|
Aronie sběr ovoce, 16.9.2022 Mám možná takovej "blbej" dotaz, ale přesto se zeptám dlouholetých pěstitelů aronie.
Mám velký naroubovaný stromek, který pravidelně hodně plodí. Když jsem ho v minulosti česal, tak jsem trhával jednotlivé kuličky ze stonků a stonky jsem nechával... celý příspěvek > |
 |
Růžový rybíz, 26.7.2022 RŮŽOVÝ PINK CHAMPAGNE mají nyní na Zoja
PeP
|
 |
|
 |
Angrešt - řezat zelený?, 31.5.2022 OK, nechám to tak jak vždy a budu řezat v zimě.
Díky PeP |
 |
Angrešt - řezat zelený?, 30.5.2022 Díky, spíše mě jde o to, jestli tím řezáním zeleného (vlastně všech výhonů) nějak poškodím celý stromek...
Všude se píše o řezu na podzim nebo v zimě.. |
 |
Růst rybízu, 27.4.2022 Jen jestli toho hnojení není až moc.
Já třeba vysazuju do hodně dobře prohnojené (granule), kompostem a cereritem obohacené zeminy do docela velké jámy. Pak na to 3 roky nedám ani hnůj, ani cererit. Prostě myslím, že má na ty 3 roky živin dost.... celý příspěvek > |
 |
Růžový rybíz, 27.4.2022 Rose de Champagne jsem zrovna loni na podzim vysazoval. Stromek jsem koupil v místním zahradnictví. Zatím vypadá, že se chytil a má i pár střapců.
Za rok dám vědět :)
PeP |
 |
Výsadba foliovník, 28.4.2021 Jestli můžu doporučit (jako 4 letý pěstitel rajčat a okurek ve foliáku), tak nevysazujte.
Okolo 15. května se podívejte na předpověď a pokud bude dobrá, bez mrazů, tak vysazujte.
Fakt to nestojí za ty nervy nebo zmrzlé rostliny. Oni to pak v... celý příspěvek > |
 |
Sladký angrešt odolný proti padlí - co mi můžete doporučit?, 19.8.2020 Připojím své 3-leté zkušenosti s angreštem. Letos u nás polovina plodů pomrzla (stejně jako rybízu), proto toho moc nebylo.
Můj top z červených zatím Hinnonmaki Rot, sice malé plody, ale chuť přesně pro mě, stromek roste rovnoměrně a plodí hodně.... celý příspěvek > |
 |
Kanadské borůvky, kde sehnat, 12.5.2020 V OBI jsem na jaře viděl dost vysoké a rozrostlé borůvky.
Cena byla ale 500 kč. |
 |
Nemoc rybizu - mšice?, 20.4.2020 Díky za odpovědi.
Postříkal jsem Mospilanem, něco nejvíc poškozené otrhal a teď čekat.
Víc se asi dělat nedá. Nebo? |
 |
|
 |
Nemoc rybizu - mšice?, 20.4.2020  další obr |
 |
Nemoc rybizu - mšice?, 20.4.2020  obr |
 |
Nemoc rybizu - mšice?, 20.4.2020  Možná zbytečná otázka, ale přesto se zeptám.. jsou to mšice |
 |
Jednouplodící maliník, 17.2.2020 Předně děkuju za všechny návrhy. Zároveň nechci polemizovat. Ale:
Jednouplodící maliník pěstuju bez opory několik let. Mám maliniště 3x1,5m u plotu. Na podzim seříznu délku na 150-170 cm, tenké pruty řežu úplně u země. Jestli se mi z deseti prutů... celý příspěvek > |
 |
Jednouplodící maliník, 14.2.2020 Jde mi spíše o zkušenosti vás pěstitelů. V popisech odrůd se píšou různé věci a ne vždy to sedí. Jinak Himbo Top je remontantní, jde mi o jednouplodící maliníky. Díky
Pep |
 |