Příspěvky uživatele - 244.121

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Choroba meruňky - prosím o radu, 13.5.2019
Ano tahle "choroba" je spálení plodů mrazem.
TopTaste?, 12.5.2019
V tuhle dobu už by měly růst.Zkontrolujte je vizuálně, jestli je kůra lesklá a hladká -napnutá, lýko zelené.Můžete ještě opatrně vykopat, zakrátit kořeny i větvičky do živého a stromky ponořte celé do sudu z vodou na 1-2 dny a znovu zasaďte.Chyba... celý příspěvek >
Slivoně - monilioza, 12.5.2019
Monilióza to nebude, tam usychají větvičky na koncích výhonu.Nejspíš se bude jednat o nějaké houby (Leucostoma, Verticilium) nebo baktérie (Pseudomonas, Xanthomonas).Přesnou odpověď Vám poskytne pouze specializovaná laboratoř.
Radikální řez , 12.5.2019
Zatíráni nemá žádný význam, po uřezání jednoho kmene odejde i polovina kořenového systému a jeho rozkladem se infekce (toxiny, houby a baktérie) rozšíří i do zbytku stromu.Zvážit priority (chatka-strom),pokud řezat, tak oba kmeny najednou.
Radikální řez, 12.5.2019
A co takhle neřezat vůbec a boudu prodloužit nebo rozšířit do jiné strany (zbývají Vám ještě stany tři).
Kadeřavost na mandloni, 7.5.2019
Kadeřavost jak vyšitá."Prskat" i mandloně.
Moravka šljiva, 30.4.2019 Obsahuje fotku
A je samosprašná.Hodila by se mi do zbírky, Crvena ranka by měla kámošku.
Opad květů se stopkou, 28.4.2019
Květ je velmi citlivý orgán, urazí ho silný vítr, skotačící ptácí atd.Další možnosti opadu je chlad, sucho, přehnojení i za ideálních podmínek nikdy nedojde k opýlení všech květů.
Broskvoně - každoroční ztráty, 28.4.2019 Obsahuje fotku
Stigmina carpophila způsobuje i vymírání pupenů.
Broskvoně - každoroční ztráty, 25.4.2019
Podle tmavých fleků na větvích se jedná o napadení suchou skvrnitostí listů.Podzimní měď by v tomhle případě mohla zafungovat.
Broskvoně - každoroční ztráty, 21.4.2019
Věřte, nevěřte, ale je to jediný způsob jak se zbavit bakterióz a suché skvrnitosti peckovin.Troufnu si říct "každoročně bezestrát"!
Střídavá úroda u některých peckovin, 20.4.2019
Spíš bych to viděl na to pokračující sucho.Po loňské šílené nadůrodě mám Špendlíky, ZR i Durancie obalené květy.Zaléval jsem prakticky celý podzim a teď na jaře už nějaké tři týdny.
Topfirst poskozeni mrazem?, 18.4.2019
TOPY odolné mrazu moc nejsou.Spálené květy mají Topking, Toptaste a Azura.Meruňky a broskve jsou zatím OK.Předevčírem tady byl mráz - 1,3°C.
Diana, 17.4.2019
Pravděpodobně ano, taky záleží na tom čím byl květ Elberty opýlen.Bělomasá Krasava (potomek Elberty) má květ zvonkovitý.
Caldesi 2000, 17.4.2019
Ono taky záleží na tom jak byly skladovány.Ze Spomyšle mi vloni přišlo asi 5 broskvoní, ani jedna nebyla narašená (pravděpodobně je skladují v nějakých chláďících boxech).Ujaly se všechny, jen Tardibelle a Ó Henry jsem musel pomoci obalením... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika