|
Kdy radikálně seříznout meruňku, 16.7.2021 Asi by bolo vhodne korunu semenaca odrezavat postupne, napriklad teraz skratit o polovicu a vo finale vyuzit aj Zahnov rez |
 |
Rajčata 2019/2, 18.6.2019  V skleniku Pedro a Startky z vysevu vo februari, o mesiac skor ako vonkajsie, ale velky rozdiel tam nie je |
 |
|
 |
Rajčata 2019/2, 18.6.2019  Stav po mesiaci, dobre prosperuju |
 |
Nářez, 16.3.2019 Asi je to rychlejsie a lacnejsie vsetko ocvakat a moze to robit hocikto, pri cestach sa rovno vyrezavaju a stiepkuju este celkom zachovale ovocne aleje, pritom by stacilo len poodrezavat suche a poskodene konare |
 |
Rýchlenie rajčat 2019, 16.3.2019 Tak som vcera vysial este dalsie Startky, Bejbino F1, Pedro F1 a nasiel som este balik "Tomaten Resi" zo zahranicia tak aj tie, Stupicke skore tento rok vynechavam, zda sa mi, ze plodia hlavne na spodnom vijane, a potom uz len par plodov |
 |
Jak prořezat leta neřezané jabloňe, 16.3.2019  Takto som minuly rok skratil a precvakal zanedbany trojvidlak, o polovicu vysky |
 |
Jak prořezat leta neřezané jabloňe, 16.3.2019 Mali ste spravit z hrubych kostrovych Y v jednej rovine, a potom z vlkov tvarovat novy obrast, alebo este lepsie prevodom na niektory z tych tensich, zachovat tiez tvar Y aspon priblizne, a tie tensie len trochu upravit.
A z toho ontaria tiez 80... celý příspěvek > |
 |
České sady po sklizni 2018, 27.11.2018 Nielen v Čechách... (foto). IH |
 |
Nejranější odrůdy slivoní, 7.9.2018 Dozrieva slivka Katinka spolu s marhulami Maďarská a Velkopavlovická alebo dozrieva až po nich? |
 |
Honeycrisp, 2.1.2018 210.54: Žartujete? Ak si zadáte do googlu "Snapdragon", nabehnú Vám desiatky odkazov. Je to odroda odvodená od materskej sorty Honeycrisp, jablko na podobný (resp.totožný) spôsob, pôvodný názov bol New York 1. IH |
 |
|
 |
Angold, 11.11.2017 Daniel B.: Súhlasím, Angold síce nepatrí medzi "vychytené" odrody, ale je to kvalitná sorta jablone. Zdravotne aj chuťovo - nie je zbytočne presladený a dužina je príjemne osviežujúca a šťavnatá. Za isté mínus považujem padanie plodov v čase... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy, 11.11.2017  104.201: S krížikom po funuse: ten pozdĺžny pruh na fotke Vašej hrušky bol akosi mimo pozornosti, v dnešnom príspevku na inom vlákne pestovateľ Pastornice uvádza takýto pruh ako typický pre túto odrodu. Tak som trochu pátral a naozaj, Pastornica... celý příspěvek > |
 |
Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 11.11.2017 107.146: Len 2 poznámky - na upresnenie. Pastornica patrí medzi triploidné hrušky. A bez ohľadu na ploiditu - samosprašné odrody (európskych) hrušiek neexistujú. Všetky sú cudzoopelivé. Takže aj Vaša Pastornica potrebuje opeľovača. Nemusí byť blízko... celý příspěvek > |
 |
Česnek 2017/2018, 1.11.2017 Mozem pouzit na morenie Sulku, ktora je rok a pol po zaruke? |
 |
Halehaven, 24.3.2017 Pan Jiří a aká je odolnosť na kučeravitosť listov u Halehavenu oproti Suncrestu? Pozorujete nejaké rozdiely? |
 |