|
Příspěvky uživatele - 210.56
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hálky na malinách, 30.8.2020 Jen oživuji téma: je něco nového po 12 letech?
Mám na malinách na letošních výhonech boule, na jaře jsem všechno poctivě vyřezala.
Máte někdo zkušenosti? Na internetu jsem jinou radu nenašla, než řezat. |  | Maliník Tulameen - zkrácení letošních výhonů, 17.8.2020 Děkuji za odpověď, ale trochu se v tom ztrácím.
Vyhony, které leros rodily mám již téměř všechny odstraněné. Ty, které vyrostly letos mám tedy zkrátit až příští rok na jaře? |  |
|  | Sladký angrešt odolný proti padlí - co mi můžete doporučit?, 17.8.2020 Díky za dotaz. Loni jsem koupila Karmen, letos jsem chtěla koupit Invictu. Na tu tady nejsou dobré reference. Podle diskuze to vypadá, že budu shánět bílou Reflambu. |  | Ostruziny - nedozrete, resp. svetle miesta, 17.8.2020 Pokud je to vlnovník, konzumovat by se to mohlo - jsem někde četla. Ovšem, já se přikláním spíše k úpalu. Mě to trápilo par let a letos jsem si dala práci a jak hlásili celý den jasno, zastínila jsem to bílou netkanou textilií a mám je pěkné.
Ty... celý příspěvek > |  | Maliník Tulameen - zkrácení letošních výhonů, 17.8.2020 Zkracujete někdo letošní výhony maliníku Tulameen? Mám je už přes dva metry vysoké, loni taky a úroda velká není. Jsou na slunci, ne na úpalu.
Má zastřižení tohoto jednouplodícího maliníku vliv na plodnost? |  | Je to černý sršeň?, 8.8.2020 Nebyla to spíš drvodělka? Mně se nezdá, že by hmyz, který sbírá pyl a nektar, takhle rostlinu zničil. Někdy se v kytkach "hádají" vrabci a poničí je... |  | A co vaše švestky 2020, 8.8.2020  Čačanská lepotica. Bechyně, 406 m n. m.
Už brzo bude ;) Letos je opravdu úroda a zdravé plody. |  | Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 2.8.2020 Už od nich nic neberu. Objednala jsem si trávu, poslali mi jinou - černou a od další květiny jsem dostala dvě růžové, i když jsem objednala dvě různé barvy.
A jako bonus to nebylo popsané a ani na faktuře změněné. Takže pěstujete, nevíte co. |  | Proč mi žlutne ňaťový petržel?, 1.8.2020 Přehřáté kořeny, ulité a ty čerstvě vzešlé oštípali ptáci. Dejte truhlík na zem, a u čerstvě vzešlých udělejte z alobalu mašličky na niti. Ovšem, dnešní sídlištní ptaci se už ničeho nebojí. |  | Skvrny na rajcatech, 30.7.2020 Použijte postřik na list třeba Wuxal (vstřebatelný vapníknpřes listy) nebo jiný..Je to dost drahé, asi 160 Kč, ale funguje to. Mate to na několik let. Hnojivo - vápník do půdy moc nedoporučuji. Je to.pomalá metoda. Musela byste mít rozbor, jestli... celý příspěvek > |  |
|  | Okus plodů paprik - svinky?, 12.7.2020 Svinky určitě ne. Mám jich opravdu hodně a tohle jsem ještě neměla. Mně chodí ničit úrodu kosi, ale tohle nenínod nich. |  | Invazivní rostlina - plevel? (čtyřlístek - jetelíček - šťavel?), 6.7.2020 Nejlepší je Bofix na dvouděložné plevele. Druhý den je po šťavelu. Totalní herbicid je pomalý a semena stačí dozrát. |  | Rajčata pro rok 2020, 16.5.2020 Na sazenice používám kelímky od velkých jogurtů Hollandia, které mají širší spodní část a popisuji je čísly lihovou fixou. Čas od času popis oživím. Pak mám seznam v notýsku, abych věděla, co které číslo znamená. Tak se dají sazenice přenášet a... celý příspěvek > |  | Pestovani vodniho melounu v nadobe?, 16.5.2020 Zkoušela jsem hokkaidó dýně na záhoně a u plotu. Na záhoně množství plodů, na plotě dva, tři.
Myslím si, že tak velkým rostlinám nestačí jen jedny kořeny, ale na záhoně si ze šlahounů znova zakoření a posílí. Rostlina, která se šplhá po plotě, si... celý příspěvek > |  | Keřová višeň, 19.4.2020 Zdravím po pěti letech. Máte už zkušenosti s keřovou višní? |  |
 |
|
|
|