|
Podnož hrušně - kdoule, 29.10.2019 Ja som tento rok dak na internetove rady a vonkajsie rajcata polial len po vysadeni a pekne si rastli, ale bolo dost zrazok tuto sezonu oproti minulym rokom. Asi nieco na tom bude, ze korene idu do hlbky. S paprikami to je ine, su narocnejsie na... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 9.5.2018 Blanka S.: Netreba ju sťahovať. Pokojne ju zasaďte na trvalé stanovište - tam kde ju chcete mať. Netreba s ňou robiť nič špeciálne, Asimina sa o seba postará. IH |
 |
|
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 9.5.2018 Hruška General LeClerc na podpníku dula, zasadená v okt.2017. Povýsadbový rez je na foto 1, súčasný stav na foto 2,3. Charakter vyorávky (išlo o minimálne 2-ročný stromček s bohatým koreňovým systémom) umožnil postupovať trochu netradične. Po výsadbe... celý příspěvek > |
 |
Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 10.10.2017 Dobrý deň Tomáš
Ďakujem vám za zhodnotenie dozrievana velmi pozdních odrôd broskýň v tomto chladnom a upršanom počasí. Jano |
 |
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 10.10.2017 Lucasova poslední dobou vydrží max. do druhé poloviny listopadu,
Tá moja Lucasova pravda ak je to Lucasova vydrží zhruba do polovice januára-ledna.Dužina ale nie je moc aromatická, plody sú stredne veľké. Mám štyri odrody ktoré mi rodia:... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy, 20.2.2017 Zaujímalo by ma aké odrody žltoplodých jabloní sa predávali v Československu v ovocných škôlkach polovici osemdesiatych rokov. |
 |
Kuresia, 17.10.2016 Plantex oznamuje, že pan Jano si má přijít koupit tu Kuresii. Sice není levná, ale furt lepší než Limbach, ten je spíš pro bohaté. |
 |
Mrazuvzdornost fíkovníku a olivovníku, 14.9.2016  Tento rok mi prvýkrát dozreli na figovníku 2 generácie fíg. Prvá ešte v júli, druhá dozrieva teraz. Je to zvláštne, ale jarné mrazy aj všetky vrtochy tohtoročného počasia zvláda figovník lepšie než viaceré "domáce" ovocniny. Narástol o vyše meter,... celý příspěvek > |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 18.6.2016  Zdravím, Okawango. Araukária pekne "jede", ako môžeš vidieť na foto. O pár týždňov bude už vyššia než ja. Mám z nej radosť. IH |
 |
Opuncie - choroba, 4.11.2015 Moja Opuncia chytila nejaku chorobu že okolo trňou a výhonkou sa vytvorili čierne škvrny a tŕne začali miznúť a mlade výhonky uhynuli. Čo to môže biť? |
 |
|
 |
Elena, 5.10.2015 Mám zasadenú ELENU od roku 2004 a nikdy som na nej nemal moniliózu na plodoch.ELENA sa hodí do oblastí kde nedozrieva PRESENTA pretože je omnoho menej náročna na teplo. PRESENTA ani v oblasti stredného Považia dobre nedozrieva.A to je teplá oblasť... celý příspěvek > |
 |