|
Co to je za rostlinu?, 1.7.2019 My právě hledáme náhradu za smrčky (které po dlouhých letech začaly usychat). Tavolník odděluje nás od sousední chaty (kde jsou 1x do roka), také se o něj staráme a kosíme ho křovinořezem. Právě se nám zdá, že roste jak blázen. Tak jsme na zkoušku... celý příspěvek > |
 |
Co to je za rostlinu?, 30.6.2019 Děkuji Vám i Lídě, na tavolínk jsem měl podezření, už jsem si ale nenašel jednotlivé druhy, tak ponaučení pro příště. |
 |
|
 |
Co to je za rostlinu?, 28.6.2019  Dobrý den,
prosím o identifikaci této rostliny, ze které má soused na chatě živý plot, rádi bychom o ní zjistili nějaké inforamce, případně si ji také vysadili.
Děkuji! |
 |
Prosím o identifikaci, 28.1.2019  Mám v péči tyto 3 sukulenty a rád bych věděl, co je to za druhy. U toho vlevo začaly usychat spodní větve, ten vpravo vypadá scvrkle, takže si chci najít, co dělám špatně.
Děkuji za info. |
 |
Domácí šunka, 29.10.2017 Kupte nový teplomět, vařte maximálně na 75 stupňů. |
 |
Kvalita domacej palenky, 8.11.2016 I když druhá část dotazu je adresována na pana Rafaela, pokusím zodpovědět obě části. Pokud pálení (finální, druhé) ukončíte kolem 40% se určitě připravíte o podstatnou část vůní a chutí. Otázkou je, jesti to co získáte vám postačuje. Pokud ano -... celý příspěvek > |
 |
Kvalita domacej palenky, 8.11.2016 Odpověď najdete v tomto vláknu výše. Je to o tom jaké zařízení má pálenice pro měření objemu a PRUMĚRNÉ koncentrace pálenky. A to co dělá váš známý je naprosto správné. |
 |
Síra ve vínovici, 31.10.2016 Pokud je to volný SO2, pak snad by mohl pomoct nějaký sorbent... například živočišné uhlí. Ten by samozřejmě "vychytal" asi i jiné vůně, ale jde v tomto případě něco vůbec ještě zkazit? berte to prosím jenom jako nápad, vyzkoušeno nic takového nemám.... celý příspěvek > |
 |
Co to je za druh? (popřípadě nemá nějakou nemoc?), 15.10.2016 Všem moc děkuji za vyjádření a ochotu!
|
 |
Co to je za druh? (popřípadě nemá nějakou nemoc?), 14.10.2016  Předem děkuji za identifikaci |
 |
|
 |
Chilli - jaký druh, 4.10.2016 Je to paprika chlupatá (Capsicum pubescens) podle listů. Já mám květy ale do fialova. Tahle paprika roste na úpatí And. |
 |
Rajčata kvetou, ale neplodí, 13.9.2014 Tak u Habanera to sem měl minulý rok. Proto sem je na zimu nelikvidoval, ustříhal jim větve a nechal ze země trčet hlavní stonky po délkách cca 35 cm. Truhlík jsem nechal celou zimu na chodbě - občas zalil. Na Jaře jsem je vyndal opět ven hnojil... celý příspěvek > |
 |
Rajčata kvetou, ale neplodí, 13.7.2014  Reaguji tu na příspěvky orientaci na JIH - velké horka... Tento truhlík 80x40x30 (5 rajčat) je umístěn na terase přesně JIH (slunce cca 9-18hod), někdy je zde teplota i 35 ve stínu. Zalévám ráno a večer vždy po 3 litrech, hnojím každý... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - zkroucené celé listy, 13.7.2014 Zdravím, mě se takto listy vždy zakroutí, pokud to přeženu s hnojivem (Kristalon) - proto pak třeba 14 dní nehnojím. Už tento problém pozoruji déle. To že se to u některé rostliny nestane (i když jsou vedle sebe), tak to je podle hloubky kořenového... celý příspěvek > |
 |
Tillandsia cyanea - kykatka namodralá, 4.3.2014 Mě to provedla taky. Vykvetlo pár kvítků, zezelenala a v současné době tlačí "mladé". Chápu to dobře, že mi tedy ta "stará" umřela a teď budu rok až dva čekat než se z té "mladé" udělá "stará", která znovu pokvete? Dál vytrvale zalévám a rosím a... celý příspěvek > |
 |