|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Novy travnik, 6.3.2017 Jen technická poznámka - 2 vozíky, pokud ho naložíte 500 kg písku, znamená na ploše 200m2 poprašek cca 3mm - má to smysl? Nechtěl jste říct 40 vozíků? | | MM 106, 6.3.2017 Takže počítáte s tím (resp. prakticky to nedělá), že by šel kolem koše po kořenech lezoucích ven a ty užíral, protože by to pro něj bylo pracné. Ok, díky za vysvětlení. | |
| | MM 106, 6.3.2017 Vaše tvrzení... ale já se právě ptám, jak to tedy vlastně funguje, a kde dělám ve své úvaze chybu? | | MM 106, 6.3.2017 Mně je právě záhadou smysl toho pletiva, protože kořeny velice brzy prorostou ven a právě konce kořenů (resp. po obvodu koruny) jsou ty zásadní, které vyživují strom živinami a vodou. Ale právě ty budou sežrány, takže koš má dle mě smysl pouze první... celý příspěvek > | | Skla skleníku, 2.3.2017 Ve skleníku v tom roce u mě žádný problém nebyl... ale to je jedno. Paní mluvila o zatírání, což je opatření předpokládám na celou sezónu. A u takového opatření skutečně smysl nevidím, od toho je skleník, aby v něm bylo světlo a teplo. Pokud budou... celý příspěvek > | | Skla skleníku, 2.3.2017 No a vadilo vám ve skleníku někdy, že je v něm tolik slunce a tepla, že ho máte potřebu zatírat? | | Rajčata ve stavebních vědrech, 28.2.2017 Hmm, ale domněnku tu prezentujete právě vy. A to tu, že nějaká látka migruje skrz hlínu a rostlinu do plodů, a to v takovém množství, aby to bylo zdraví škodlivé. Právě vaši domněnku pokládám za totální nesmysl, vyjádření prodejců je naopak OK. | | Ryngle - snížení koruny, 21.2.2017 Ponecháním stávající koruny místo získáte, alespoň bude možné jakž takž kolem/pod stromem projít. Řezem pouze docílíte snížení koruny k zemi, takže naopak zabere místa více. | | Drobné ovoce jsou už dávno i aktinidie, zrovna tak i ovocné zimolezy, 20.2.2017 Můžu dotaz? Koukal jsem se, že to jsou takový malý bobulky - jak je to s chutí a zpracovatelností oproti velkoplodým kiwi? Protože vitamín C je IMHO nepodstatný, v té době je ovoce a zeleniny až nad hlavu. | | Obleva, 20.2.2017 Moc bych se neradoval - včera jsem zkoušel zapíchnout rýč do trávníku - nepomohlo ani mohutné skákání. Bude trvat, než ten zamrzlý půlmetr země roztaje a prohřeje se... Bůhví, jestli letos vůbec něco rozkvete! | |
| | Výsadba sazenic rajčat po dvou kusech, 16.2.2017 Víte co - teď mi dochází, že věc se má trochu jinak. Já totiž pěstuji rajčata na chráněném stanovišti před zdí, kde mají skvělé podmínky, ale je pravda, že ta zeď je ze severu a že kvůli tomu tam tolik nefouká, tudíž se mírné proudění vzduchu tolik... celý příspěvek > | | Výsadba sazenic rajčat po dvou kusech, 16.2.2017 Můžete nesouhlasit, toto všeobecně známé vysvětlení má logiku, taky bych se k tomu přiklonil. Nicméně moje praktické zkušenosti ukázaly, že plíseň se ve stejné době objeví v řidší i hustší výsadbě. Spíš má větší vliv, jestli při/po dešti fouká a... celý příspěvek > | | Výsadba sazenic rajčat po dvou kusech, 16.2.2017 Souhlas. Plíseň se buď objeví ve vlhkém počasí, nebo ne. Nijak to nesouvisí s hustotou výsadby, stejně pravděpodobně se nakazí nahuštěné i samostatné rostliny. Mám to prakticky odzkoušeno. | | Jak vést výchovný řez hrušně?, 15.2.2017 Já nevím, jako když mluvím do dubu. Jsou zasazené na Cereritu pod kořeny a ve 2 kyblech kompostu! To je pro malý stromek s pár kořeny živin tak na 2-3 roky, ne na pouhý měsíc růstu. Ten růst se po měsíci zastavil z jiného důvodu (asi kvůli... celý příspěvek > | | Výsadba sazenic rajčat po dvou kusech, 15.2.2017 Nepozoroval jsem jiné ochování oproti pěstovaným po jednom. Ušetří se tak trochu práce a materiálu na tyčích. Mám je od sebe tak po 40-50cm, u každé tyče z každé strany jedno rajče. Menší hustota rajčat je doporučovaná kvůli lepšímu proudění vzduchu,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|