|
Vymrzání květních pupenů odrůd meruněk v zimě 2022/2023, 16.4.2023 Pincot je chutná marhula. Treba ju nechať plne dozrieť. Neoberať príliš skoro. |
 |
Broskvoň Stark red Gold, 26.4.2022 Nektarinka Stark Red Gold mi kvitne zvonkovitými kvetmi. Dozrieva 15-20 dní po Redhavene. Aké kvety má u vás, zvonkovité alebo miskovité? |
 |
|
 |
Vyber vhodnych odrod, 5.10.2021 Mal som madarsku velkopavlovicku a velboru.
Mirec NZ čim sa odlišuje Velkopavlovická od Maďarskej? |
 |
Kordia je nepřekonaná, 25.4.2021 Kvitne vám už Kordia? Mne ešte nekvitne, po minulé roky koncom apríla už naplno kvitla. Tento rok je kvitnutie riadne oneskorené. |
 |
Desert, 12.9.2019 Mimoriadne kvalitná jesenná odroda DESERT je v mojich podmienkach 'neskoro-letná až skoro-jesenná'. V tomto časovom segmente je to chuťovo moja najkvalitnejšia odroda. Nedá sa dlhšie skladovať, ale keďže dozrieva postupne, obdobie zberu je... celý příspěvek > |
 |
Prima, 12.9.2019  Ešte raz a v tomto roku naposledy - 'prekonaná' odroda PRIMA. Zo štvrťkmeňa na MM106 som obral 8 debničiek jabĺk. Dozrievanie Primy závisí od prístupu slnka a je rozťahané na obdobie takmer 4 týždňov. Posledná 'várka' 2 debničiek obratá dnes - viď... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Cresthaven, 5.9.2019 Zdravím TomNR, aká bola chuť Cresthavenu v porovnananí s chuťou Flaminga a Halehavenu? |
 |
Nektarinka Snow Queen, 21.7.2019 Zdravím pán Morvai, máte naoaj veľmi pekné plody na nektarinke Snow Queen. V akej oblasti a nadmorskej výške ju pestujete? Michal |
 |
Bergeval, 21.7.2019 Zdravím Jiří 1968, u nás je dosť teplo aj keď stredné Považie na nížine nie je. Orangeredy boli zrelé už v prvom júlovom-čevencovom týždni. Maďarská a Velkopavlovická sú u nás tak isto obrané. Tento rok dozrievali medzi 8-13.7. Ako je tomu u... celý příspěvek > |
 |
Red Delicious, 15.5.2019 Jiří II: Pekný článok o tejto legendárnej odrode. Príbehy starých odrôd sú často zaujímavou zhodou šťastných náhod. Red Del. pretrval doteraz a aj so svojou početnou suitou mutácií/klonov patrí stále k široko pestovaným odrodám. Ja mám v záhrade... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poškozený kmen, 15.5.2019 Pôvodne som si zahryzol do jazyka, ale keď to už Jiří 1968 napísal, tak sa pridám aj ja: Po prvé - je to trochu aj Vaša chyba, ak by Ste udržiavali okolo stromkov bezplevelné kruhy (čo by malo byť pri novovýsadbe samozrejmosťou), takáto nehoda by sa... celý příspěvek > |
 |
Sbírka škůdců a chorob, 5.5.2019 "Apple scar skin viroid" je málo známy nebunkový patogén pozostávajúci iba z RNA (čo sú to viroidy viď foto 1). Spôsobuje také poškodenie plodov jabloní (apple scar skin = zjazvenie šupky jabĺk), ktoré ich úplne znehodnocuje - viď ďalšie fotky.... celý příspěvek > |
 |
Určení jablka dle fota, 28.11.2018 Minister von Hammerstein. IH |
 |
Poznej ptáka 2, 19.5.2018 Husi: To som si ani nevšimol, ale je to on. IH |
 |
Rubinola - řezat či nechat být?, 20.4.2018 Daník: Ešte k tomu "môjmu" rezu Rubinoly - na tej fotke z konca marca toho fakt moc názorného nevidno, ale teraz pri kvitnutí je to už dúfam zreteľnejšie. Starší štvrťkmeň Rubinoly na MM106 (foto) v kvete. Rezom sa dosiahlo, že kvety (a neskôr plody)... celý příspěvek > |
 |