|
Úroda meruněk 2019, 5.7.2019 Meruňková sezóna je v plném proudu, ještě jsou k mání Leskory marmeládové konzistence.Dozrávají Ledany, Soledane, Rubisty a Rubissie.pozvolna změkavají Orangered a Tomcot, pozadu nechtějí zůstat Bergeval, Legolda, Shamade a Veselka. |
|
Meruňka Ledana, 5.7.2019 Ledana letos konečně pořádně zaplodila (odhadem 80 kg).Meruňky jsou střední velikosti, středně šťavnaté a moc dobré. |
|
|
|
Rubista, 5.7.2019 Tak to já si na Rubistu nemůžu stěžovat.První plody na přeplozeném stromku jsou málé, slušně sladké, šťavnaté a ta vůně je naprosto úžasná. |
|
Vinosivij marhulka, 4.7.2019 Vynoslivyj patří Milane mezi tři nejkvalitnější ukrajinské odrůdy (Krasnosčokyj, Vynoslivyj a Bronzovyj).Rouby si nechám poslat ze svého zdroje, potom porovnáme.Jiří 1968 |
|
Rubissia, 3.7.2019 Rubissia změkla až dnes a hned se do meruní pustili mravenci.Chuťově sladká středně aromatická, minimum kyselin, Fuego mi chutnalo víc.Cukernatost 15 Brix. |
|
Úroda meruněk 2019, 3.7.2019 V.P. má velké oválné plody bez špičky na vrcholu.Podle mě na třetím obrázuk(Jukka) a Vaše V.P. nejspíš V.P. nebudou.Možná jste u Urbana koupil klon V.P. LE -12/2. |
|
Úroda meruněk 2019, 2.7.2019 No já by řekl, že to V-Péčko není.Velkopavlovická jde ze zelené přes žlutou jako Maďarská u Marka TT. |
|
Soledáno, 2.7.2019 Zřejmě ti Petře poslali opět něco jiného.Moje Soledane mají nějakých 70gramů jsou růžovo -červené a chutnají jako meruňky.Patří mezi ty novotiny co se musejí nechat úplně dozrát jinak jsou neslané, nemastné. |
|
Fuego marhulka, 2.7.2019 Cukernatost plně vyzrálých plodů Fuega 15 - 16 Brix. |
|
Odruda merunky Pinkcot, 1.7.2019 Bergeval zraje 7-10 dnů před V.P. |
|
|
|
Odruda merunky Pinkcot, 1.7.2019 Podnož - meruňkový semenáč nebo myrobalán.Místo Pinkcotu by zvolil něco "meruňkovatějšího" např.Bergeval dobře snáší přepravu, hodí se i ke skladování a neotlačuje se. |
|
Úroda meruněk 2019, 30.6.2019 Omamná vůně dozrávájících meruněk je nepopsatelná. |
|
Určení stromu, 30.6.2019 Některá z Bauhinií (Caesalpiniaceae) - sapanovité. |
|
Strupy na plodech, 29.6.2019 Nejspíš roztoči (halčivci, vlnovníci),ale může to být i reakce na teplotně podprůměrný květen.Foto listů na koncích výhonu by mohlo napovědět víc. |
|
Úroda meruněk 2019, 27.6.2019 Padlí slivoňové. |
|