|
Příspěvky uživatele - 120.64
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Degustace Valmez prosinec 2018, 18.12.2018 Pro mne příjemné překvapení je, že v pořadí za chuť, se moje oblíbená Sudetská reneta umístila na 14. místě, před mnohými moderními, často až nekriticky propagovanými odrůdami. |  | Citroník, 10.12.2018 Moc pěkné. Vlevo dole na snímku je Kumquat? |  |
|  | TOP odrody sezóny 2018, 10.12.2018 Moravský kras 470 m.n.m.
1. Rubín
2. Angold
3. Sirius, Opal, Heliodor
4. Admiral |  | Fuji - červené mutace, 9.12.2018 Přestože mám letos dostatek vlastních chutných jablek, zakoupím občas ze zvědavosti několik jablek zde diskutovaných odrůd, abych je mohl osobně zhodnotit a porovnat s těmi, které pěstuji.
Na rozdíl od pěkně vypadající, ale jinak nechutné a... celý příspěvek > |  | Evelina, 7.12.2018 Stejný poznatek se zatuchlinou, která je cítit z kupované Eveliny přičichnutím ke kalichu a po oloupání slupky je cítit z dužiny při konzumaci. Otřesná chuť vzhledově velmi pěkného jablka. Nikdy více! |  | Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?, 4.12.2018 "Nevi nekdo jak vyrobit mandlovou "slivovici" co pridat treba do jablkovice aby chutnala po mandlích? Diky!"
Normálně bych se tomu jen zasmál, protože ten dotaz je v podstatě stejný, jako kdybych se ptal: "A co mám přidat do jablkovice, aby... celý příspěvek > |  | Lysice 2018, 1.12.2018 Generál se prozatím asi skrývá za některým číslem UEB. |  | Lysice 2018, 30.11.2018 Pro pana Ivana z okénka:
Nevzpomínám si, jestli Ing. Zima hovořil o jonathanové skvrnitosti u Admirálu, proto myslím, že nehovořil. Patřím k těm šťastlivcům, u kterých jde Admiral pěstovat (Moravský kras) a jsem tomu moc rád.
Idared v... celý příspěvek > |  | Lysice 2018, 29.11.2018 Dodatek z vystoupení Ing. Zimy k fyziologické pihovatosti Admiralu. Praxe ukazuje, že tato odrůda je téměř nepěstovatelná v oblastech, ve kterých je půda bohatá na Draslík. |  | Lysice 2018, 29.11.2018 Včera jsem tam byl. V sálu bylo letos dokonce několik volných míst. Za sebe mohu říct, že organizace celé akce byla bezvadná. Anonymně byly degustovány a hodnoceny vzorky 50 odrůd, názvy odrůd byly známeny dodatečně. Chuť a stav některých odrůd byly... celý příspěvek > |  |
|  | České sady po sklizni 2018, 27.11.2018  Obrázek jsem převzal z FB, s datem 25.11.2018. Jedná se prý o sad na českobrodsku. Z komentářů vyplývá, že se nejedná o jediný případ. Sadařům se údajně nevyplatí najímat pracovníky na sklizeň, protože nízké výkupní ceny za jablka, by nestačily... celý příspěvek > |  | Nanghinova - znáte, máte?, 23.11.2018  To je ale zajímavá odrůda, tahle Nanghinova. Navíc vhodná do všech poloh. Vaněk o ní píše téměř v superlativech. Divím se, proč se tedy vic nerozšířilo její pěstování. |  |
 |
|
|
|