|
Příspěvky uživatele - 223.163
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Trava v kvete v aprili, 16.4.2020 Vertikutace do kříže jednou za 3-4 týdny je zbytečná a spíš tím trávníku uškodite, než že mu pomůžete. Tak často ji nedělají ani na golfovém hřišti :D Já jsem s lipnicí roční bojoval také dlouho a až minulý rok jsem založil celý trávník znovu... celý příspěvek > |  | Travní semena na povrchu, 13.4.2020 Zdravím, toho že jsou semena na povrchu se vůbec nebojte. Při zakládání trávníků můžete buď osivo jemně zapracovat hráběmi a nebo posypat tenkou vrstvou substrátu. To že je osivo z většiny na povrchu může mít pouze vliv na vyzobávání ptáky. Hlavně... celý příspěvek > |  |
|  | Trava v kvete v aprili, 13.4.2020 Dobrý večer, jsem si téměř jistý že jde o lipnici roční. Selektivní herbicid na ní neexistuje a nebo funguje jen částečně a ještě poškozuje i jiné trávy. K jejímu omezení určitě pomůže vytrhávání. Bylo by také vhodné na místech, kde se rozrůstá... celý příspěvek > |  | Vertikutovat nebo vydržet?, 11.4.2020 Dobrý večer, s vertikutaci rozhodně ještě počkejte. Nejdříve bych jí prováděl cca kolem 20. dubna, ovšem toto datum platí pro nížiny, kde je už větší teplo. Vzhledem k tomu, že nevím kde bydlíte, tak toto datum berte jen jako orientační.
Ve vašem... celý příspěvek > |  | Trava v kvete v aprili, 11.4.2020 Dobrý večer, pro bližší identifikaci je potřeba foto. Nicméně pokud bych si měl tipnou, co to je za trávu, tak bych zvolil právě zmiňovanou lipnici roční. |  | Drnovatění trávníku, 11.4.2020 Zdravím,
ve Vašem případě bych rozhodně doporučil vertikutaci do kříže tzn. projet trávník vertikutátorem v jednom směru a poté kolmo na tento původní směr.
Vertikutaci provádějte do hloubky cca 3-5mm a provádějte ji minimálně dvakrát ročně (na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|