|
Příspěvky uživatele - 212.49
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jakou odrůdu nasadit na pálení slivovice?, 15.9.2020 100 litrů bečku dávají 20 a více leté stromy. První úrody nad 10kg bývají tak po 8 letech od výsadby, podle odrůdy. To taky za předpokladu, že ty plody v dnešní době udržíte chemií - pilatky, obaleči, monilioza. Na pálení se doporučuje Durancie, ale... celý příspěvek > |  | A co vaše švestky 2020, 10.9.2020 No aby to zas nevyznívalo tak negativně, tak je možná tím, že mám asi vysoké požadavky na chuť a sladkost, u peckovin tedy s málo plody a velké přírustky dřeva, ale letos opravdu je to mizérie největší úplně se vším. Na to kalamita červů a to prý že... celý příspěvek > |  |
|  | A co vaše švestky 2020, 9.9.2020  Právě zraje Durancie, pominu-li že nejméně 50% je červivých, denodenně hnijí, a z posledních dešťů některé plody rozpraskaly, tak ty nadějné místo nabírání cukru a měknutí dělají na slunci to co je na fotce - scvrkávání a měknutí u stopky, plody jsou... celý příspěvek > |  | A co vaše švestky 2020, 6.9.2020 Proč ty švestky tak hnijí? Zrovna zraje valjevka a durancie a už 3 týden před dozráním každý den musím stromy detailně obejít každý plod a tyčkou vydloubávám shnilotiny. Když pár dní vynechám, objeví se přesně ty spečence. Původní hniloba je z... celý příspěvek > |  | Je tohleto Redhaven? Začínám pochybovat, 13.8.2020 Uveďte lokalitu. U mě letos na severovýchodě Redhaven z trvalého přemokření a zimy je špatně dozrálý, chuť je podprůměrná až špatná, od pecky nejde, tak jak popisujete, je to propadák roku, ale jinak je to výborná broskev - když je sucho nebo vody... celý příspěvek > |  | Moniliová hniloba, 11.8.2020 Jo a ty všechna opatření vám obskakuje aktivní důchodce. A pak ještě jste zapoměl na hnilobu z trvalých dešťů nebo neustálé 100% vlhkosti a popraskání hlavně u meruněk, taky z neustálé vody je strupovitost která zastaví dozrávání.
U mě největší... celý příspěvek > |  | Meruňka má malé povadlé listy, 23.7.2020 Mám to zdání že ty mrtvice jsou v naprosté převaze u myrobalánových podnoží. Na jaké byla ta meruňka podnoži? Podle vzhledu plevele je možný problém v půdě. Vyčerpaná neuvolňující živiny, nevzdušná. Takže přihnojovat a udržovat bezplevelný nakypřený... celý příspěvek > |  | Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 14.7.2020 Ještě dodatek - panu Petrovi uzrála VP, a Bergeronka by měla následovat za dalších 8dní podle tabulek, bude tak? MH |  | Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 14.7.2020 Zrají podle popisů stejně, vloni jsem kupoval VP i Maďarky pomíchané, byly zralé obě. Je tu ovšem ještě klon Hungarian best a ta má zrát několik dní po VP.
A ani s Velkopavlovickou to není tak jednoduché, protože existuje mnoho klonů, nejranější... celý příspěvek > |  | Velkopavlovická, 8.7.2020 Bude to asi dáno taky urychlením mikroklimatem zahrady, okolím budov a nejvíc půdním suchem?
Na severu moravy 250m bývají normálně první měkké plody Velkopavlovické nakonci července s cca 2-3 týdenním zpožděním oproti JM. Letos chladné jaro i... celý příspěvek > |  |
|  | Velkopavlovická, 7.7.2020 A v jaké lokalitě ji máte? VP je zatím tvrdá jako kámen. Pán ze slovenska bude jistě od dunaje, tam bych i věřil, že za týden bude zralá. MH |  | Velkopavlovická, 6.7.2020 Meruňky krásné. VP to nebude, teď zrají Leskory. MH |  | Leskora, 29.6.2020  Neutíkejte, to nejsou to štíři. Na fotce jsou plody měknoucí Leskory, do kterých napadlo za 5+6 měsíc 351mm srážek , převážná část lijáků posledních 14 dní. Jak je vidět Leskora za to nemůže, byť je na praskání u stopky velmi citlivá. Po třešní... celý příspěvek > |  | Pricia, 29.6.2020 Ještě se tu na forech objevuje Mayacot, která zraje údajně ještě o 3 dny dříve než Tsunami nebo Pricia. Jak je na tom chuťově Mayacot, má cenu sadit, když už jsem zasadil Tsunami? Druhá věc je pravost odrůd, a právě Priciu nabízí jen Spomyšl, bude... celý příspěvek > |  | Leskora, 28.6.2020 V půlce června uzraje tak v meruňkářských oblastech. Tady severovýchod 250m za letošního léta na blátě dokázaly veškeré plody Leskory rozpraskat a shnít. Teda těch 30 plodů co zbylo po mrazivém jaru mělo být aspoň na ochutnávku, už vybarvují, chybí... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|