|
Wangenheim podpnik, 17.8.2019 Dokud tady ještě byla nějaká voda, tak jsem občas zalil.Teď když studna vyschla nezalévám, tu trochu dešťovky co jsem pochytal v posledních pár dnech nechávám na občasné zalití "služebně"nejmladších stromků. |
|
Identifikace hub, 17.8.2019 Pečárka (žampion). |
|
|
|
Wangenheim podpnik, 17.8.2019 Wangenheimová je výborná podnož.Mám na ní Dabrowickou (klon Domácí),Bystrickou ranou a ryngli Afasku.Kromě suchomilné Durancie jsou to jediné slivoně které mají alespoň nějaké ovoce. |
|
Choroba listu nebo škůdce na švestce, 17.8.2019 Někteří "listožrouti" škodí většinou v noci, takže identifikovat pachatele nelze.Ve Vašem případě je poškození zanetbatelné, zbytečně bych stromeček "nejedoval". |
|
Goldrich - nejedlé plody, 8.8.2019 Pravděpodobně jste pěstoval něco jiného.Goldrich a Bergeron jsou nejodolnější odrúdy k podmínkám prostředí a netrpí na předčasné odůmírání stromů, naopak jsou citlivé na moniliový úžeh.Odolnost k viru PPV byla zjištěna pouze u severoamerických... celý příspěvek > |
|
Pomoc s určením Broskvoně, 7.8.2019 Podle zbarvení listů a zaschlých konečků letorostů to bude nedostačná výživa (dusík, mikroprvky) a celkové oslabení broskvoně houbovou chorobou (strupovitost peckovin). |
|
Goldrich - nejedlé plody, 7.8.2019 Meruňka Goldrich je cizosprašná a imunní vůči šarce.Je náročnější na dobře zvolené agrotechnické zásahy (řez, hnojení, závlaha a především probírka plodů).Pokud přeplodí, plody zůstanou poměrně veliké, ale chutˇové vlastnosti jsou o ničem. |
|
Vždycky Redhaven, 6.8.2019 Připomíná mi Envoy, květ růžovitý, broskve mi tady dozrávaly pár dnů po RH. |
|
Redhaven, 6.8.2019 Redhaveny na broskvoňových podnožích mi nechtějí dozrát z důvodu dlouhodobého sucha.Naposledy tady pršelo na přelomu května a června, od té doby jen pár neměřitelných přeháněk.Dešťovka není a studna vyschla před třemi týdny.Broskve na suchomilném GF-... celý příspěvek > |
|
Miraclaude?, 6.8.2019 Kříženec mirabelky a renklody je z pomologického hlediska pořád mirabelka.Mirabelky Miragrande, Belamira, Aprimira a Miraclaude jsou všechno kříženci slivoní s mirabelkou. |
|
|
|
Miraclaude?, 6.8.2019 Mirabelka Miraclaude to není na 100%.Mirabelky mají plody malé, kulovité.Zakladní barva slupky je žlutá, na osluněné straně se může objevit rozmyté růžové líčko. |
|
Redhaven, 5.8.2019 Pár desítek km jihovýchodněji od Vás, sucho jako na poušti, slunko praží a praží.Redhaveny jsou velikosti vlašských ořechů a ještě jsou tvrdé. |
|
Broskvoň Regina, 4.8.2019 Odradil mě údaj "vemi citlivá k moniliové hnilobě". |
|
Jakou pozdní odrůdu broskvoně?, 3.8.2019 Nepřijde, u paní v 500 mnm - normální stav.Tady na valašsku v 330mnm začíná Suncrest zrát v posledním srpnovém týdnu a poslední broskve obírám cca. 5.9.Suncrest patří k odrůdám náročnějším na teplo v daném roce, od toho se odvíjí doba zrání i kvalita... celý příspěvek > |
|
Čo to je zo slivkami?, 3.8.2019 Nikde nejsou vidět léze bakteriálního původu.Stromky stačilo vyplet, olámat kořenové výmladky, občas pořádně zalít a určitě by neuschly. |
|