|
Příspěvky uživatele - 77.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jakou jabloň?, 17.3.2009 Topaz je velmi chutné jablko - když se vyvede. Když nemá dobrý rok, zklame. Potud má zkušenost. Tvrzení o králi zimních jablek mi přijde trochu nadnesené.
Spartanu se z rezistentů podobá Liberty - má ale kratší skladovatelnost, ale... celý příspěvek > |  | Srovnání podnoží, 17.3.2009 Semenáče (Jaderničky a Croncelského) a A2 jsou prakticky jediné podnože, které používám. Rozdíly ve vzrůstnosti pozoruji i mezi jednotlivými semenáčky téže odrůdy, ale nejsou velké. Přestože v literatuře se píše, že A2 je bujná podnož, zdá... celý příspěvek > |  |
|  | Tuleu Gras, 16.3.2009 Odrůda asi není plně tolerantní k šarce, ale trpí podstatně méně než Domácí. Zraje pozdě, podobně jako Durancie. Na pálení je nepochybně výborná, chutí i sladkostí srovnatelná s nejlepšími švestkami. Před 2 lety mě Tuleu Gras nadchla velikou... celý příspěvek > |  | Jakou jabloň?, 16.3.2009 Jistěže, na M9 bude plodit dříve a stromek bude menší. Ale ovoce bude mít kratší skladovatelnost, stromek bude vyžadovat trvale oporu a nesnese zatravnění. |  | Roubováni švestek, 16.3.2009 Jistěže může. Nemá to ale žádnou výhodu oproti dřívějšímu termínu. |  | roubování, 4.3.2009 Na dvou a víceleté dřevo bych anglickou kopulací nerouboval, zejména ne peckoviny. Nedařilo se mi to. Pokud jsem podnože silně zkrátil a rouboval příští rok na silné, nově narostlé letorosty, ujmula se většina roubů. |  | stříhání starších stromů, 4.3.2009 Myslím, že kroužek je kroužek, tedy ani 1 cm. To, co popisujete, je, tuším, řez na patku.
Zahnův řez byl zde na fóru opakovaně popsán. Lze jej vyhledat ve starších příspěvcích |  | Štěpařský vosk, 3.3.2009 Do rozvařeného vosku z kalafuny (či smrkové pryskyřice), včelího vosku a sádla přidávám ještě - do chladnoucího trochu 96% lihu a 0,07% metylparabenu - obojí z lékárny. Lze nahradit lihem na pálení a kyselinou benzoovou. Zpomaluje žluknutí sádla. |  | roubování Burlatu, 2.3.2009 Jistěže můžete. Lépe v tuto dobu, v době klidu. I když někteří diskutující jsou úspěšní i s narašenými rouby, mně se to u třešní nepodařilo. |  | Roubování třešně, 2.3.2009 U třešní obvykle nebývá problém odebrat ze stromů dostatečně silné rouby, Obtížnější je najít na mladých pláňatech stejně silné letorosty. Pravda, jak píše AB, nemusí být podnož v místě roubování stejně silná jako roub. Může být i... celý příspěvek > |  |
|  | Broskev a merunka, 1.3.2009 Neposlouchejte souseda. |  | Série Top, 26.2.2009 Měl jsem 2. úrodu Jojo, ta první byla jen 4 plody, to se nepočítá. Velké plody, pěkné, na chuť docela příjemné, ale trochu málo sladké. Letošnímu tlaku monilie odolávaly snad lépe než jiné odrůdy, po dešti plody pukaly. |  | Rýč Fiskars, 26.2.2009 Asi ten špičatější. Jak vypadá stavební, nevím.
Špice se hodí do těžší jílovité půdy, do písčité spíš obdélmíková čepel. |  | Ontario, 23.2.2009 Tedy, scvrklý Idared jsem snad ani neviděl, jistěže v suchu a teple je to možné. Wagener i Bláhova nevynikají velikostí plodů, možná v tom je ta příčina jejich trvanlivosti.
Je zajímavé, že Wagenrovo, poměrně chutné jablko, žádnou... celý příspěvek > |  | preprava kvasu, 23.2.2009 Většina z těch, co radí nechat kvas 2 roky, jej futrují cukrem. Já bych s pálením neotálel. Lépe procento cukru navíc, než zoctovatělý kvas. |  |
 |
|
|
|