|
Deformacie konárov na broskyni, 17.4.2020  Vďaka za rady.
Stromy na záhrade mam v okoli kmena okopané a sú vytvorené misky, zalieval som vždy 1 - 2 krat týždenne poriadnou zálievkov... pôda je u nás skôr ťažšia v hlbke od 50cm už ilovitejšia... minulý rok som tie broskyne prihnojil... celý příspěvek > |
 |
Deformacie konárov na broskyni, 16.4.2020 Sú plody z takého to stromu vhodné na konzum? A čo z napadnutými konármi? |
 |
|
 |
Deformacie konárov na broskyni, 16.4.2020  Zdravím, chcem sa opýtať čo su to za deformácie konárov na tejto broskyni?
Prikladám, foto. Okrajovo sponeniem že broskyňa je dopestovaná z kostky a plody su skutočne vynikajúce a velké. PS. Neviem o akú odrodu sa jedná. |
 |
Rez starej marhule, 3.11.2018 Veď aj ja si myslim logicky že ak som tu vetvu odrezal a poriadne to zatrel, tak by to stromu malo len pomôcť a sustrediť vyživu do kmeňa a ostatných vetvý. Tú vetvu čo som odpílil si doslova začínala robiť niečo ako kvazi svoju vlastnú korunu...
... celý příspěvek > |
 |
Co je to? Hruška Clappova, 30.10.2018 Ďakujem za cenné info... dnes som posadil Dicolor na dule... aky sa dá očakávať rast na tomto podpníku za normálnych okolností? |
 |
Co je to? Hruška Clappova, 29.10.2018 Podpník je zo semenáča na štítku uvádzaju podpík: planá...
V lete som tej hruške doprial vela vody a do pôdy som pri jarnej výsadbe primiešal aj substrát z pridanými minerálmi |
 |
Rez starej marhule, 29.10.2018 Skutočne má okolo 30 rokov... tie diery v kmeni stromu sú od ďaťľa... pozorujem že posledné roky každý rok priletí k tej marhuli ďateľ a veselo si klepe 😃 :D |
 |
Rez starej marhule, 21.10.2018 Ďakujem za reakciu... ja som ju už odpílil a ranu poriadne zatrel... |
 |
Rez starej marhule, 20.10.2018  Dobrý den... chcel by som sa poradiť... máme staru marhulu vek asi 25 rokov a je vidiet ze strom stráca na vitalite v minulosti bol prehustený konármi... a ostala mi jedna konár ktora doslova vytrča z koruny a tú by som chcel odpíliť... jednak z... celý příspěvek > |
 |
Co je to? Hruška Clappova, 20.10.2018  Dobrý den... v jari som vysadil Clappovku hrotiaka a teraz koncom leta som spozoroval ze na koncoch výhonkoch sa vytvorili take ako by bombule... o čo sa jedná...? |
 |
|
 |
Co je to za odrodu? (Určenie odrody), 23.7.2018 Ďakujem veľmi pekne za vzacne informacie |
 |
Co je to za odrodu? (Určenie odrody), 22.7.2018  Dobry deň... vedeli by ste niekto čo je to za odrodu hrušky?
PS. Strom ma údajne už okolo 50-60 rokov. Takže to bude asi nejaka zo starších odrod myslim si. |
 |
Prejavy šárky na marhuli, 9.6.2018 Ake teda odrody marhulí su najodolnejsie voči šárke? Je to jedno z mojich najoblubenejších ovoci a nechcel by som o ne prisť. |
 |
Prejavy šárky na marhuli, 9.6.2018 Dobry deň. Chcel by som sa poinformovať ako je to zo šarkou na marhuliach a broskyniach... dôvod je taky že asi 20m od našich broskyň a marhuli je stara slivkova alej vysadena z kostek v medzi na poli, a je dlha asi 80m. Nakoľko to nie je naš... celý příspěvek > |
 |
Co je to?, 27.5.2018 Repkove pole poblizku nemáme a ani krupy nepadali. Zrejme to bude ako uvádzate spálene od slnka... všimol som si ze v okruhu 100m to maju skoro všetke slivky akurat na novovysadenej Č. Lepotici čo som zasadil na jeseň sa toto neobjavilo, kďež to na... celý příspěvek > |
 |