|
Jiná podnož než myrobalán, 25.1.2023 Aké máte skúsenosti so slivkami na podpníku Wavit? Odolávajú lepšie suchu ako na podpníku St. Julien? |
 |
Bile chmyri na jabloni, 23.11.2019 Podľa fotky ide s veľkou pravdepodobnosťou o vošku krvavú (=vlnačku krvavú) - foto 1. Druhou možnosťou je štítnička morušová - foto 2. V princípe je to celkom jedno, postup je v oboch prípadoch rovnaký - dôkladný predjarný postrek (dá sa kúpiť pod... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hanka, 9.11.2019 Čo sa týka údajov o dobe dozrievania slivky Hanka, tak tie hádam ani nemôžu byť kontroverznejšie (viď foto 1 a 2). Zrejme si bude treba počkať na vlastnú skúsenosť, čo ale chvíľu potrvá, keďže som ju sadil iba teraz a navyše je na myrobaláne. IH |
 |
Opad plodů Admirálu, 3.7.2019 Mičurin II: Koho si zvolíte do vedenia Českého záhradkárskeho zväzu, je iba na Vás - českých záhradkároch. Kandidovať napokon môžete aj Vy. Ja žijem na Slovensku a členom zväzu nie som. Ale vráťme sa k Admiralu - pokiaľ možno bez emócií à la... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 2.6.2019 Kuky: "Quod est veritas?". Pri načasovávaní postreku proti 1.generácii obaľovača (správny slovenský názov: plodokaz jablčný), ktorý považujem v mojich podmienkach za veľmi dôležitý, vychádzam z viacerých indícií. Signalizácia je samozrejme veľmi... celý příspěvek > |
 |
Chci koupit stromky v perfektním stavu, 4.5.2019 Zdravím. Na Slovensku je viacero kvalitných predajcov, ktorí ponúkajú výpestky na vysokej úrovni. Dôležité je nakupovať tam, kde majú vlastnú škôlku, nie u priekupníkov. Ak by som Vám mal odporučiť jedného spoľahlivého predajcu, tak je to Agrofruct... celý příspěvek > |
 |
Royal Glory a spol, 9.7.2018 Ale hmotnosť plodov je pekná.
sladká voda.Prázná chuť
Podobne sú na tom mnohé červené marhulky ako napr. Kioto. Farba plodov nič nehovorí o kvalite a chuti plodov. Dôležitá je chuť nie farba. Marhule a broskyne nie sú obrazy aby sa na... celý příspěvek > |
 |
Jakou podnož pro meruňku, 22.9.2017 Wavit sa pouziva vo velkovyrobe, kde potrebuju rychlo po vysadbe dosiahnut urodu, navyse s vysokou urodou na jednotku plochy.
Ani pre ostatné druhy kôstkovín by ste slaborastúce podnože nedoporučil? Slivky-wavit alebo wangheimova?... celý příspěvek > |
 |
Pozdní slivoň Presenta, 22.9.2017 Ako je to u Presenty so šarkou? Je odolnejšia?
... celý příspěvek > |
 |
Jakou podnož pro meruňku, 22.9.2017 Len do najlepsich poloh s kvapkovou zavlahou a hnojenim, kvalitnou podou, s minimalnym rizikom jarnych mrazov. Len cierny uhor.
Sucho u nás nebýva, často tu prší, pôda je ťažšia ílovitá hnedožltá, v lete dlho drží vlahu. Prečo s minimálnym... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Haroma, 5.8.2017 Tento rok by mohla u nás Presenta dozrieť ale PODMIENKOU je teplé a slnečné počasie aj v septembri-září ako to bolo minulý rok. Ale boli roky kedy dobre nedozrela. Poslednou odrodou ktorá u mňa dozrieva spolahlivo každý rok je Elena. Elena je menej... celý příspěvek > |
 |
Flamingo, 5.8.2017 Máte peknú úrodu na Flamingu pán Ivan, ja na štyroch stromoch broskýň odrody Redhaven, Flamingo,Suncrest, Cresthaven nemám ani jeden plod. Škoda že zatiaľ nevyšlachtili odrody odolné zimným mrazom okolo -25 stupňov. Jano |
 |
Pocta Rubinole, 29.4.2017 Zdravím Miloši. Ani jedno, ani druhé 😃. Veď práve, že každý rok je iný čo sa týka skladovateľnosti, tento rok vydržala Rubinola neobvykle dlho. Topaz mi tiež začal vädnúť skôr, naopak Florina sa tiež prekonáva a je v celkom dobrom stave.... celý příspěvek > |
 |
Jed Akátu, 29.4.2017 Ak by Ste sa chceli začítať hlbšie...(foto). IH |
 |
Rozkvétání 2017 M+B, 15.4.2017 Rozkvétání? Nie, nie,nie - u nás to s marhuľami už vyzerá takto (viď foto). Plodíky o priemere 1-1,5 cm. O to horšie ak príde mráz, kvety sú o niečo odolnejšie než malé marhuľky. IH |
 |