|
Příspěvky uživatele - 234.248
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pozdě kvetoucí meruňka, 19.4.2020 Hezký den, mohu porovnávat pouze z několika odrůd, které pěstuji a za nejodolnější považuji Lealu... i letos přes nepříznivý průběh kvetení drží tolik plůdku, že bude možná nutná probírka (pokud to neprobere další mráz). Porovnávám: ... celý příspěvek > |  | Jakou ranou broskvoň, 24.3.2020  Springtime mě překvapila, pár otevřených květů bez známek poškození i po mrazu -8 st. a stromek bez jakékoliv ochrany. Balkonely na zahradě jsou na tom o poznání hůře a to jsem je přikryl. Tak to bude možná mrazuodolná volba. Jirka, Poděbrady |  |
|  | A je po meruňkách, 23.3.2020  Poděbrady -8, ale zakryté kvetoucí meruňky zatím vypadají OK. Jirka |  | A je po meruňkách, 19.3.2020 No... u nás v Poděbradech může letos z meruněk příjemně překvapit tak akorát Toptaste, Juna a možná Herman... Tsunami u mě kvete od pondělí. Jirka |  | A je po meruňkách, 5.3.2020 ...bych se nebál, většina odrůd to snese. U nás jsou podobné teploty. Nejblíže ke květu má Tsunami, tak možná ta bude mít problém, ale jinak mě nestrašte.Jirka, Poděbrady |  | Rašení pod čočkou mobilu, 27.2.2020  Smutnej pohled na 27.února... Tsunami. Jirka, Poděbrady |  | Zahradnictví Spomyšl, 6.11.2019 Nechci se zastávat zah. Spomyšl, ale jen pár info. mají největší výběr odrůd ovocných stromů v ČR, vezmou Vám telefon, kvalita stromků je v průměru velmi dobrá, po dvou letech jsem řešil letos reklamaci - záměnu odrůdy Farhial - Farbaly... bez... celý příspěvek > |  | Presenta, 17.10.2019 pro KUKY (3728)
tak to máte asi jiný klon Presenty u ná s v teplé oblasti Poděbrad Presenta nikdy nedosáhla šťavnatosti plodů a to mám letos stále na stromě hezkých asi 20 plodů cca. 30g. Stromy dosáhnou na spodní vodu je cca. 1,5 m. A jedním... celý příspěvek > |  | Presenta, 14.10.2019 ...její výhodou je pouze datum zrání. Mám pár plodů na stromě, ale chuťovka? Nemá štávu ani kyselinku, nejde moc od pecky a roste jak vrba. Jirka Poděbrady. |  | Slivoň Haganta, 30.9.2019 S Hagantou mám jinou zkušenost je sic velmi dobré chuti, ale průběžně propadává nezralá a monilie na ní řádí stejně jako na TOPHITU. Mám dva stromky na Myr. + Krymsk I. Jirka |  |
|  | Tophit, 29.9.2019 Tophit = 100% monilie nic nezbylo již dva roky, ale jako strom je hezký, krásně roste má listy velké lesklé, tuhé jako Haganta. Ona u nás(Poděbrady) je na tom Haganta podobně. Tak alespoň někomu dělá radost. Letos ho vykopu... vyzkouším Amers.... celý příspěvek > |  | Toptaste, 18.9.2019 souhlasím... vévodí také mému TOP10...Toptaste... Č.Rodná, Hanita, Gabrovská, Herman, Bellamira, Haganta, Althanova, Zelená R., Bystrická, ...Jirka |  | Úroda meruněk 2019, 14.6.2019 Prosím o radu, kde se dá koupit v ČR odrůda meruňky Pricia. Jirka |  | Galachad vadnutie trapiny, scvrkavanie bobuli, 13.5.2019 ...to máte pravdu, ale není to bohužel jen o chuti. Zajímá mě růst, odolnost mrazu, padlí, praskání bobulí atd. a poměrně zásadním faktorem jak dlouho vydrží na keři. Je bezva, že je odrůda chutná, ale když začne měkknout za 5 dní po dozrání jako u... celý příspěvek > |  | Katinka, Hanita, nebo úplně jiná švestka?, 12.5.2019 tolik odrůd na Krymsku má snad jenom Hruška Velim, nebo máte jiný zdroj? Kromě Waz.r. mám všechny. Dobrou zkušenost mám... Katinka, Hanita u ostatních je vždy něco... doplňte to o Toptaste a ještě jednu Hanitu u mě plodí průměrně. Jirka PDY. |  |
 |
|
|
|