|
Příspěvky uživatele - 189.109
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Učím se roubovat meruňky, 30.8.2022 A proč nám to píšete? Jaký smysl má pro nás tato informace? |  | Chybi okurce dusik?, 4.8.2022 Častí škůdci kukuřice:
Bázlivec kukuřičný (Diabrotica virgifera virgifera), bzunka ječná (Oscinella frit), larvy kovaříkovitých (Elateridae), mšice střemchová (Rhopalosiphum padi), osenice... celý příspěvek > |  |
|  | Chybi okurce dusik?, 4.8.2022 "Měla být odolná"?
Jakože věříte, že někdo vyšlechtil nějakou rostlinu, do které se hmyzí škůdce nezahryzne? |  | Rostliny před tepelné čerpadlo, 1.8.2022 Tak si tam dejte bariéru třeba z polystyrenu, aby nešel proud studeného vzduchu přímo na rostliny, a před ní už cokoli, třeba břečťan... |  | Jakou techniku na 1000m2 a metr vysokou trávu, 17.6.2022 Na občasné posekání vysoké trávy do 1000 m2 je ideální kosa nebo křoviňák (dle kondice). |  | Očkování, 16.6.2022 Pokud jsou letorosty nepoužitelné, nemusíte roubovat, zkuste očkovat - třeba začátkem srpna pár oček do T-zářezu.
Naopak, jako podnož doporučuji myrobalán. Hodí se do všech podmínek, mám slivoně výhradně na myrobalánu, a všechny plodí velmi... celý příspěvek > |  | Nová pohroma ořechů se jménem vrtule ořechová, 16.6.2022 Zde se jedná o vlnovníka. Ale ani vrtule není zas tak vážný problém. Dnes se vyskytuje už na velké části ČR, i u nás. Důsledek je takový, že jsou červi v rubině, někdy způsobí nedozrání plodu, někdy se rubina špatně odděluje od ořechu. Ale i s vrtulí... celý příspěvek > |  | Réva 2022, 8.6.2022 Proč tady má každý potřebu na každou zeleninu či strom za každou cenu cpát desítky chemických postřiků? Já nikdy révu ničím nestříkal, a v životě jsem neměl ani plíseň, ani padlí.
Záleží na odrůdě a lokalitě, mnohdy je dost smutné pozorovat ty... celý příspěvek > |  | Moruše, 3.6.2022 A jen pro úplnost ještě doplním: květy moruší jsou dvoudomé, samčí se liší od samičích. Stromy moruší jsou jednodomé i dvoudomé. Mohou nést květy samčí, samičí i oboje. Plody se tvoří z květů samičích. Jsou partenokarpické. Pokud jsou opyleny květem... celý příspěvek > |  | Moruše, 3.6.2022 Stanislawe, přesně jak říkáte: je dobré předem vědět a až potom psát. Moruše mají květy samozřejmě odlišné - jak samčí, tak samičí. Některé jen ty, některé ty druhé. Plody vznikají ze samičích květů i bez opylení, jsou partenokarpické. Pokud jsou... celý příspěvek > |  |
|  | První preventivní postřik proti PB, 1.6.2022 Walter: netuším, o čem mluvíte, ale je mi to jedno. Do nějakých sporů se zatahovat nenechám.
Já se slušně zeptal na smysl hrůbku ve svém specifickém případě a chtěl jsem to zde logicky prodiskutovat. Uvedl jsem fakta, jak se brambory chovají u mě... celý příspěvek > |  | První preventivní postřik proti PB, 1.6.2022 Jenže hlízy rostou prakticky všechny až úplně dole, na dně hrůbku (nejvíc a největší), jen výjimečně sem tam některá u povrchu (toto je fakt, který mi potvrzuje každoroční sklizeň). Takže je jedno v případě 1 řádku, zda mám hrůbek nebo běžný záhon.... celý příspěvek > |  | Čerpadlo stále nasává vzduch, 31.5.2022 Není problém, aby čerpadlo tlačilo vodu do zavřených kohoutů. Naopak se toto velmi hojně v praxi používá (pokud není armatura v havarijním stavu a čerpadlo extrasilné, že by starou armaturu mohlo poškodit). |  | První preventivní postřik proti PB, 31.5.2022 Zeptám se - má hrůbkování nějaký smysl, pokud má člověk pouze jeden dlouhý řádek? Stejně brambory vykopávám vždy zespodu, až ze dna hrůbku, tak přemýšlím, k čemu mi vlastně je v případě 1 řádku. |  | Škodí jed na hlodavce ovocným keřům a rostlinám?, 24.5.2022 Mohu vás ujistit, že to hlodavci nežerou. Měl jsem jich nastraženy desítky, ale hraboši chodili kolem nich bez povšimnutí a vesele mi ohlodávali semenáčky jabloní i brambory. Po 2 letech jsem je všechny vyhodil. Bez nakousnutí, jen časem rozplizlé... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|