|
Příspěvky uživatele - 5.98
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
okousané kosatce, 23.6.2008 Jednoznačně potvrzuji slimáky. Máme u nás úplnou invazi "velkých zrzků" a kosatce úplně zlikvidovali. Hlemýždi s ulitami na kosatcích neškodí, ale občas si na nich přes den schrupnou (přilepí se na list) a večer odejdou na něco jemnějšího.... celý příspěvek > |  | Heuchera - divně kvete, 23.6.2008 Mám několik odrůd Heuchery. Jsou koupené z různých zdrojů, ale mají všechny stejnou vadu (takže to bude asi moje vina): rostou dobře, mají bohaté a krásné listy. Z trsu vyrazí desítky silných květních stvolů, ale květy jsou deformované - mají jen... celý příspěvek > |  |
|  | Postavy (figuríny), 14.6.2008 Na figuríny bude pršet (sněžit) nebo budou schované někde pod přístřeškem? |  | Roubování třešně, 18.3.2008 Tak to se obáváš oprávněně. Když se tamtudy nepotáhne míza, může nekróza jít dost hluboko do kmene.
V žádném případě tam nenech víc terminálů. Oni pak vět větví pouze na tu stranu, kde je místo a při první úrodě se strom rozčísne.
Já bych víhony za... celý příspěvek > |  | Roubování třešně, 18.3.2008 Pokud jde o boční větev, udržuj tu z horního roubu jako hlavní a rouby na bocích zakracuj jako podřízené větve. U slabších větví je ten šikmý řez co popisuješ dobré řešení. V tom případě ale nemá smysl tam dávat víc roubů.
A pokud máš... celý příspěvek > |  | Výchovný řez vysokokmenů, 1.1.2008 Ještě k té výšce sněhu v sadě. Již staří sadaři ho u nás používali jako ochranu. Kmínky zahazovali až po spodní větve, a mě se to též osvědčilo. A praktikuji to už několik let. Jarní nástup se sice částečně opozdí ale to se dožene, ale kmínky to... celý příspěvek > |  | Výchovný řez vysokokmenů, 1.1.2008 Nezlobte se, že se budu rouhat. Ale vracet se k vysokokmennému pěstování je dost krátkozraké, zvláště na malých zahrádkách. Věřím, že jste mladí plni energie a síly. Ale každý jednou zestárneme a zvládat takto sklizeń nám potom už bude působit... celý příspěvek > |  | odolnost proti strupovitosti, 1.1.2008 Co se týká odrůd odolných k nemocem. Záleží na poloze, okolním porostu, oslunění, zda se jedná o pozemek situovaný na SVJZ, ale v podstatě se dá říci, že bez aspoň základní starostlivosti žádná odrůda odolná není. Ke starším a osvědčeným odrůdam k... celý příspěvek > |  | Rozdíl mezi psím vínem a přísavníkem, 31.8.2007 Ne, neomlouvejte se, v tom to není, používá se obojí, a je to to samé. |  | mučenka, 31.8.2007 ale určitě to neděláte s mučenkou, neboť ta by zmrzla i když ji přikryjete peřinou. |  |
|  |
 |
|
|
|