Příspěvky uživatele - 51.173

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2024, 22.7.2024
Jak to tady tak čtu, tak možná je chyba vyzdvihovat meruňky, co jsou co nejvíc sladké. Ono čím větší množství cukrů, tím +- bude většíá náchylnost k praskání za vlhka, k hnití, k napadání všelijakými hmyzáky i nakonec k naklovávánéí špačky, kosy a... celý příspěvek >
Myrobalán plodový ´Klaret´ červenolistý, 23.5.2024
Já bych si ten myrobalán taky rád koupil, kdyby ho někdo nabázel.
Jaký druh švestky na slivovici?, 27.10.2023
Jen bych jen dodatečně po 5 letech poznamenal, že mít malou zahradu, kde se vejde jen málo stromů, preferoval bych taky švestky pro přímý konzum zasázením po odrůdě, co by plodila zhruba co 2- 3 týdny.  Získání kvasu bych řešil kvašením v malých... celý příspěvek >
Štěpařský vosk, 27.8.2023
Trošku bych to okomentoval. Hlavní složkou nebo složkami štěpařského vosku jsou přírodní látky, které stromy používají na krytí ran a tudíž které zaručeně neničí pletiva. Ale v praxi se stejně dávno používá štěpařská páska či v nouzi... celý příspěvek >
Muškatelka letní dlouhá (Cukerinka, Medovinka), 25.12.2022
Fotky plodů  Muškatelky mně připadají téměř shodné s jinou rozšířenou  hruiškou  a sice hruškou  Solankou.  A hrušky takového  tvaru si  pamatuji  z doby mého  dětství. Podle mého  názoru  to  může být nějaké  základní  šlechtění  hrušky,  která ... celý příspěvek >
Zbytky čokolády v sudech, 6.9.2022
Tak kdyby bylo té čokolády moc, tak předpokládám, že by se z toho naplnily sklenice a tak by se to vyřešilo. Malý zbytek se v kvašení nejspíš ztratí a pokud nebude při vypalování kvasu generovat nějakou problematickou  pachuť,  jako že bych... celý příspěvek >
Dotaz na růst rostlin nad kolektorem tepelného čerpadla, 4.9.2022
Zdravím. Má někdo  zkušenosti s pěstováním ovoce a zeleniny nad plošným kolektorem  tepelného čerpadla voda - voda? To je ten kolektor,  kde jsou trubky uložené v hloubce asi 120 centimetrů v půdě co  nějak metr až dva metyr... celý příspěvek >
Orange Rubis, 16.7.2022
Orange Rubis mně připadá podezřelá.  Je nyní polovina července 2022 a Kaufland je plný těchto meruněk  ze Španělska. Přitom pokud by Orange Rubis měla být raná odrůda,  měla by být k dispozici  ze Śpanělska už někdy v... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 28.4.2022
Z pecky, hlavně když se vysadí přímo na místě, by měly být pro okrajové  oblasti stromky odolnější. protože za prvé neprocházejí  šokem při  přesazování,  z jednoho  druhu zeminy do druhého  a za druhé semenáčky ovocných... celý příspěvek >
Vrúble - rouby slivky, 10.4.2022
Čas ne že se blíží,  ale už prošel. Rouby se odebírají optimálně  na přelomu roku a většina drobných sadařů  už má  naroubováno. Jedině že by někomu ty uskladněné rouby zbyly,  protože nyní už  skoro všechno  raší a... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 9.4.2022
Tak kyselá meruňka, poud je jinak aromatická a chutnější, z poloviny, ze 2/3 by mně nevadila. Protože meruňky jsou taky na zavařování a na marmeládu a tam, pokud jsou kyselé, stačí víc přisladit. Možná by to bylo  ještě lépe,  protože... celý příspěvek >
Vytápění skleníku kotlem ústředního topení, 9.4.2022
Mám dotaz, setkal jste se někdo s vytápěním většího skleníku  kotlem z  ústředního topení? Nyní se musí měnit kotle ústředního topení  za nové a ty původní kotle jsou často  v ještě dost dobrém  stavu a mohly by ještě hezkých... celý příspěvek >
Jak ochránit skleník před hraboši, 9.4.2022
Kompost z kompostárny,  pokud obsahuje zbytky herbicidů,  bude asi nejlepší rozložit na třeba polyetylenovou tkaninu  třeba přes zimu a nechat vodou  z deště a sněhu pořádně vyloužit. Já jsem  se s tím sehnal ... celý příspěvek >
Sírne sviece v polykarbonatovom skleníku, 9.4.2022
Ve vlhkém prostředí oxid siřičitý z pálení síry kondenzuje v kyselinu siřičitou, což je slabá kyselina. Která ale koroduje zinek. Po delší době se kyselina oxiduje na kyselinu  sírovou  a ta má mnohem  horší  účinky. Mimo  jiné  na povrchu  oceli... celý příspěvek >
Pravokořenný stromek, 7.4.2022
Tak pozor. špendlíky jsou žluté svěstky, mirabelky jsou taky něco jiného než myrobalán. Jinak ale souhlas,  správný myrobalán je dost správný  strom. Především,  i když  kvete současně nebo ještě dřív než meruňky,  je... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika