|
Pokus s bramborami, 6.12.2019 Na jednom sáčku je naosáno Mix diploidních. Chci se jen s bramborovými semeny jen bavit. Když ta semena z toho mixu vyseji, tak dostanu hlízy diploidních odrůd brambor. Další rok bych teoreticky mohl zkoušet nějaké jejich vzájemné křížení. Rozumím... celý příspěvek > |
 |
Jak podporit dozrani feferonek, 28.10.2019 Mají být opravdu červené? Mně to připadá podle druhého obrázku, že ne. Pokud myslíte že ano, tak je strčte i s tím květináčem někam do tepla (na verandu případně někam do bytu).
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podnož hrušně - kdoule, 28.10.2019 Zákon je, že rajčata potřebují vodu a její dostatečné množství musí dostat buď z deště nebo ze spodní vody případně z půdní vlhkosti (možná i ze vzduch při vysoké relativní vlhkosti). Kdo tuto vodu nemá, musí zalívat. Ale to se týká všech rostlin... celý příspěvek > |
 |
Listopadový výsev zeleniny, 28.10.2019 Rovral mám, Sulku nemám. Kvůli pár pacibulkám si ji kupovat nebudu. Ing. Kozák možná Rovral nedoporučuje, ale já to s tím namořím, jen pokud ho najdu.
Vladimír |
 |
Podnož hrušně - kdoule, 28.10.2019 Existují také zahrádky, kde se zalévat musí, jinak tam ta rajčata opravdu neporostou. Moje vlastní zkušenost. Občas mně zbyde nějaká sazenice rajčete, je mně líto ji vyhodit a tak ji někam na nějaké místo v zahradě pichnu. Nezalívám. Nic z toho není... celý příspěvek > |
 |
Listopadový výsev zeleniny, 27.10.2019 Já jsem začal s tím salátem Humil, sazenice jsem si napěstoval doma na balkóně a dnes ho mám vysazený v černé tkané textilii na zahradě. Má se k světu, až začne mrznout tak na něho dám bílou netkanou. Mám ho na půlce záhonu kde budu mít Hoakida (cca... celý příspěvek > |
 |
Listopadový výsev zeleniny, 26.10.2019 Mám jeden upravený záhon určený pro zeleninu. Chtěl bych na něm vyzkoušet pozdně podzimní výsev petržele, mrkve, cibule, pacibulek česneku a také inkarnátu. Jen mne zajímá, co z toho a jak po zimě opravdu vyklíčí, s nějakou úrodou ani nepočítám.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro rok 2020, 22.10.2019 Já žádné pařeniště doma za oknem nemám. Pěstuji sazenice za oknem volně v kelímcích 200 ml bez přisvěcování. Na plechu ze sporáku tam mívám buď 20 sazenic v těch 200 ml nebo 12 sazenic 500 ml. Nějaké přisvěcování přímo na okně si nemohu dovolit,... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 22.10.2019 Těch sedm prvních odrůd jsou originální semena od ruské semenářské firmy Sedek. Když je prodávají, tak si myslím, že sadba brambor kterou z těch semen vypěstuji by měla být jednotná a odpovídat popisu a obrázkům. Je to... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - plíseň?, 14.10.2019 Pokud myslíte plíseň bramborovou, tak ta přežívá jedině na uskladněných bramborách, které se následně použijí při výsadbě. Na rajčata přechází až potom, když jsou plísní napadené porosty brambor a větrem se šíří její spóry, které potom klíčí na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak vypudit krtka, 14.10.2019 Dlužím Vám odpověď k Vašemu poslednímu příspěvku. Krtka nemáte rád, považujete jej za škůdce a proto ho zabíjíte. Já nemohu říct, že ho rád mám, ke zvířatům žijícím v přírodě si nevytvářím žádný citový vztah. Krtka nepovažuji za škůdce a proto ho... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 11.10.2019 Brambory na obrázcích vypadají zajímavě. Budete dělat z nich nějaký výběr a pokračovat v jejich pěstování nebo se Vám nezdají dost dobré a začnete znovu od semen?
Vladimír |
 |
Rajčata pro rok 2020, 10.10.2019 Zdravím Vás Adriano!
Vladimír
|
 |
Rajčata pro rok 2020, 10.10.2019 Semen Sarayev Shtambovyi mám dost. Pro to co mám nachystané je spojení Grow box trochu nadsazené. Mám krabici ve tvaru hranolu, základna 46 x 50 cm, výška cca 80 cm. Dno je odříznuté. Na stropě budou čtyři led žárovky zasazené do lamina.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro rok 2020, 10.10.2019 Loni jsem vyséval 1. listopadu. Prvořadé pro mne je, aby rostliny v době výsadby byly maximálně 50 cm vysoké. Jak jistě víš, tak Mongolskyi karlik je opravdu nízká odrůda po celou sezónu, takže s výškou bych neměl mít problém ani při tak brzkém... celý příspěvek > |
 |