|
Úroda meruněk 2019, 26.6.2019 Leskoru mám taky z poloviny obranou, zítra mám v plánu prubnout první Ledany a o víkendu Soledane. |
|
Fuego marhulka, 26.6.2019 Fuego. |
|
|
|
Rubissia, 24.6.2019 Nepřehodil jsi Milane visačky? Tady dozrává Fuego, Rubissia má minimálně 14 dnů čas.Totem (SC - 45),Fuego (SC - 21),Rubissia (SC - 5). |
|
Fuego marhulka, 24.6.2019 Dnes jsem zkusil první měkšší plod Fuega, pevná dužina, šťavnatá s příjemnou kyselinkou na konci a typicky meruňkovým aromatem.Tohle jsem opravdu nečekal, za mě jednoznačně . |
|
Něco škodí meruňce, 24.6.2019 Určitě to není OK.Pokud budete číst příbalové letáky, tak se dozvíte spoustu důležitých upozornění.Namíchaný roztok použijte tentýž den, případné zbytky rozmíchejte s vodou a vystříkejte na již ošetřené porosty atd, atd. |
|
Něco škodí meruňce, 23.6.2019 Nevím co myslíte "14 dní rozdělaný",jestli 14 dní otevřené balení nebo 14 dní namíchaný roztok.Dithane by mělo fungovat taky. |
|
Něco škodí meruňce, 23.6.2019 Je tady spousta vláken na tyto choroby.Dají se použít systémové Horizon, Signum OL 6-7dnů, částečně systemový Talent OL 21dnů, kontaktní Teldor, Prolectus OL 1-2 dny. |
|
Oranžová potvora na švestce, 22.6.2019 Souvisí,"larva bérušky má v popisu práce"spořádat co nejvíc mšic. |
|
Něco škodí meruňce, 22.6.2019 Stigmina carpophila - suchá skvrnitost peckovin (syn.dírkovitost listů). |
|
Fuego marhulka, 21.6.2019 Na Fuego jsem Milane hodně zvědavý.Meruňky jsou nádherně vybarvené už docela dlouho, ale pořád jsou tvrdé jako kámen. |
|
|
|
Trhliny - nekrózy na letorostech. Příčina?, 21.6.2019 "Čas je nejlepší lékař"Žádné nekrózy na větvičce nevidím, možná zhmožděniny od krup (podle děravých listů).Za mě není důvod k panice. |
|
Mšice na švestkách a rynglích postřik, 20.6.2019 Reldan je oproti Pirimoru zvlášť nebezpečný pro včely, vysoce toxický pro vodní organizmy a při vdechnutí může způsobit smrt. |
|
Platan - opadává, má povlak na listech, 17.6.2019 Dejte si do vyhlédavače antraknóza platanu (Apiognomonia veneta). |
|
Napadeni listu dubu, 17.6.2019 Žádnou podobnost tam nevidím.Jiné duby, rozdílné symptomy, jiné prostředi.Ikdyž do Evropy byly zavlečeny větší svinstva jako jsou.Tracheomykózy a spousta dalších. |
|
Napadeni listu dubu, 16.6.2019 Duby se pro pěstování v nádobách moc nehodí.Téměř vždy jsou napadány padlím dubovým, větve se vyholují i přírustky nejsou mnohdy uspokojivé.Na obrázku to nevypadá na některou ze známych chorob, spíš bych to viděl na poruchu ve výživě (světlé... celý příspěvek > |
|