|
Jaká je to bylina 2, 16.9.2020 Děkuji pane Josefe. Máte pravdu - při pozornější prohlídce jsem našel už "narovnané" lístky, které odpovídají ženšenu pětilistému. Mě mátly (a zřejmě také PlantNet) ty převažující "zavinuté" lístky.
Jirka |
 |
Jaká je to bylina 2, 15.9.2020  Dostali jsme v květináči bylinku, prý asi na čaj, název?? Lístky cca 1,5 cm, voní trochu po bramborách, česneku, chutná trochu sladkohořce a pálivě. Uvařit čaj si netroufám. Na PlantNet jsem neuspěl, věřím, že tady uspěju/i. |
 |
|
 |
Co to je, 31.5.2020  A zapoměl jsem na foto |
 |
Co to je, 31.5.2020 No pokousaného toho moc není - max. 5 % listů. Více se mi nelíbí deformace teď už cca20 % listů. Nejdřív se vytvoří na listu důlek/vypouklina a potom se v důlku udělá dírka. |
 |
Co to je, 28.5.2020  Stříkal jsem Decisem proti mšicím a po odkvětu Reldanem proti pilatce. V červeném kroužku je vykousaný list - lalokonosec??, jiné listy jsou pokroucené a děravé. Mšice jsem neobjevil, Decis lalokonosce nezdolá? Co to je? Stromek je obsypaný plody,... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rybizu - mšice?, 26.4.2020  Také se zeptám - jsou to mšice? Mám bílý rybíz, obsypaný květy, ale skoro žádné lístky a když tak rudofialové. Mšice jsem neobjevil, ale každoročně zde s nima bojuji a prohrávám. |
 |
Zakopání plastových nádrží na vodu, 3.3.2020 Tyto nádrže jsou ale většinou drahé. Máte nějakou radu, kde sehnat levnější? |
 |
Skvrny na listech jabloní, 27.11.2019 Děkuji za rychlou reakci - podle obrázku je to přesně ten případ. A na toho "okusovače listů" se zaměřím na jaře. |
 |
Skvrny na listech jabloní, 27.11.2019  Dobrý den, také mám skvrny na listech jabloně (Gloster). Listí moc nepadá, je trochu okousané (lalokonosec? - mám brutálně okousané borůvky, také švestky a další stromky a keře - stříknout na jaře Decisem nebo nasadit hlístice?) Tu jabloň jsem letos... celý příspěvek > |
 |
Něco škodí meruňce, 24.6.2019 Děkuji za upozornění - skutečně jsem to v příbalovém letáku našel. Tak jdu rozdělat 2gr.sáček, vysypu na hromádku a tu se pokusím rozdělit na 2 hromádky po 1 gr. (lab. váhu nemám) Tak si vytvořím postřik 5 litrů (i když by mi bohatě stačily 3 litry,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Něco škodí meruňce, 23.6.2019 14 dní rozdělaný - t.j. 14dní namíchaný roztok - protože v sáčku bylo balení pro 10 l bez potřeby rozvažování na lab. váhách. A když jsem postříkal, co se dalo, tak mi skoro 3 l ještě zbyly.a to jsem teď použil - bylo to ještě OK? |
 |
Něco škodí meruňce, 23.6.2019 Tak jsem to hned začal řešit, protože je asi nebezpečí prodlení. V obchodě jsem sehnal po konzultaci s prodavačem jen Dithane, doma jsem zjistil že mám 14 dní rozdělaný Discus, kterým jsem stříkal padlí na nektarince. U Discusu uvádí, že je na... celý příspěvek > |
 |
Něco škodí meruňce, 23.6.2019 Tak že asi skvrnitost, nebo strupovitost. Ale jde s tím něco ještě teď udělat.-zastavit, aby to nepřešlo na zatím "čisté" plody. Do sklizně předpokládám že zbývá cca 1 měsíc. |
 |
Něco škodí meruňce, 22.6.2019 Teď jsem si přečetl článek "Strupovitost ničí úrodu meruněk a broskví" - tak že by strupovitost? |
 |
Něco škodí meruňce, 22.6.2019  Poradíte, co to je? Strom je obsypaný, cca 1/4 plodů je už "otečkovaná - stroupkovitá". A co s tím? |
 |