|
Příspěvky uživatele - 187.206
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak dál stříhat vinnou révu?, 3.11.2019  Jsem taky začátečník, ale na podzim bych nic nestříhal. Nechat to na brzké jaro. Tuším, že kontejnerované odrůdy se zasadí a další rok zjara se zastřihnou nekompromisně na 2 očka a nechá se růst kmínek. Ty vaše se mi zdají "ulité". Nezaléváte... celý příspěvek > |  | Hmyz a stolní odrůdy, 23.9.2019 Tohle vlákno zrovna nemá kromě Oslavanu jediný odkaz, takže skoro o ničem(ten "sáček" nahoře se šňůrkou taky hledám. |  |
|  | Co vaše réva 2019?, 30.7.2019  Zjara jsem vysadil řadu révy. Cabernet Cortis, Solaris a několik stolních.(365 m.n.m, jižní strana, střední Čechy) Bavím se tím, mám na to čas, takže okopávám, vyvazuju a hraju si s ním. Myslíte, že má smysl mezi jednotlivé hlavy vysít... celý příspěvek > |  | Co vaše réva 2019?, 29.7.2019  Letos jsem vysadil v dubnu taky asi 50 sazenic, 2 neobrostly vůbec, zbytek ano. Jedna ale rovněž obrazila, ale pak zvadla a nakonec zaschla ůplně. Myslím, že má do jara čas a když bude vypadat jako "mrtvá", tak bude v dubnu... celý příspěvek > |  | Zalistky na buducom tazni, 17.7.2019 To mě taky napadlo, že jak budu dráty natahovat, tak že mezi sloupky nasadím na jednu strunu hliníkové plíšky s dírou se zářezem a do druhé se zaklapne a bude držet struny u sebe a jak radíte, že se vzdálenost zmenší a bude stěna líp držet. A když... celý příspěvek > |  | Vinná réva nerodí. Loni ještě bylo pár hroznů, 14.6.2019 Manželka mi jednou chtěla pomoct, tak ostříhala jednu hlavu u pergoly, která dávala tak 5 kilo ivíc každý rok. Ten rok ale nerodila ani hrozen. Nenechala jediný roční výhon.. |  | Postřik na pilatku, 30.4.2019 Calypso mám ještě ze starších zásob, tak tím. U Reldanu uvádí, že je zvlášť nebezpečný pro včely(sice už asi moc na odkvetlé švestky nelítají, ale příčí se mi ta poznámka. Chjo zasraná chemie..bez ní jsme v řiti a když ji budem používat, tak... celý příspěvek > |  | Malé hrozny, 29.4.2019 Mozná se pletu, ale není pod mladým výhonem příliš zaškrcena drátkem? Letos jsem taky skoro nestačil uvolňovat jak kmínky sílí. |  | Lipnická švestka, 14.4.2019 Tak jak si stojí Lipnická po letech? Já mám 4 stromky zasazené na podzim 2015 a až letos poprvé kvete. 3 stromky lehce, jeden trochu víc. Růst stromků je "brutální".Tak budu doufat, že letos bych třeba mohl ochutnat. |  | Kvas z mandarinek, 14.4.2019 Před lety jsem dělal pálenku z jablek, mrkve a citronů. Dohromady. Takovou tu hmotu, co se dělá dětem)) citrony domácí (zrovna se urodily) takže rozhodně bez postřiků) nakrájel jsem je do kvasu celé. Výsledek byl skoro hnusný(nahořklý. S určitostí to... celý příspěvek > |  |
|  | Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 10.2.2019 Mám vše ve skle, lahve, nebo demižony naplněny ze 3/4, uzavřeny neprodyšně a minimálně jednou za rok ochutnám, tudíž provzdušňuji. A ten rozdíl tam je) |  | Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 10.2.2019 Pane Vysloužile, vždy s Vámi ve všem souhlasím, ale co se týká tohoto a stárnutí pálenky z hrušek, tak si dovolím nesouhlasit. Jsem paličský zelenáč, ale vidím a hlavně cítím a chutnám hruškovice, které jsem pálil v 2014, 2016 a troufám si tvrdit, že... celý příspěvek > |  | Pálenka z melasy, 10.1.2019 Na televizi Prima Cool běžel ve čtvrtek 3.1 a v pátek 4.1. pořad Špinavá práce V (12) a je o DESTILACI. Stojí určitě za shlédnutí. Dělají rum z melasy, ale princip pálení je obdobný, jako pálení kvasu. Zkuste vyhledat a podívat se.
|  | Aroma slivovice, 5.12.2018 Mám to taky tak, vůně jemná, není tam to klasické švestkové "šťouchnutí". Myslím si, že je to o materiálu v sudu. U nás (střední Čechy) švestky, ať klasické české nedosáhnou té kvality jako třeba na Moravě.
Mám klasickou skleněnou kolonu,... celý příspěvek > |  | Ananasovice, pomerančovice, 4.12.2018 no moc nevěřím, chutnal jsem koštu, takže za mě kecy, kecy, kecy... není nic lepšího, než dobrá slivovice. Tyhle experimenty ochutnám, jsou i někdy zajímavý, ale pak rychle vypálit slivkou)) |  |
 |
|
|
|