|
Předpěstování košťálovin, 11.2.2019 Moje kedlubny už taky vylezly, ale místnost s teplotou kolem 12-15 st. bohužel nemám... tak jsem je dala na okno na chodbu, kde je teď jen 7 st., tak uvidím co z toho bude... |
 |
Předpěstování košťálovin, 4.2.2019 Při jaké teplotě to budete mít a kde prosím? |
 |
|
 |
Paprika Rodrigo, 30.1.2019 Pane Vašku, letos jste začal s výsevem paprik poněkud dříve oproti minulým létům (viz vaše příspěvky r. 2017 a 2018). Co Vás k tomu vedlo? |
 |
Papriky 2019, 16.1.2019  Pro mě teda Hamík patří k nejlepším a nejchutnějším paprikám. Každý rok pěstuju několik rostlin. U nás se mu daří spíš venku než ve skleníku, pěstovala jsem ho i v květináči. Další odrůdy Monanta a Eva. Ještě jednou letos zkusím Bajku. |
 |
Frigo sadba jahod, 15.1.2019 Nejste se Salsou spokojen? |
 |
Broskvoň Harnas, 7.1.2019  Máme tuto broskev od roku 2014, zakoupeno v Uh. Ostrohu, podnož Rakoniewická. Broskve jsou to vynikající, sladké s výraznou chutí i vůní. Loni zrály začátkem července. Pěstujeme na JV Moravě, cca 220 m n.m. |
 |
Supermarketová paprika, 5.1.2019  Monanta je výborná, chutná a hlavně raná paprika. Pěstuju z bílých už jen tuto. |
 |
Rajče jako Bajaja, 7.12.2018  Omlouvám se, ale upřesňuju odrůdy rajčat na fotkách, ta fotka zelených rajčátek je odrůda Vilma. Bajaja je nižší a převislá, nemusí se vyvazovat. Druhá fotka s červenými plody je odrůda Bajaja. |
 |
Rajče jako Bajaja, 7.12.2018  Klidně ji, Vladimíre, použijte kdekoliv. Ještě jsem našla jednu.
|
 |
Rajče jako Bajaja, 7.12.2018  Co se týče chuti, tak bych řekla, že jenom sladké určitě není, trochu mi připomínalo chuť Startu, takže i ta pikantnost a listy má normální rajčatové. |
 |
|
 |
České sady po sklizni 2018, 27.11.2018 Tomu docela věřím... v září jsme si byli sami natrhat jablka na jedné farmě v okolí (okres Hodonín) za 2 koruny za kilogram. Ve výkupu jim prý nabízeli stejně nebo snad i míň, tak raději vyhlásili samosběr.
|
 |
Rajče jako Bajaja, 19.11.2018 Doporučila bych Vám odrůdu Strillo F1 nebo Bejbino F1. Co se týká odrůdy Perun, tak ta mně vůbec nechutná, ale můžete ji určitě pěstovat i ve skleníku. |
 |
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 6.11.2018  Inspirovaná několika diskutujícími a jejich fotkami plodů kaki jsem od dnešního dne majitelkou odrůdy Jiro. Zatím plánuji přesadit do většího květináče a příští rok se uvidí. Už teď ale přemýšlím o další možné odrůdě. Lokalita JV Morava 220 m n.m. |
 |
Tomel pro republiku, 4.11.2018 Má někdo zkušenosti s odrůdou Jiro? |
 |
Tomel pro republiku, 3.11.2018 Pane Hlavatý, už jste sklidil nějaké kaki? |
 |