|
Lenova, 20.7.2020 Fotky nebudou - plodů bylo nakonec pomálu a už byly před více jak týdnem snězeny . |
 |
Broskvoň Luna, 18.7.2020 Už jsi sklízel a chutnal, Petře? Za mě nejlepší bělomaska. Vůně, silné aroma, šťavnatost... |
 |
|
 |
Veselka - deformace plodů - zahnívání a opadávání, 17.6.2020 Tady zatím plody drží. |
 |
Benedicte, 9.6.2020 Tady naopak poprvé na Benedicte skoro nic. |
 |
Gallant, 9.6.2020 Průměr. Žádný zázrak. |
 |
Zapěstování koruny - Seifersdorfský ořech, 29.5.2020 Také mi podobně prosychá ořešák - tak 1/3 suchá a koukal jsem, že i v širším okolí je podobně postiženo několik ořešáků. Loňské výhony byly ještě v zimě živé a nyní už uschlé. Nové výhony ale neuvadají. |
 |
Malé červené bodky na čerešňovom letoraste, 25.5.2020 Nektaria. |
 |
A přece není po meruňkách, 21.5.2020 Tak to Farbaly bude. Tady se u několika pěstitelů vyskytuje odrůda označená jako Farbaly, která jí ale není. Asi špatná várka z jednoho zdroje. |
 |
Choroba na listoch jablone?, 17.5.2020 Mšice jitrocelová (voška skorocelová). |
 |
Meruňka Harcot, 7.5.2020 Hmm, mě namlsala pomologie a popis Harcotu. Uvidím, zatím je ve školce. Orangered byl v plánu, ale po většinou nelichotivých referencích jsem od něj ustoupil. Maximálně zkusím přiroubovat do stromu. |
 |
|
 |
Rybíz se semen, 6.5.2020 Tady léta chodím po místních topolových bažantnicích, kde jsou stovky rybízových (nejen) semenáčů a snažím se nějaké zajímavé objevit a převést do kultury, ale především nedostatek světla v podrostu bažantnic je pro ně limitující, což se projevuje na... celý příspěvek > |
 |
Topinambur hlíznatý - ze semen, 2.5.2020 Normálně to jezte, v kultuře se pěstuje více odrůd, které se liší tvarem, zabarvením, růstem... U nás je u většiny odrůd problém s dozráváním semen (nestačí dozrát), tak se množí vegetativně. |
 |
Choré listy?, 2.5.2020 Vošky. |
 |
Zasychání listí na jabloni, 1.5.2020 "Vyzkouším postřik na list železem..."
Nejen železem, použijte nějaké komplexní hnojivo s mikroprvky. Podobné příznaky může vyvolat nedostatek/nadbytek i jiných prvků vč. jejich nevhodné kombinace. |
 |
Stromky neraší, 1.5.2020 Dělal jste na jaře povýsadbový řez? |
 |