|
Neúspěch s výsadbou Marsu, 1.11.2018 No mám to podobně. Loni vysazený Mars má také asi 30 cm přírůstky. Takže na jaře ořezat? Bude lépe růst? |
 |
Rajčata venku do Vánoc?, 20.10.2018 Já ne, ale naše slepice se po něm můžou utlouct... |
 |
|
 |
Angeleno, 18.10.2018 Pro Petr z Pardubic: Máte pořád tu asijskou slivoň? Jaká byla úroda a chutná Vám? |
 |
Stříhat či ponechat nově zasazené stromky hrušní, 16.10.2018 Také zastávám názor, že zastřihnout na podzim vysázené hrušně až v předjaří. Názory se různí, mně bylo doporučeno, že peckoviny i jádroviny na podzim vysazované se stříhají až na jaře. Když sázíte na jaře, tak samozřejmě zastřihnete, ale na podzim... celý příspěvek > |
 |
Pozdní blumy nebo ryngle, 11.9.2018 Poradí někdo chutnou pozdní odrůdu blumy nebo ryngle do nadm. výšky cca 220 m? Využití hlavně k jídlu. Případně jakoukoliv peckovinu dozrávající v září či v říjnu? |
 |
Nejsladší rajčata, 31.8.2018  Ze skleníku |
 |
Nejsladší rajčata, 31.8.2018 Také preferuji cherry rajčata... Letos jsem zkoušela Jahodo a Gardenberry F1 a jsou velmi sladká. Máte je také? Pěstuju už jen červená... žlutá nebo oranžová nás už omrzely, i když to velmi dobře vypadá na talíři. Měla jsem však i cherry rajčata,... celý příspěvek > |
 |
Nepaličák nedělá stroužky, 4.8.2018 To samé, jeden kulatý česnek velikosti třešně, mi vyrostl letos z jarního sázení také.Jelikož je u nás velké sucho, ani zjara moc nepršelo, tak jsem to přisuzovala tomu... sice jsem párkrát zalévala i hnojila, ale asi to bylo málo. |
 |
Rajčata 2018/2, 12.7.2018 Rozhodně to také nikomu nevnucuju, spíš se tomu sama divím, možná to dělá ta černá tkaná fólie, kdoví... Jinak také pěstuju tyčkové rajčata a ty samozřejmě zalévám. Tyto keříčková byly taková zkouška, jestli něco vyroste i bez péče a zalévání... |
 |
Rajčata 2018/2, 11.7.2018  Pěstuju keříčkové rajčata na černé fólii z předpěstovaných sazenic. Zalito jen při výsadbě, pak už jen deštěm a to u nás skoro neprší. |
 |
|
 |
Velmi rané broskve, 7.7.2018  Harnas. |
 |
Velmi rané broskve, 7.7.2018 Aktuálně dozrává odrůda Harnas (JV Morava). |
 |
Leskora, 9.6.2018 Máte pravdu... lahůdka. Bohužel nám letos uschla asi polovina stromu😭 |
 |
Nejranější odrůdy meruněk II, 7.6.2018 Na Slovácku už Leskora právě dozrává... |
 |
Co je to zač? Zelenina, nebo plevel?, 1.6.2018 Připomíná mi to trochu mochyni... |
 |