|
hnojení kamčatské borůvky, 25.1.2007 Možná je lepší moc ji neopečovávat. Víte přece, že nejhorší sedlák má největší brambory.
Kamčatská roste velmi brzy na jaře a to je v půdě vláhy dost. Zalít je vhodné jen v květnu, když je sucho a nalévají se plody.
Na hnojení je nejlepší plné... celý příspěvek > |
 |
Dřín kanadský - kde sehnat, 22.12.2006 Říkají tomu všemu jahody, ale jeden nestačí zírat, co jim tam všechno roste. I ty obrázky z tundry jsou pěkné, |
 |
|
 |
Neplodící josta, 15.12.2006  Mě josta chutná, každoročně mám keře obalené plody. Když jsem měl jen jeden keř, tak to s plody bylo podstatně horší. Ovšem pod ořešákem bych ji zásadně nepěstoval. Pod ním jen máloco dobře poroste. |
 |
Ostružiník Thornfree a malinoostružiník Tayberry Gorda, 15.12.2006 Na chuť malinoostružiníku si také nemohu stěžovat. Chce jen občas zalít. Nevýhodu vidím v tom, že by se šlahouny měly vyvazovat a on velmi bujně roste, takže většinu výhonů musím průběžně likvidovat. Dost se také rozrůstá do stran a brzy by... celý příspěvek > |
 |
rakytník, 15.12.2006 Rakytníky jsou dost háklivé na poškození kořenů. I poměrně malé poškození povrchu půdy poblíž rostliny vede k jejímu zániku. Proto větší rostlinu bych nebral, ani kdyby mi ji dotyčný dával zadarmo a sám mi ji chtěl přijet zasadit na zahradu,... celý příspěvek > |
 |
Špendlíky či ryngle?, 15.12.2006  Tak to je výborná rada. Také jsem si porůznu u silnice natrhal pár špendlíků a pecky zasadil. Roste to dost bujně, Dnes již z nich mám skoro dvoumetrové stromky, ale letos ještě neplodily. Pokud budou plody špatné, tak na ně naroubuji něco lepšího od... celý příspěvek > |
 |
Lze řezat kamčatskou borůvku?, 13.12.2006 Alasku (muchovník olšolistý) prodává zahradnictví Kruh a některá další. Pravdu má Eva, že chuť není nic moc, spíše mdlá nasládlá. Víc mi chutná muchovník kanadský. |
 |
Lze řezat kamčatskou borůvku?, 13.12.2006 Lidi, kde ty neplodící kamčatské borůvky kupujete? Vždyť často jsou plody již na keříku v květináči při koupi. Vysadil jsem je do mizerné jílovité půdy a kromě jarního přihnojení cereritem se o ně nijak nestarám. Pravda, sem tam je zaleju. A plodí... celý příspěvek > |
 |
Nasázel jsem kiwi, 20.7.2006 Každý je někde u vody nebo na zahradě zalévá.
Já jsem nakoupil v Kruhu kiwi čínské (2+1) - ta mi přes zimu zcela vymrzla od kořenů, protože jsem je nepřihrnul. Dále pak porůznu několik sazenic minikiwi. Rovněž něco vymzrlo a mám nyní tři... celý příspěvek > |
 |