|
Albatros, 19.7.2018 Minulý štvrtok sme sa vrátili z dovolenky. Na zemi sme našli prvých 5 plodov odrody Albatros, sadenej na jeseň minulého roku. Plody sa vyfarbili do tmavo červena (asi kvôli počasiu v tomto roku). Chuť nás nadchla, len sa po nich tak zaprášilo. Plody... celý příspěvek > |
 |
Velkopavlovická, 29.6.2018  U nás (okolie Trnavy) začína dozrievať. Plody sú tento rok nezvyčajne vyfarbené, aj napriek mimoriadnemu suchu a teplu sú nezvyčajne veľké (asi vďaka výdatnej doplnkovej závlahe). Stromček na myrobaláne, sadený na jar 2016, prírastok viac ako meter,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ryngle wazonova - neštovice?, 8.6.2018 Ak niekto pestuje aj Ontario aj Oullinskú, tak by mal byť schopný potvrdiť alebo vyvrátiť či sa jedná o tú istú odrodu. |
 |
Ryngle wazonova - neštovice?, 8.6.2018 Aké je Ontario v porovnaní s Oullinskou? |
 |
Althanova renklóda - problém s plody, 7.6.2018 O koľko má slabší rast v porovnaní s Althanovou? Zasadil som Dianu spolu so Silviou na jar tohto roku, ale plánujem ju na jeseň presadiť na miesto, kde až toľko priestoru nie je a nahradiť ju Presentou. Tak mám trochu obavu, aby nenarástla príliš... celý příspěvek > |
 |
Ryngle wazonova - neštovice?, 7.6.2018 V porovnaní s oullinskou je chutnejšia? Má pevnejšiu dužinu? Je plodnejšia ako oullinská? |
 |
Ryngle wazonova - neštovice?, 7.6.2018 Ako inak hodnotíte túto odrodu? Ako chutí? Ako odoláva chorobám? Ako rastie? Ako plodí?
|
 |
Coe Golden Drop, 21.5.2018 Aká bola táto odroda v sezóne 2017? |
 |
Žloutnou a opadávají ještě malé plody - jaký je problém, 15.5.2018 Ja to pripisujem kombinácií mimoriadne sucho + rekordné teplo. Presne taký istý opad mám na mladých stromkoch 6-tich odrôd. Staršie stromy (10 a viac ročné) na myrobalánoch tých istých odrôd opadali neporovnateľne menej. |
 |
Jefferson Gage, 17.9.2017 Ako máte skúsenosti s odrodami warwickshire drooper a coes golden drop, ktoré spomínate v iných vláknach? Nie sú chuťovo dobré?
A čo odroda rheingold? |
 |
|
 |
Jefferson Gage, 16.9.2017 Z Vašich príspevkov vyššie som mal pocit, že ide o kvalitnú odrodu.
Nejaký tip na chutnú žltú slivku? |
 |
Jefferson Gage, 16.9.2017 A keď bola pekná a teplá jeseň stála za to?
Zvažujem, že by som ju teraz na jeseň kúpil, ale mám obavu, či nechytí šarku a či bude aspoň vo vydarených rokoch stáť za to.
A taktiež by som chcel kúpiť thames cross. |
 |
Jefferson Gage, 16.9.2017 Dobrý deň,
ako dopadla odroda jefferson v tomto roku? |
 |
Kráľovná Viktoria, 12.9.2017 Takže dekladovaná odolnosť voči chorobám je iba na papieri? |
 |
Kráľovná Viktoria, 11.9.2017 Dobrý deň,
ako dopadol Váš avalon v tomto roku? |
 |