|
Topend, 27.6.2019  Minulý rok si na prvom plode pochutil červík, tento rok snáď ostane niečo aj pre mňa. Kvalitná neskorá slivka by ma veľmi potešila. |
 |
Totem marhulka, 24.6.2019 Vyzerá super |
 |
|
 |
Mšice na švestkách a rynglích postřik, 24.6.2019 Človek si tu niekedy pripadá ako na hodine chémie |
 |
Škodci jablon, 24.6.2019 Článok vyššie je anglický. Z toho súdim, že tento problém s lienkami budú mať niekde v anglicky hovoriacich krajinách. To však ešte neznamená, že ho musia mať tunajší vinári. Doteraz som sa nestretol s vinárom, ktorý by sa v tomto smere na... celý příspěvek > |
 |
Škodci jablon, 24.6.2019 Myslím si, že debata práve na túto tému má zmysel. V poslednom čase sa stretávam nielen tu na fóre s otázkami ľudí, ktorí pridávajú obrázky lariev lienok a pýtajú sa, čo je to za škodcu a ako ho prípadne zničiť. Príde mi to ako nejaký... celý příspěvek > |
 |
Řez mladé révy, 18.6.2019 Toto je ďalšia problematika zelených prác (po prebierke strapcov), na ktorú neexistuje presné pravidlo a treba ju robiť komplexne. To znamená, že treba zabezpečiť rovnováhu medzi ponechanou úrodou a asimilačnou plochou listov. Ja primárne vylamujem... celý příspěvek > |
 |
Meruňka - škůdce, 14.6.2019 Tak tohto pomocníka si vážte, je to zakuklená larva lienky. Najlepší bio "postrek" proti voškám. |
 |
Řez mladé révy, 12.6.2019 Tak tak, listov je naozaj málo a násada veľká. Po odkvete možno zbadáte, že veľa strapcov bude defektných a tak či tak by sa museli odstrániť. V tomto prípade je menej určite viac, nechal by som 1-2 strapce na ukážku a ostatné dal preč. Zbytočne... celý příspěvek > |
 |
Mšice na švestkách a rynglích postřik, 5.6.2019 V boji proti voškám tiež uprednostňujem bio prípravky. Systémové prípravky zlikvidujú aj užitočný hmyz. 2 roky idem v podstate bez "tvrdej" chémie a je to vidno. Momentálne sa vo veľkom liahnu larvy lienok a tie dokážu veľmi efektívne vyčistiť všetky... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 5.6.2019 Ja som podobne navrúbľoval viacero odrôd do staršieho stromčeka jablone Mutsu. Najskôr som v marci kopulačne navrúbľoval odrodu Karneval, neskôr pred kvetom za kôru odrody Admiral, Florina, Ligol a na dve miesta odrodu Lucy. Minulý rok som skúšobne... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 3.6.2019 Obaľovača streknem asi zajtra ráno Lepinoxom a pridám aj Cuprotonic a Chitopron proti múčnatke a chrastavitosti. Podľa Ametu bolo v mojej lokalite včera večer liahnutie lariev na 89%. |
 |
Slahouny, 31.5.2019 Rastlina sa bude snažiť čo najskôr zregenerovať, takže veľkú časť energie bude smerovať práve do tohto letorastu. Pravdepodobne zálistky vyrašia z pazúch viacerých listov. Tie by som odporučil vylomiť a ponechať len jeden koncový, ktorý bude náhradou... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožování muchovníků, 31.5.2019 Môj stromček A. lamarckii prirastá okolo 30 cm za rok, skôr do výšky ako do šírky. Teraz je z neho skoro 3 m vysoký, ale úzky stromček. |
 |
Slahouny, 31.5.2019 Nechajte to tak, zo zálistkov vyrastie nový letorast. V tomto období sú letorasty dosť náchylné na vylomenie, preto treba byť obzvlášť opatrný pri akejkoľvek manipulácii s nimi. |
 |
Vysoká násada na jabloni, 31.5.2019 Veľmi pekná odrodová skladba |
 |