tak se mi letos podařilo zamotýlovat zahradu a na Komuli to žije. Sednu si vedle s tím, že si budu číst a stejně koukám jen na to hmyzí hemžení. |
 |
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 16.7.2018  Drobná ukázka letošní sklizně, zatím cca 40kg rajčat. |
 |
Rajčata 2018/2, 15.7.2018 Na ovocnáře slušné! |
 |
Asimina Triloba, 14.7.2018 Když jsem Asiminu před devíti lety v Kruhu kupovala a nevěděla jsem o ní vůbec nic, řídila jse se poskytnutým návodem na pěstování a tam bylo psáno, že potřebuje vlhké stanoviště a polostín. Tak jsem našla vhodné místo a rostlinu zasadila. Mezitím se... celý příspěvek > |
 |
Masitá rajčata, 11.7.2018  Masitá rajčata ve tvaru srdce nádherně vypadají a báječně chutnají.
|
 |
|
 |
Melouny 2018, 8.7.2018  Já jsem letos nadšená ze svých žlutých melounů. Pro jejich pěstování jsem se rozhodla docela pozdě a všechna místa na záhoncích už byla rezervovaná, takže rostou v nádobách a vedou si skvěle. Jde o odrůdu Masada F1 a jeden kousek už vypadá skoro... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 7.7.2018  Je evidentní, že nejsem sama, kdo na Asimině obdivuje její tropický vzhled a nádherné veliké tmavé listy bez sebemenšího kazu.
|
 |
Okurky do skelníku, 6.7.2018  Letos jsem si pořídila skleník a mimo jiné jsem tam umístila salátové okurky. Koupila jsem semena okurky Lemon a ta zrovna dozrává. Plody jsou zjímavé a salát z nich je vynikající.
|
 |
Masitá rajčata, 6.7.2018  Jednou z novinek v mém letošním sortimentu masitých srdcí je Cour di Bue od firmy Vilmorin. Semínka stála pár kaček - na rozdíl od jiných Vilmorinských odrůd - a rajčata vypadají moc hezky a mají slušnou chuť. Rostlina je docela produktivní, takže... celý příspěvek > |
 |
Masitá rajčata, 5.7.2018 Cherokee jsem vysévala 23.1. a na záhonek bylo vysazeno 21.5. Taky mi rajčata letos dozrávají nelogicky, ale já mám několik stanovišť s rozdílnými podmínkami. Zajímavé je, že mají mimořádně veliké plody, to Cherokee vážilio 460g a Garmoška 344g. |
 |