Příspěvky uživatele - 244.121

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Je slivka Toptaste samoopelivá?, 19.5.2019
Souhlas, jen zdrojům které uvádějí Toptaste jako rezistenta k viru PPV bych nevěřil ani slovo.
Je slivka Toptaste samoopelivá?, 19.5.2019 Obsahuje fotku
Toptaste je jen částečně samosprašná, tudíž pro významnější úrodu potřebuje opylovače (Stanley, Z.R, Čač.Lepotica, Anna Spëth atd.)
Choroba listu nebo škůdce na švestce, 19.5.2019
Máte pravdu, neměl jsem "oči na šťopkách".
Sakura - monilióza?, 17.5.2019
Monilie napadá i sakury, prvními stromy které mi před lety zničila byly okrasné mandloně (Prunus Triloba) až potom začala likvidova višně a meruňky a teď už napadá i méně odolné broskvoně a slivoně.Raději stříkat (při rozkvétaní a dokvétaní),suché... celý příspěvek >
Poškozený kmen, 16.5.2019 Obsahuje fotku
Ještě foto.
Poškozený kmen, 16.5.2019
Velmi dobré zkušenosti při vzdušném hřížení nám se zaškrcením okroužkovaného místa drátem.Poté obalím vlhkým rašeliníkem a průhlednou folií a nakonec ještě zabalím do černé folie aby se uvntř netvořily řasy a letní slunce nepopálilo kořenové... celý příspěvek >
Poškozený kmen, 16.5.2019
Možná jsem se špatně vyjádřil, nikde jsem nepsal, že stromek uschne hned druhý den ani to.že jehličnany mají či nemají tracheje.Pouze jsem se ofotil životní pochody v životaschopné rostlině (meristémy). Nechci se přít, ale nevěřím, že by se... celý příspěvek >
Choroba listu nebo škůdce na švestce, 16.5.2019
Hálčivec švestkový, jen kosmetická vada, téměř neškodný.
Poškozený kmen, 15.5.2019 Obsahuje fotku
Taky už toho tolik nevydržím, večer se vracím domů ze zahrady jak spráskaný bejsbolkou.,proto mi na záchranu těch nepodařených stromků už nezbývá téměř žádný čas a ikyž nerad přesto se s něma rozloučím.Ps.něco k těm meristémům, možná to bude někoho... celý příspěvek >
Poškozený kmen, 15.5.2019
Jako bonsaista znám všechnny ty "tracheje, meristémy" i všechny techniky hřížení, vzdušné hřížení, přikájení atd.Smysl by to mělo pokud by se ten Váš postup provedl ihned.Teď už všechny zbývající cévy už budou suché bez nějaké naděje na oživení.Ještě... celý příspěvek >
Poškozený kmen, 15.5.2019
Ono stačí kolem stromku udržovat bezplevelnou mísu a k podobným nehodám jako jsou "mrazové desky od sekaček" nemusí dojít. Stromek na obrázku to už nerozchodí, veškeré vodivé dráhy jsou přerušené.
Choroba meruňky - prosím o radu, 14.5.2019 Obsahuje fotku
Přesně tak, pilatka švestková ani pilatka žlutá na meruňky nejdou.
Mšice na meruňce, 13.5.2019 Obsahuje fotku
Na mšice je nejlepší Pirimor, likviduje pouze mšice a ostatní i užitečný hmyz zůstane ušetřen.
Slivoně - monilioza, 13.5.2019 Obsahuje fotku
Virové choroby a ESFY jsou taky možností, jenže na ty jsou měď a Horizon krátcí.Jako proti PPV na ně není léků.
Úroda meruněk 2019, 13.5.2019 Obsahuje fotku
Ještě jsou před náma dvě chladné noci a těch škodlivých činitelů je taky dost (hmyzáci, moniliová hniloba, silné poryvy větru v bouřkách, kroupy atd.).Takže hodnotit úrodu meruněk je zatím troufalé, ale pokud nám bude přáno zbude po třech letech i na... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika