|
Určení odrůdy jabloně, 15.3.2021 Rederova Reneta byla vyšlechtěná v Německu v 19. století, je podobná Hvězdnaté Renetě. Podívejte se na informace o této odrůdě v Pomologické Knize nebo na Google. |
 |
Určení odrůdy jabloně, 15.3.2021 Mohlo by se jednat o Rederovu Renetu, a nebo o nějaký typ Renety, ale nejsem si úplně jistý. |
 |
|
 |
Co za okrasný keř do mrazové kotliny, 7.3.2021 Já bych zasadil muchovník, který na podzim má krásně zbarvené listy a navíc má plody, nebo bych zasadil dřín, aronie, zlatý déšt´, jasmín pravý, komule davidova, kalina obecná, ibišek, dřištál, šeřík, zlatice. |
 |
Pila chvostovka na drevo, 6.3.2021 Já používám Husqvarnu 300 ST na všechny nálety i prořezání stromů. Jsem sní velice spokojen. |
 |
Pravda nebo lež, 5.3.2021 Dobrý den,
mám pocit že odrůda Berzininku Ananasas je stejná odrůda jako Signe Tillisch, má dost podobné plody, tvar i barvu a nikde se nepíše o rodičovských odrůdách a navíc se píše že se sklízí na podzim, tu samou dobu jako Signe Tillisch,... celý příspěvek > |
 |
Podnož P 14, 4.3.2021 Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s podnoží P14? Chtěl bych si koupit Panenské Zlepšené ,ale nevím jak na této podnoži bude růst.
Děkuji za každou radu |
 |
Podnož P14, 3.3.2021 Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s touto podnoži pro jabloně. Chtěl bych si koupit na této podnoži Panenské Zlepšené.
Děkuji |
 |
Vrublovanie do razstepu, 2.3.2021 Pěkný, taky tento rok chci zkusit roubování do roštěpu. |
 |
Jaká je na kmínku nemoc?, 2.3.2021 Podívej te se na ty rány jestli tam jsou dírky. Jestli jo tak se může opravdu jednat o Drvopleně Obecného, který vykusuje dřevo v kmínku a okolo děr jsou výtrusy a piliny. Po té se z larvy vykuklí můra, která znovu naklade vajíčka do děr stromu a... celý příspěvek > |
 |
Roubování v ruce, 2.3.2021 Nevím v jaké nad mořské výšce máte zahradu, ale být vámi ještě je nechám ve sklepě. Mají být ještě v noci mrazy. |
 |
|
 |
Jaká je na kmínku nemoc?, 1.3.2021 Nemyslim si že by pod kůrou byl drvopleň. Ten dělá dírky a okolo nich jsou piliny tohle vypadá na poškození mrazem. |
 |
Rajčata v kyblících, 1.3.2021 Já pěstuji rajčata v plastových pytlích na zahradě. Jeden pytel má 25l do něho dám jedno tyčkové rajče. Používám hlínu z kompostu, kterou přeseju sítem. Na balkoně mám 6-9l květináče na keřový rajčata. Jestli nemáte možnost vzít si hlínu z kompostu... celý příspěvek > |
 |
Odstranění mechu ze stromu ořešáku, 1.3.2021 Není to nesmysl, protože pod mechem se můžou skovávat škůdci a larvy. A navíc mech zadržuje vlhkost a potom kůra kmene zahnívá. |
 |
Cibule šalotka ze semen, 1.3.2021 Chtěl bych se zeptat. Minulý rok v dubnu jsem zasadil cibuli Stuttgartskou ze semínek na záhon ani jedno semínko nevyklíčilo. Jak je to možné?
Děkuji za každou radu J. Š. |
 |
Jaká je na kmínku nemoc?, 1.3.2021 Být vámi rány bych ošetřil sadařským balzámem. |
 |