|
Identifikace choroby listů, 22.7.2020 Naozaj to tak vyzerá, našiel som podľa toho podobne info. Ale nič také som nepoužil a myslím že ani na okolí. Tie dva kroky sú na opačnom konci a poškodenych je len pár listov. Takže asi len počkať do ďalšieho roku. |
 |
Identifikace choroby listů, 21.7.2020  ...foto neskorsie stadium. |
 |
|
 |
Identifikace choroby listů, 21.7.2020  ...foto zaciatocne stadium. |
 |
Identifikace choroby listů, 21.7.2020 Dobry den,
chcel by som sa aj ja opytat na identifikaciu choroby listov. Prikladam foto pociatocneho stadia (Galahad) a neskorsieho (Talisman). Obidva 3 rocne kriky, poskodene su skor mladsie listy.
Dakujem. |
 |
Řez vinné révy, 19.5.2020 Zdravim, chcel by som poprosiť o radu.
Minuly rok som zasadil sadenicu, (aj vyzrela) a tento rok som ju zakratil na výšku kmienka. Problém ale je že rasi úplne slabo, jedno očko v strede zatiaľ 3-4 cm (iné majú 30)...asi to lepšie už... celý příspěvek > |
 |
Řez vinné révy, 16.2.2020 Dobry den, mal by som zopar zaciatocnickych otazok ohladne rezu, RH vedenie, stolove odrody… 1. z minulorocneho zalozneho capika mi vyrastli dva letorasty, ktory je vyhodnejsie nechat teraz ako tazen, ten co je dalej od kmenu? Z toho blizsieho mozem... celý příspěvek > |
 |
Řez mladé révy, 13.10.2019 Dobrý deň, na letoraste z ktorého chcem budúci rok urobiť tazen, sú zalistky. Mám ich odstrihnúť už teraz alebo až na jar? Toto očko očko bude "normálne" plodné?
Ďakujem. |
 |
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 1.10.2019 Dobrý deň, ma niekto skúsenosť aj s odrodou Dikson? Aká je chuť a odolnosť?
Ďakujem. |
 |
Black Magic, 29.9.2019 Zdravim, vedel by mi niekto poradiť odrodu ktorá je chuťovo podobná Kodrjanke/Black magic ale odolnejšia voči chorobám?
Ďakujem. |
 |
Ide to aj (ne)chemicky, 25.8.2019 Zdravím, v jednom vlakne tu na fóre sa spomína priaznivý účinok giberelinu na opelenie ale nemám s tým skúsenosť, tiež by ma to zaujímalo. Takisto som zasadil Talizman a vedľa neho Vostorg a Alladin (tento rok), som zvedavý ako to bude. |
 |
|
 |
Choroba vínné révy?, 14.8.2019 Väčšia časť strapcov je na slnku ale viac napadnutých bobúľ je z "druhej strany" a poškodené sú aj bobule viac vo vnútri strapcami. |
 |
Choroba vínné révy?, 11.8.2019 Ak otrham napadnuté bobule a aplikujem napr. Dynali, zachranim ešte niečo alebo už je neskoro?
Ďakujem. |
 |
Choroba vínné révy?, 10.8.2019  Dobry den, je perenospora aj toto alebo nieco ine? Listy vyzeraju OK, odroda Moldova.
Dakujem. |
 |
Řez mladé révy, 26.7.2019 Ďakujem. A ohľadne prezimovania, stačí klasický nakopcovat zeminu (vrch rastlinky by zostal nechránený) alebo mám celú rastlinku ohnut k zemi a potom zasypat zeminou? |
 |
Řez mladé révy, 26.7.2019 Dobry den, mam otazku ohladne mladej sadenice odrody Atos ktora mi rastie velmi pomaly, v podstate sa jej rast asi zastavil, vrcholec kde sa tvoria listy zozltol a odpadol (vsetky listy su ale cele zelene).
Sadena bola na jesen minuleho... celý příspěvek > |
 |