|
Příspěvky uživatele - 20.52
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tomel pro republiku, 22.7.2019  Tento rok sa hurmikaki veľmi slabo oslistilo, pravdepodobne v dôsledku poškodenia kôry v spodnej časti kmeňa (foto 1). Vyzerá to ako nekróza, ktorá sa objavila až po tohtoročnej zime. Pod týmto miestom však stromček vyhnal nový letorast (foto... celý příspěvek > |  | Pomoc s výběrem odrůdy, 16.7.2019 Niektoré z vyššie spomínaných odrôd som videl naživo u p. Peničku. Na začiatku septembra boli spoľahlivo zrelé. Určite sa nezamerajte na jednu odrodu, kľudne by som na Vašom mieste vysadil 5-6 rôznych odrôd. Tak najlepšie zistíte, čomu sa v daných... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 16.7.2019 Som na tom podobne, v nedeľu som strekol zhruba polovicu jabloní Lepinoxom, druhú som nechal tak. Chrastavitosť žiadna, múčnatka sem-tam. Ja budem pravdepodobne ešte striekať vápnikom, zatiaľ som ho aplikoval 2x spolu s ošetrením proti... celý příspěvek > |  | Pomoc s výběrem odrůdy, 15.7.2019 Hľadajte medzi PIWI (voči chorobám odolnými) stolovými odrodami. Aj tu na fóre je v sekcii réva vínna zaujímavé vlákno ohľadom PIWI odrôd, určite stojí za prečítanie. Cenné rady by mohol poskytnúť aj p. Penička (na fóre ako Milaník),... celý příspěvek > |  | Úroda meruněk 2019, 15.7.2019 Môže to byť aj preplodením. Naša VP má tento rok veľmi bohatú úrodu, no kvalita je slabšia. Padajú aj plody z polovice zelené, akoby si strom až teraz robil prebierku. Podobne je to u susedov. |  | Co vaše réva 2019?, 8.7.2019  Podľa tejto fotky je v podstate nemožné určiť odrodu. Čo Vám ale poradím, aby Ste odstrihli strapce v červených kruhoch. Neprinesú peknú úrodu, sú riedke e neforemné, zbytočne odčerpávajú živiny. Doprajte si radšej menšiu, ale kvalitnejšiu úrodu. |  | Jadroviny 2019, 8.7.2019 11-12 rokov, presne si už nepamätám. Obe sú na M9. |  | Úroda meruněk 2019, 3.7.2019 Jednoznačne určiť odrodu podľa fotky je ťažké. Ak by Ste mi dali všetky fotky vedľa seba, nepovedal by som, že sa jedná o tú istú odrodu. Ja som len vyjadril pochybnosť, lebo v porovnaní s mojou VP je ten Váš stromček iný. No v skutočnosti... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 3.7.2019 U nás je podľa ÚKSÚP aktuálne ošetrenie v čase hromadného liahnutia húseníc v termíne od 11.-14.7. Podľa Amet-u sú podmienky pre liahnutie húseníc splnené na 89%. Zatiaľ čakám. |  | Letní řez, 3.7.2019 Pri letnom reze režem na prevod. Týmto spôsobom sa snažím presvetliť najmä bujne rastúce koruny stromov (hlavne odroda Rajka a Topaz) vedené na drôtenke. Obávam sa skracovať jednoročné letorasty, lebo vždy stihli do jesene ešte dosť bujne... celý příspěvek > |  |
|  | Úroda meruněk 2019, 3.7.2019 Nechcem sa teraz hrať na múdreho, ale tiež mi to nepríde ako VP. VP mám doma a vyfarbuje sa úplne inak, zatiaľ bez červeného líčka. VP patrí dnes už k tým "tuctovým" marhuliam, kde to líčko nie je nijak extra výrazné a na fotkách Petra z H sa mi... celý příspěvek > |  | Pilatka svestkova, 3.7.2019 Je to jednoduché, proti piliarke treba budúci rok ošetriť slivky pri dokvitaní niektorým z povolených prípravkov. Mravce predstavujú hrozbu hlavne z pohľadu prenosu vošiek (mšic) aj na nenapadnuté listy. Boj s nimi je už zložitejší, tento rok... celý příspěvek > |  | Topend, 27.6.2019 To si ma veru nepotešil Mám rovnaký podpník a je to aj od rovnakého producenta. No nič, počkám na prvú úrodu a potom sa uvidí. |  | Padání květů merunek, 27.6.2019  Takto nakoniec dopadol Orangered, ktorému z doteraz mne neznámych príčin opadala väčšina kvetov. Polovica stromu má celkom slušnú úrodu a druhá polovica je takmer bez plodu. |  | Škodci jablon, 27.6.2019  Pridám jeden konkrétny prípad, kedy lienky a ich larvy doslova očistili mladé letorasty od vošiek. V červenom kruhu je časť konárika, ktorá bola napadnutá voškami. V žltom kruhu je časť konárika, ktorá vyrástla po zlikvidovaní vošiek lienkami.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|