|
Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 18.7.2019  Zcela jasné znaky šarky na plodech Earligla naočkovaného před lety na semenáček z broskvoňové pecky. To zamrzí. Walter |
 |
Velmi rané broskve, 18.7.2019  plody ani pecky nepukají. Foto části sklizně. Walter |
 |
|
 |
Velmi rané broskve, 10.7.2019 mít na zahradě 40 stromů, to už není jen pro vlastní spotřebu. Pak už ale může být praskání plodů vážný problém kvality. Jen tak na okraj, Springcrest praskáním plodů netrpí. Walter |
 |
Toto ale neni sarka?, 9.7.2019 podle mého to není choroba, ale jen přirozený propad plodů, který ovšem může být ovlivněný více faktory, jako je sucho a nedostatek vláhy, nedostatek živin nebo i jen mládím stromu. Walter |
 |
Velmi rané broskve, 5.7.2019 ale to je vaše zásluha, že Springcrest mám. Walter |
 |
Už rostou, 19.6.2019  Tak místy už zase rostou. Smrkové hříbky a kováři přímo z lesa. Walter |
 |
Usychající konce větví u slivoně, 3.6.2019 moniliová spála, ostříhat napadené větvičky a spálit. K napadení došlo nejsíš právě při psím počasí při kvetení slivoně. Walter |
 |
Mandelinka, 31.5.2019 já zkusím reagovat. V tuto poměrně brzkou dobu jsem zažil mandelinkovou invazi za posledních 10let dvakrát. Bylo to pokaždé, když jsem na záhony zarýpal na jaře uleželý hnůj z předchozích let. Ověřoval jsem si výskyt mandelinky u sousedů a nikdo s ní... celý příspěvek > |
 |
Pokoucená cibule, 26.5.2019 Decis mega. Ovšem napadenou, zkroucenou cibuli už nezachráníte, tu užijte k rychlé spotřebě. Pro snížení užitého množství postřiku nestříkám celý záhon, ale stříknu minimum roztoku ke krčku každé zdravé rostliny. Walter |
 |
Glyfosfát karcinogenní?, 23.4.2019 Pane Stando, jaký je tedy současný stav soudního sporu Dewayne Johnson X Monsanto, který pan školník v USA v srpnu 2018 vyhrál, ale 20.11.2018 se Monsanto v té věci odvolala? Nicméně ať tak, či onak, jestliže 2 roky se táhnoucí spor o to, zda je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubování, 23.4.2019 Dostal jsem jich pár od souseda před 25 lety a měla to být M9. Jsou ale ještě méně vzrůstné a podrůstají. Takže možná J-Te-G, ale jistý si nejsem. Walter |
 |
Glyfosfát karcinogenní?, 22.4.2019 240.122: nevím, jestli z neznalosti anebo záměrně nebezpečí glyfosátu zlehčujete. To, co tu předkládáte, je lež. Už jen fakt, že osoby pracující s glyfosátem používají ochranné prostředky, zatímco SÚS při solení vozovek nic podobného nepoužívá.... celý příspěvek > |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019  přežily i plůdky Maďarské takto zabalené a vyhřívané spirálou s ventilátorem. Walter |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2019  rozhodně nejsem v oblasti vhodné pro pěstování meruněk a tak jsem rád, že stará dobrá patnáctiletá Karola zas bude mít. Dvounoční vytápění pod stromem přineslo výsledky. Walter |
 |
Roubování, 20.4.2019  jen fotka. Walter |
 |