|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jak poznat zralé Hokkaido?, 19.7.2016 Platí to obecně u dýní? Pokud je stopka ztvrdlá a ztmavlá, je možné dýni považovat za zralou ke skladování? | | Voda zo strechy - bude závadná?, 19.7.2016 Jen malá odbočka - na Novém Zélandu se na turistických chatách jímá dešťová voda z plechových střech do nádrží a používá jako pitná (prameny totiž často obsahují giardie). | |
| | Krizitelnost cukety s jinym druhem tykve, 19.7.2016 Tak se opravuji. Nyní koukám na plantáž, a je zajímavé pozorovat křížence giganto-hokaido, cuketo-hokaido, giganto-cuketa, cuketo-patizon,...
Uvidíme, až je ochutnáme.
Ale čeho se hrozím - letos jsem zasadil crown prince, white casper,... celý příspěvek > | | Solení vody v bazenu, 18.7.2016 Myslíte si, že solanizátory jsou drahé jak prase jen tak z rozmaru výrobců a prodejců, a vlastně to jsou neužitečné krámy? Ne, bez této jednotky vám slaná voda čistá nezůstane. Odzkoušeno. | | Škůdce?, 14.7.2016 Hnědavé? Já vidím bílé výrustky ze spodní strany listu. Takto se papriky chovají, když jsou přemokřené. | | Kampak jste se slimaci letos podeli?, 13.7.2016 U Brna, mraky slimáků i plzáků, černí broučci taktéž (dřepčíci?), škvoři... zkrátka vše jako každý rok, žádná změna. Letos se ještě mohutně přidali vrabci, kteří ozobávají vše, co je mladé, takže teď v létě nechat na záhonu vyklíčit hrášek, kedlubny... celý příspěvek > | | Pěstování lilku (baklažán), 12.7.2016 Mám to stejně. Lilky ve skleníku jsou pěkné, kvetou, ale plody se netvoří. Přitom je skleník otevřený a včely tam občas zamíří. Okurky tam jedou perfektně a snad jediný květ na nich není planý. Taktéž papriky jsou v pořádku, plodí. Prohnojeno je... celý příspěvek > | | Řez mladé třešně, 12.7.2016 Pokládám dotaz znovu: opravdu ji nechat tak? Stromek je moc pěkný, začal parádně růst, ale... Na jaře to byl jen terminál se 4 sotva metrovými výhony, nyní už jsou letošní přírůstky na každé větvi 3 nové výhony (1 pokračování a 2 do stran), které... celý příspěvek > | | 1/2" zahradni hadice, 12.7.2016 Také bych se přiklonil k tomu zakopat černou PE vodovoní trubku (není to nijak drahá záležitost, cenově podobně jako hadice) a udělat na zahradě 2, 3 vývody, do kterých bych připojoval běžnou 20m 1/2 hadici. Pokud byste to používal jen v sezóně na... celý příspěvek > | | Včely na malinách, 12.7.2016 Ještě bych doporučil někde poblíž vysadit levanduli. Kvete ve stejnou dobu, a velmi dlouho, po ní jsou včely naprosto šílené a malin by si jistě ani nevšimly. A potvrzuji, i jetel plazivý v trávníku je velmi přitahuje. | |
| | Okurky do skelníku, 11.7.2016 Chcete se pobavit na cizí účet? Včera jsem sklidil kýbl skleníkových nakladaček a skleníkové salátovky si vesele rostou na záhoně! Až se mi dostane do rukou ten naschválník, který mi špatně popsal sadbu... | | Neznámý strom, 1.7.2016 Ano, i proto jsem přesvědčený, že to nemůže být kaštanovník. Našel jsem je v lese v Českém Ráji, a jak jsem psal, vzrostlejší stromy rostou v lese na náhorní plošině Klokočských skal, viděl jsem je i v alpských údolních lesích.
Nicméně o habr... celý příspěvek > | | Neznámý strom, 1.7.2016 Více druhů kaštanovníků? Kaštanovník setý (tj. ten, o který mi jde, a jak mi ho identifikovali) je jen jeden a tento nesouhlasí. Listy jsou měkké a méně lesklé (asi jako bukové), u kaštanovníku jsou tuhé a lesklé. Větší stromy netvořily žádné plody a... celý příspěvek > | | Neznámý strom, 1.7.2016 V lese jsem našel oblast, kde bylo vyroslých mnoho mladých stromků, které jsem podle tvarů listů pokládal za semenáče jedlého kaštanu. 2 jsem si zasadil na zahradě. Nebyl jsem si jistý, a zkusil jsem je podle fotky nechat identifikovat na jedněch... celý příspěvek > | | Nepostříkal jsem stromky, 1.7.2016 Když je tu tento příspěvek, využiji jej na dotaz - normálně stromu nestříkám, ale letos poprvé se mi stalo, že už při rašení byly na většině stromů listy okousané a proděravělé. Připisuji to přezimujícím škůdcům (třeba na švestce a hrušni jsem... celý příspěvek > | |
|
|
|
|