|
Příspěvky uživatele - 187.122
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rubinola - rana na kmeni, 19.4.2020 Žádné. Můžete jen čekat, jestli se rána zavalí úplně. A nijak to urychlit nebo přimět strom nemůžete. |  | Deformacie konárov na broskyni, 17.4.2020 Ale tazatel se neptá, jak dále pracovat se stromem. Tazatel naopak říká, že rodí výborné broskve, i když se jej snažíte přesvědčit, že jeho plody jsou mizerné. A ptá se, jestli má něco udělat s diskutovanými větvemi.
Tzn. když mu tak dobře rodí,... celý příspěvek > |  |
|  | Aky strom zasadit?, 17.4.2020 Moruše. Roste rychle, stíní výborně a natvarovat si ji můžete dle libosti (třeba do toho deštníku). Řez snáší perfektně. |  | Deformacie konárov na broskyni, 17.4.2020 Rány nejsou zavalené, protože jsou stříhané na podzim nebo na jaře. Ostatní rány zavalené jsou. Černá borka je proto, že po ní tekl klejotok a zachnul (mně klejotok teče vždy po větším dešti, takže mám spoustu míst černých - na povrchu).
Váš... celý příspěvek > |  | Deformacie konárov na broskyni, 17.4.2020 Píšete, že broskvoň plodí a plody jsou výborné. V tom případě nic neřešte - pokud stromek prosperuje a není s ním problém, jsou tyto zhojené rány jen estetický problém. Ovoci samozřejmě nic není. Není důvod jej likvidovat. |  | Melouny 2020, 16.4.2020 Jak to děláte? Já ať dělám, co dělám, nikdy mi na jedné rostlině nevyroste více než jeden plod. Ostatní se třeba i nasadí, ale pak je rostlina záhy shodí. Chovají se mi tak jak melouny, tak dýně. I hloupé malé hokaido vždy udrží jen jeden plod. Půda... celý příspěvek > |  | Očkování stromků - vykvetl květ, 15.4.2020 Nechci vám ničit naději, ale bohužel budete čekat zbytečně. Z květního pupenu vám žádný výhon nevyroste. To už mám taky z mých počátečních pokusů o očkování třešní ověřeno. |  | Huba na podpníku, 14.4.2020 Vy asi nerozumíte. V létě při jedné bouřce byl takový vichr, že mandloň s kmenem o průměru 5 cm to ohnulo k zemi. Po pár letech už jsem měl u ní odstraněný kůl a takovou sílu rozhodně nečekal. Ringli to prohnulo jako luk, že kmen zůstal vertikálně,... celý příspěvek > |  | Huba na podpníku, 14.4.2020 Tak ještě jednou - mám v několika případech prakticky ověřeno, že houba se na zdravý stromek nerozšíří. I když je s ním v kontaktu a tlačí se na něj.
A k tomu kůlu - mnohá místa jsou dosti větrná a v posledních letech se střídají různé směry... celý příspěvek > |  | Huba na podpníku, 14.4.2020 Hniloba kořenového krčku?
Na druhu houby nezáleží. Prostě houba dřevokazná obecná. Ta houba neroste na dřevěném kůlu, pouze na stromku. V tom bych problém neviděl. A z vlastní zkušenosti vím, že i když mi vyroste houba na opěrném kůlu v těsné... celý příspěvek > |  |
|  |
 |
|
|
|