|
Ovocné stromy v oblasti pohoří Brdy, 10.2.2021 Je otázka, jak je ten jíl (asi naplavený) hluboký a jakým podnožím se tam daří. Ten kraj není proslulý úrodností. Zkusil bych zkopírovat to nejlepší, co je po okolí vidět, případně vybrat z moderního sortimentu podle nejbližší analogie. V místě,... celý příspěvek > |
 |
Ovocné stromy v oblasti pohoří Brdy, 9.2.2021 Kde přibližně zahradničíte?
Mám zkušenosti z Radečska, cca 520mnm. Podloží křemenný porfyr, úplně prázdná půda.
Co se týká jablek, nejlíp jdou staré bezejmenné stromy s hlubokými kořeny a vysokým kmenem. Určitě vybírejte hluboko kořenící podnože.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak oživit velmi stará rajčatová semena, 7.2.2021 Dost lidí se snažilo přenést využití tkánových kultur do domácích podmínek. Existuje hodně materiálu v tomto smyslu ke studiu. Moje rady pocházejí z těchto zdrojů... ostatně v Asii takhle v garážích množí orchideje pro Evropu...
K mikroskopu si... celý příspěvek > |
 |
Jak oživit velmi stará rajčatová semena, 7.2.2021 Stejně by bylo zajímavé mít kontrolní skupinu a zjistit, jak různé způsoby zabraly. Dejte vědět jak to dopadlo. |
 |
Jak oživit velmi stará rajčatová semena, 7.2.2021 ...ale třeba to půjde i bez nich... ať si to zbytečně nekomplikujete... zkuste jich pár naklíčit jen tak |
 |
Jak oživit velmi stará rajčatová semena, 6.2.2021 Jak říkám, jde o postup, který se snaží v jednoduchosti kopírovat přípravu pro tkáňové kultury. Cílem je sterilizovat semena a nasadit je do sterilního substrátu, ideálně tak daleko od sebe, aby když nějaké zplesniví, nechytlo to další.
Savo - kromě... celý příspěvek > |
 |
Jak oživit velmi stará rajčatová semena, 6.2.2021 Je otázka, jak namáčet semena před výsevem za běžných podmínek a odpověď na ni závisí na Vašich podmínkách, ve kterých máte úspěch. Já semena připravuji jako explantát do tkáňové kultury - nejdřív roztok sava se smáčedlem, potom alkohol, nakonec 2... celý příspěvek > |
 |
Sloní česnek, 22.1.2021 V oblastech s mírnou zimou se česneky vyvijejí jinak. V Egyptě se česnek sklizí na jaře, v Izraeli kvete v květnu. Pokud známý píše, že mu pokvete v Oct/Nov, odpovídá to dubnu/květnu, tedy obvyklý čas pro podnebí odpovídajicí jižnímu Středomoří. |
 |
Sloní česnek, 21.1.2021 Můj klon se jmenuje "Hairy friend" a je to jeden z okrasných klonů. Tvoří stroužky větší, než česnek, ale 15cm palici asi neudělá (mám jej ostatně z jiných důvodů)... jinak jsou mezi A. Ampeloprasum i jiné zajimavé rostliny, které tvoří (jedlou)... celý příspěvek > |
 |
Sloní česnek, 21.1.2021 Píše, že je pošle, ale kvetení očekává během Oct/Nov. (Sklizeň jako u česneku může proběhnout přibližně v čase antheze nebo pokud bude čekat na semena, tak později).. takže to máte zajištěné, ale já je kdyžtak můžu poslat dřív. |
 |
|
 |
Sloní česnek, 21.1.2021 V létě bude v nabídce na mnoha shopech s cibulovinami po Evropě. Teď je to snažení na náhodu. Třeba na slovenském fb "pestujeme cesnak" si i nedávno psali o sadbu GHG. Z těchto zdrojů bych to ale sázel jen do květináče. |
 |
Sloní česnek, 20.1.2021 I bez toho... to, co od nich pořídíte, není sadba. Z toho samotného plynou rizika. |
 |
Sloní česnek, 20.1.2021 Podívejte se na jejich fotky, jak vypadal jejich letošní česnek. Jestli se odvážite to zasadit do svojí půdy... |
 |
Sloní česnek, 19.1.2021 Vždyť jsem to psal... |
 |
Sloní česnek, 19.1.2021 Klonů sloního česneků je několik, některé jsou hexaploidní, jiné octaploidní. Bylo zjištěno, že vznikly polyploidizací a křížením komplexu druhů kolem A. Ampeloprasum. Tradičně se soudilo, že semena netvoří, a pokud je vytvoří, vyroste z něj něco... celý příspěvek > |
 |