|
Poušť 2018-2019, 21.11.2019 No to taky mohlo být tim, že se ne ty stromky vyprdli. On vždycky někdo něco halasně založí, ale je schopný udržet to jen chvíli a pak se na to vykašle. Žeby je nenapadlo ty stromy zalít? Pokud jde o dotaz, u nás nic neuschne z důvodu nedostatku... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 19.11.2019 Zajímavé, že pro tu diskusi přiléhavě platí Cimrmanova výzkumná poučka. A sice, že po provedení výzkumu nevíme stejně nic jako na začátku, ovšem nevíme to s naprostou jistotou. |
 |
|
 |
Pohonná jednotka Vari GSV 190, 16.11.2019 Poznámka patřila anonymovi - supermanovi 101.33. Vás se netýká. |
 |
Pohonná jednotka Vari GSV 190, 16.11.2019 Tak co se do toho montujete, když sám máte superstroj a nad ním absolutní kontrolu. |
 |
Pohonná jednotka Vari GSV 190, 16.11.2019 Motáte to, respektive jste to demagogicky překroutil, například s tím couváním. On couvat chtěl, ale pomalu a vy melete cosi o špatném směru. Fakt je, že dnešní stroje a strojky jsou z důvodu jakési "absolutní" bezpečnosti konstruovány téměř k... celý příspěvek > |
 |
Čím celoročně osázet balkon, 14.11.2019 Máte poněkud pomýlené představy, projděte se někde venku a podívejte se jak uvedené rostliny skutečně vypadají. Pořiďte si několik bonsají, ty to možná zvládnou. |
 |
Lze udělat vysokokmen ze čtvrtkmenu?, 9.11.2019 A nebo taky ne... |
 |
Jak orovnat brusný kotouč na ostření řetězu, 6.11.2019 Udělal bych rádius odpovídající šířce kotouče. Stejně to nemáte jak změřit. |
 |
Sousedův ořešák, 3.11.2019 By mně zajímalo, jak si tu sousedovu povinnost vynutí. Řezal bych po opadu listů, lhostejno co je to za strom. Nebude pak důvod k nějakým protestům. |
 |
Trvanlivost Šampionu, 1.11.2019 Zdravím vespolek.
Nouze mně donutila koupit trochu jablek z vozu. Měli Šampiony. Když jsem je ochutnal, zdá se, že jsou tak akorát. Zajímá mně, jak dlouho vydrží. Sklep je na chalupě ve skále, poměrně studený a vlhký. |
 |
|
 |
Výroba zeminy pod borůvky, 1.11.2019 Mám borůvky ve směsi zhruba 2/3 rašeliny a 1/3 kůry s trochou písku. Prosperují slušně. Přidávám zjara rašelinu a piliny. Hnojím hnojivem na borůvky. Po třech předchozích pokusech s hrabankou, které nedopadly a akorát sebraly čas. Až pak jsem se... celý příspěvek > |
 |
Prvni moje uzeni, 31.10.2019 Děláte to prvně, máte obavy a zvolil jste ten nejnáročnjěší postup - studeným kouřem. Napoprvé bych udil teplým kouřem, popisů jak na to jsou všude mraky. |
 |
Výroba zeminy pod borůvky, 28.10.2019 Nebudou v tom prosperovat. |
 |
Jablečný ocet - rizika při výrobě, 26.10.2019 Vydrží. Myslím, že domácím kvašením se neudělá větší koncentrace než 10%. Co můžu posoudit, chutná to nějak podobně jako osmiprocentní ocet. Protiotázka: Proč ocet slepicím? A jak?
|
 |
Jablečný ocet - rizika při výrobě, 26.10.2019 Nastrouhá se to a vrazí do nádoby, sklenice, sud. Trochu se může přisladit. Nechá kvasit, zakryté, pak se odkreje a přikryté plátnem nechá kysat. Když dokysá, sleje se a nechá ještě za přístupu vzduchu dojít. Může na povrchu plesnivět, nestalo se mi... celý příspěvek > |
 |