Příspěvky uživatele - 112.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak poznat zralé Hokkaido?, 19.7.2016
Platí to obecně u dýní? Pokud je stopka ztvrdlá a ztmavlá, je možné dýni považovat za zralou ke skladování?
Voda zo strechy - bude závadná?, 19.7.2016
Jen malá odbočka - na Novém Zélandu se na turistických chatách jímá dešťová voda z plechových střech do nádrží a používá jako pitná (prameny totiž často obsahují giardie).
Krizitelnost cukety s jinym druhem tykve, 19.7.2016
Tak se opravuji. Nyní koukám na plantáž, a je zajímavé pozorovat křížence giganto-hokaido, cuketo-hokaido, giganto-cuketa, cuketo-patizon,... Uvidíme, až je ochutnáme. Ale čeho se hrozím - letos jsem zasadil crown prince, white casper,... celý příspěvek >
Solení vody v bazenu, 18.7.2016
Myslíte si, že solanizátory jsou drahé jak prase jen tak z rozmaru výrobců a prodejců, a vlastně to jsou neužitečné krámy? Ne, bez této jednotky vám slaná voda čistá nezůstane. Odzkoušeno.
Škůdce?, 14.7.2016
Hnědavé? Já vidím bílé výrustky ze spodní strany listu. Takto se papriky chovají, když jsou přemokřené.
Kampak jste se slimaci letos podeli?, 13.7.2016
U Brna, mraky slimáků i plzáků, černí broučci taktéž (dřepčíci?), škvoři... zkrátka vše jako každý rok, žádná změna. Letos se ještě mohutně přidali vrabci, kteří ozobávají vše, co je mladé, takže teď v létě nechat na záhonu vyklíčit hrášek, kedlubny... celý příspěvek >
Pěstování lilku (baklažán), 12.7.2016
Mám to stejně. Lilky ve skleníku jsou pěkné, kvetou, ale plody se netvoří. Přitom je skleník otevřený a včely tam občas zamíří. Okurky tam jedou perfektně a snad jediný květ na nich není planý. Taktéž papriky jsou v pořádku, plodí. Prohnojeno je... celý příspěvek >
Řez mladé třešně, 12.7.2016
Pokládám dotaz znovu: opravdu ji nechat tak? Stromek je moc pěkný, začal parádně růst, ale... Na jaře to byl jen terminál se 4 sotva metrovými výhony, nyní už jsou letošní přírůstky na každé větvi 3 nové výhony (1 pokračování a 2 do stran), které... celý příspěvek >
1/2" zahradni hadice, 12.7.2016
Také bych se přiklonil k tomu zakopat černou PE vodovoní trubku (není to nijak drahá záležitost, cenově podobně jako hadice) a udělat na zahradě 2, 3 vývody, do kterých bych připojoval běžnou 20m 1/2 hadici. Pokud byste to používal jen v sezóně na... celý příspěvek >
Včely na malinách, 12.7.2016
Ještě bych doporučil někde poblíž vysadit levanduli. Kvete ve stejnou dobu, a velmi dlouho, po ní jsou včely naprosto šílené a malin by si jistě ani nevšimly. A potvrzuji, i jetel plazivý v trávníku je velmi přitahuje.
Okurky do skelníku, 11.7.2016
Chcete se pobavit na cizí účet? Včera jsem sklidil kýbl skleníkových nakladaček a skleníkové salátovky si vesele rostou na záhoně! Až se mi dostane do rukou ten naschválník, který mi špatně popsal sadbu...
Neznámý strom, 1.7.2016
Ano, i proto jsem přesvědčený, že to nemůže být kaštanovník. Našel jsem je v lese v Českém Ráji, a jak jsem psal, vzrostlejší stromy rostou v lese na náhorní plošině Klokočských skal, viděl jsem je i v alpských údolních lesích. Nicméně o habr... celý příspěvek >
Neznámý strom, 1.7.2016 Obsahuje fotku
Více druhů kaštanovníků? Kaštanovník setý (tj. ten, o který mi jde, a jak mi ho identifikovali) je jen jeden a tento nesouhlasí. Listy jsou měkké a méně lesklé (asi jako bukové), u kaštanovníku jsou tuhé a lesklé. Větší stromy netvořily žádné plody a... celý příspěvek >
Neznámý strom, 1.7.2016 Obsahuje fotku
V lese jsem našel oblast, kde bylo vyroslých mnoho mladých stromků, které jsem podle tvarů listů pokládal za semenáče jedlého kaštanu. 2 jsem si zasadil na zahradě. Nebyl jsem si jistý, a zkusil jsem je podle fotky nechat identifikovat na jedněch... celý příspěvek >
Nepostříkal jsem stromky, 1.7.2016
Když je tu tento příspěvek, využiji jej na dotaz - normálně stromu nestříkám, ale letos poprvé se mi stalo, že už při rašení byly na většině stromů listy okousané a proděravělé. Připisuji to přezimujícím škůdcům (třeba na švestce a hrušni jsem... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika