Příspěvky uživatele - 112.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Krizitelnost cukety s jinym druhem tykve, 1.7.2016
Vloni jsem pěstoval vše v jedné kupě - cukety, dýně giganty, patizóny, hokaido, okurky, takže se muselo opylovat všechno se vším. Z cuket, gigantů a hokaido jsem si bral semínka a letos sázel. Cukety jsou perfektní, takže bych si s výroky, které... celý příspěvek >
Mrazuvzdornost fíkovníku a olivovníku, 1.7.2016
Aha, takže je možné, že zimu přežil v pohodě, a zmrzl až ten kritický týden v květnu, kdy u nás byly 3 noci mrazíky k -7... Už v dubnu byl rozbalen, protože vůbec nemrzlo. Ok, na toto si dám příští rok pozor a budu ho chránit i na jaře.
Mrazuvzdornost fíkovníku a olivovníku, 30.6.2016 Obsahuje fotku
Pořídil jsem si na zkoušku údajně mrazuvzdorný fíkovník (brown turkey) a olivu (chalkidiki). Mají zvládat teploty -15, což bylo letos bohatě splněno, byla mírná, většinou nemrazivá zima a jen pár dní kolem -10. Oba stromky jsem měl bohatě obalené do... celý příspěvek >
Pomalá moruše, 29.6.2016
Děkuji, postup je jasný. Nechám ho maximálně růst, na konci léta odstraním kmen, pokud se k ničemu nebude mít. Rozhodnu, jestli chci strom bez kmenu, nebo vyšší korunku, a podle toho buď nechám vše svému osudu, nebo povedu jeden výhon kolmo,... celý příspěvek >
Řez mladé třešně, 24.6.2016 Obsahuje fotku
Tak v tuto chvíli má třešeň nové metrové přírůstky, tak ještě položím dotaz: je dobré/vhodné větve nyní zastřihnout (třeba aby se do podzimu ještě trochu rozvětvily nebo nebyly tak dlouhé), nebo nechat svému osudu? Viz. foto.
Zavlažování homemade, 23.6.2016
Moc otázek, já vám neodpovím. Mám několik tůjí, ale nezalívám je a rostou pěkně, takže kolik potřebují, netuším. Co se týká chování a poklesu tlaku, taky nevím a nechce se mi vzpomínat na učivo fyziky, které se tomu věnovalo. Jen jsem popsal svoji... celý příspěvek >
Příčina deformace listů jabloně, 23.6.2016
Ne. Taky jsem měl u mnoha různých ovocných stromů (jabloně, hrušně, meruňky, slivoně) deformované první listy, a mšice jsem tehdy 100% neměl. Nijak jsem to neřešil, připisoval jsem to jako následek velkého jarního mrazu při rašení (u nás až k -7).... celý příspěvek >
Škvoři žerou ve skleníku, 17.6.2016
Tak stále váhám. Přestože se stále škvoři vyskytují na okousaných rostlinách, nové díry, zdá se mi, nevznikají. Takže připouštím teorii, že škvoři tam jsou proto, že sežrali to, co žralo lilky a papriky. A nyní se jen schovávají přes den v záhybech... celý příspěvek >
Škvoři žerou ve skleníku, 16.6.2016
V zahradě ano, za ty jsem rád, tam jich mám mraky, ale tam nepáchají škody.  Ve skleníku jsou naopak škůdci škvoři, a potřebuji je odtud dostat pryč.
Škvoři žerou ve skleníku, 16.6.2016
Taky nepoužívám chemii. Letos poprvé Kuprikol na kadeřavost a Calypso na přemnožené píďalky. S mšicemi si poradí berušky a dopomáhám jím mýdlovým postřikem. Ale s tím skleníkem jsem už bezradný. Dnes jsem koukal, a minimálně stovka škvorů je nalezlá... celý příspěvek >
Vyžrané listy kromě žilnatiny - cuketa, 15.6.2016
Ještě nikdy se nikdo nezbavil slimálů pomocí pivních pastí. To je spíš jen taková hračka na utopení několika kousků... Jestli chcete mít klid, použijte granule.
Mšice na růžích, 13.6.2016
Ano. Nastrouhejte na prášek mýdlo (nebo použijte tekuté), rozmíchejte s vodou v postřikovači a konejte. Mýdlový povlak spolehlivě mšice zadusí, ale neuškodí ostatnímu hmyzu ani rostlině. Mám odzkoušeno. Jen to není vhodné třeba na mšice na jahodách,... celý příspěvek >
Cesnek mi nejde jako babicce, 10.6.2016
Ne. A pórek se přihrnuje jen z toho důvodu, aby byla co nejdelší bílá konzumní část stonku.
Poznate niekto tuto potvorku?, 9.6.2016
Ano, to buďte ráda. Jsou dravé, žerou pouze mšice, listy neokusují.
Malý červený pavouček, 8.6.2016
Myslíte sametku podzimní? Taky jsem jich všude viděl spousty, ale nikdy jsem jim nevěnoval pozornost. Teď koukám, že se uvádí, že mikroskopické larvy číhají na trávě, zakousnou se pod kůži, a následně po pár dnech zase odpadnou. Způsobí svědění,... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika