|
Galachad vadnutie trapiny, scvrkavanie bobuli, 12.5.2019 ...nic jiného než otestovat co se dá... v dané lokalitě a uvidíte za 10-15 let. Začal jsem s podobnou úvahou, že někdo něco doporučí a bude to OK. Nebylo- většinou. Již jsem vykopal cca. 30 odrůd... možná více.A neustále zkouším další. Časem si... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 8.5.2019 jjj... stejná zkušenost, Galahad mam na dvou různých místech již 3x u většiny hroznů zaschnul spodek třapiny bobulí. Dále má velmi neuspořádaný růst pro vyvazování do dvoudrátí a nevydrží na keři moc dlouho(proti Vostorgu). Musel ven... nechal jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Používáte někdo grilovací desku?, 2.3.2019 Pokud zvažujete desku... zkuste rovnou kontaktní gril, práce je výrazně rychlejší a jako desku lze použít také... asi nej cena /výkon je Catler tj. do 10 tis. Jirka |
 |
Tophit, 16.2.2019 Hezký večer,
děkuji, zapoměl jsem napsat, že pěstuji i Stanley... z pozdních Presentu, Hagantu, Topend (již krumpáč), Jofelu--zatím nerodila, Bluefree. Presenta je OK, ale stejně loni 50% plodů zničila monilia.OK je i Toptaste, ale ten u mě... celý příspěvek > |
 |
Tophit, 16.2.2019 Hezký den,
prosím o Váš názor. Potřebuji nahradit Tophit (monilie, chuť) nějakou pozdní slivoní. Uvažoval jsem o Eleně, kterou mám 5 let na druhé "zahradě" ---zatím plodila 2x pár plodů a z toho nejde vyvodit žádný závěr. Z popisů Eleny na... celý příspěvek > |
 |
Swenson Red, 24.5.2018 Hezký den, prosím o radu, uvažuji o odrůdě na pergolu... vybral jsem Swenson Red a již ho 4 roky zkouším než ho k pergole vysadím. V chuti mě vyhovuje jen mám problém s plodností nechám na hlavě 5-7 letorostů kde je nasazeno max. 3-4... celý příspěvek > |
 |
Réva Alden a Aivaz, 21.5.2018 Alden u nás... růst velmi velký... na drátěnce zahušťuje je to lepší na pergolu, až 4 květenství na letorost,2017 jsem poslední hrozen stříhal 17.11. s Vostorgem je to u mě největší držák. Chuť... to musí každý sám. 4-5 hroznů= 1 kg.(pokud nechám 1... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 15.5.2018 je pravda, že na MYR. to není v plodnosti žádný zázrak, ale narouboval jsem ji na Krymsk II. k Valjevce a násada plodů je mnohem lepší než u Valjevky.Jirka |
 |
Jsou to svilušky?, 1.5.2018 asi vlnovník hru... Sanmite.Jirka |
 |
Jak vám plodí už starší sloupové jabloně?, 21.4.2018 možná máte pravdu, ale zrovna RED SPRING jsem zrušil 2017...krásná červená jablka bez výrazné chuti a velmi rychle moučnatí. Je možné, že nové a nové šlechtění sloupovek jednou něco zajímavého dodá na trh. Já zatím zůstanu u klasiky. Jirka,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak vám plodí už starší sloupové jabloně?, 19.4.2018 vyzkoušel jsem cca. 15 možná 20 odrůd a závěr je 0... nechal jsem jen pro srandu 3x Sonet jako dobré podzimní ze stromku. Jinak všechny nemohou konkurovat normálním odrůdám. Za pouze dobré považuji Moonlight a Goldlane. Alternací trpí snad všechny... celý příspěvek > |
 |
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 24.3.2018 Hezký den, jen dotaz prosím... dnes jsem kontroloval meruňky a cca. 75% květních pupenů nepřežilo mrazy minulý týden. Nejhůře se zdá Tsunami kde nepokvete asi nic. Máte někdo letos podobnou zkušenost? Jirka, Poděbrady |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 5.3.2018 u mě mnoho neplodí, ale dobrého po málu... je opravdu výborná. Jirka |
 |
Lipnická švestka, 18.2.2018 pravdu máte p.IH, ale z těch mladších tam byl třeba ještě Hanzlíček jak říkal Menšík a proto i zde mladší- ranější -- Katinka také není chyba. Jirka |
 |
Sloupovité vs. zakrslé, 28.1.2018 není... je málorostoucí, protože ma podnož Krymsk I. 5-6 ti letý stromek má 2 m. S Fruca ani Imperial nemám zkušenost. Jirka |
 |