|
Kdo mi zabíjí slepice?, 31.8.2024 Tchoř. |
 |
Fuchsie opadavají listy i květy, 6.7.2021 Hodně zálivky způsobilo zahnívání kořínků a následkem je žloutnutí listů a opadávání poupat. |
 |
|
 |
Anýzové české - stará odrůda jabloně, 8.12.2020  Naposled |
 |
Anýzové české - stará odrůda jabloně, 8.12.2020  Pomologie O.Boček z r. 1953 |
 |
Proč mi žlutne ňaťový petržel?, 1.8.2020 Na venkovním záhonu bývají u mne příčinou neůspěchu vypěstování petržele všudypřítomní mravenci. Letos na jaře mi zlikvidovali vzešlé rostlinky na celém zahonku. Vysel jsem proto petržel znovu na jiném místě a tam se petrželi daří. |
 |
Choroba paprik, 26.7.2020 Nějakým systémovým přípravkem proti savému a žravému hmyzu. V prodejně vám jistě poradí. |
 |
Choroba paprik, 26.7.2020 Vypadá to jako napadení paprik Třásněnkou zahradní. Letos je snad všude. |
 |
Kroucení listů brambor, 13.6.2020 Vloni jsem měl to samé na dvou rostlinách brambor, na okraji vělšího záhonu. Podezíral jsem souseda, že použil na své zahradě Roundup a na ty moje rostliny dopadl jeho postřik. Soused to popřel, živočišného škůdce jsem nezjistil a případnou virózu... celý příspěvek > |
 |
Jak správně provádět postřik?, 11.6.2020 Řekl bych, že záleží na tom, zda použijete fungicid kontaktní nebo systémový. Kontatním fungicidem stříkat z obou stran, systémovým stačí ze zhora. |
 |
Papriky - kdy začít hnojit?, 3.5.2020  Moje letošní přísada paprik Slovakia, přihnojená 1 x Kristalonem "Zdravé rajče a paprika", z výsevu semen 14.2. 2020. Přesazovat budu po 15.5. na venkovní záhon. Granulovaný hnůj přidaný pod přesazované rostliny, se mi také osvědčil. |
 |
|
 |
Fuchsie ze semen, 7.3.2020  Dobrý den, zkoušel někdo vypěstovat Fuchsie ze semen? Vloni, někdy v říjnu, jsem rozmačkal fialové plody Fuchsií, nechal nakvasit dužinu v trošce vody, potom přidal více vody a rozmícháním a odléváním vody s dužinou oddělil dužinu od drobných... celý příspěvek > |
 |
Degustace Holovousy 9.1.2020, 3.2.2020 Reluga také pochází z holovouského šlechtění a chutnala mi o hodně víc než Angold. Zatím ale nevím, jak se Reluga osvědčí v mých podmínkách. |
 |
Degustace Holovousy 9.1.2020, 3.2.2020 Je to tak. Nějak se pozapomíná na to, že jablka by měla hlavně chutnat. Takovým jsme potom ochotni odpouštět jiné nedostatky. |
 |
Degustace Holovousy 9.1.2020, 3.2.2020 Hodnocení chui je zajisté subjektivní ukazatel. Z tohoto důvodu jsem nadprůměrně chutný Angold zatím neochutnal. Tabulka má sice posunutý horní řádek, takže vychází 24. pořadí Angoldu za celkovou chuť ze 47 odrůd - ale takové pořadí bych považoval za... celý příspěvek > |
 |
Degustace Lysice 2019, 12.12.2019 U odrůd z Holovous mi v chuti chybělo něco, co by se dalo nazvat "koule". Ale Reluga koule má, pravděpodobně díky střížovickému Topazu.
|
 |