|
Pokus s bramborami, 15.1.2020 Zatím mně nic z těch vysetých neklíčí. Chci se zeptat jak je asi dlouhá doba potřebná pro klíčení a jaká je bejvhodnější teplota. |
 |
Doporučte odrůdu ořešáku, 24.10.2019 Mám dojem, že ořešáky se roubují na semenáčky ořechů. Všichni víme, jak to je když si zasadíme ořech vyrostlý ze semen. Čekáme patnáct let a teprve potom zjistíme, že je to na vykácení. Myslím si, že podnož u roubovaných ořechů má také vliv na růst... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro rok 2020, 21.10.2019  Pařeniště na zahradě za domem je výborná věc, možná dnes trochu podceňovaná. Řekl bych, že když je dobře obsluhované, tak jsou v něm lepší tepelné podmínky než v těch budkách z polykarbonátu, kterým se říká skleník. Jiné je to, když máte pařeniště... celý příspěvek > |
 |
Nedostatek vápníku rajčata papriky - prevence, 13.10.2019 Z toho všeho co píšete, vyplývá, že je všechno v pořádku.Tak se toho držte Jen místo Wuxalem stříkejte levnějším ledkem.
Vladimír
|
 |
Nedostatek vápníku rajčata papriky - prevence, 13.10.2019 To, že máte na rajčatech a papfrikách suchou hnilobu vůbec nemusí znamenat, že ve Vaší půdě je nedostatek vápníku. V ždy je třeba počítat s tím, že se jedná o relativní nedostatek vápníku, tj. vápník, který je schopna rostlina přijmout svými kořeny.... celý příspěvek > |
 |
Akumulace tepla v pařeništi, 13.10.2019  Tak dnes dopoledne jsem zateplil celý vrchní rám polystyrenem a také jsem si ověřil rozměry na které mně bude stolař řezat ty polykarbonáty (viz. foto). Zítra bych chtěl navozit dovnitř trochu kompostu, hodím tam také nějaký popel a trochu... celý příspěvek > |
 |
Nedostatek vápníku rajčata papriky - prevence, 13.10.2019 Já používám při podzimním rytí popel ze dřeva- až 35 % Ca dle dostupných údajů. Letos jsem dal ještě dva postřoky Wuxalem (ten mně odhadem vydrží tak na deset let). Rajčata mám extrémně náchylná na hnilobu květního konce (velké bifteky a srdce a... celý příspěvek > |
 |
Jak vypudit krtka, 12.10.2019 Ale pokud jsem viděl v televizi, tak přemnožení hrabošů nemělo nic společného s krtky. Jinak hraboš. myš i hryzec si umí vytvořit svoje nory a nepotřebuje pátrat po norách krtků. Já když vidím kopeček od krtka, tak tam obvykle vůbec žádnou díru... celý příspěvek > |
 |
Jak vypudit krtka, 12.10.2019 Štěpánko, opravdu si myslíte, že kdyby tam ti krtci neudělali své nory, tak byste neměla na zahradě ty myší, hraboše a možná i hryzce?
Vladimír
|
 |
Jak vypudit krtka, 11.10.2019 Jen by mne zajímalo, čím vám ten krtek- škůdce vadí, že pro jeho likvidaci věnujete tolik času a peněz. Žere vám zeleninu nebo okusuje stromy nebo jste jen alergičtí na ty kopečky v pečlivě udržovaném trávníku? Pokud je to jen to poslední, doporučil... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro rok 2020, 30.9.2019 Už koncem srpna jsem zahájil přípravu na příští sezónu. Ještě než jsem začal postupně likvidovat jednotlivé rostliny, tak jsem si odebral nějaké zálistky hybridních odrůd, u kterých nemám již semena a zasadil jsem je, Teď mám na balkóně v kelímcích... celý příspěvek > |
 |
Zelené hnojení, 24.9.2019 Na cizím webu jsem četl chválu na inkarnát (jetel nachový) právě pro rajčata. Ale je třeba ho vysít v polovině srpna. Dlouho jsem se snažil jeho semena sehnat, byl s tím problém. Dnes už se snad dají koupit i v některých obchodech (přes internet... celý příspěvek > |
 |
Zelené hnojení, 24.9.2019 Jen žasnu, kolik lidí tady mluví o listovce jako o kompostu. Pochopitelně vznik ani použití není totožné. Víc k tomu nemám co dodat.
Vladimír |
 |
Zelené hnojení, 23.9.2019 Ze samotného listí vznikne listovka, ale ne kompost.
Vladimiír
|
 |
Rajčata 2019/2, 21.9.2019 Sezóna rajčat u mne skončila.
Vladimír |
 |