|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Kroucení listů u rajčat - proč?, 13.6.2017 prostě do toho během předpěstování v květináči zasadím jedno nadbytečné rajče a čekám.
Proto se ptám, protože tomu stále nerozumím. Když do testovaného substrátu vysadíte zkusmo jedno rajče, do čeho ale tedy zasadíte všechny ostatní sazenice? | | Kroucení listů u rajčat - proč?, 13.6.2017 testuju všechny substráty
A jak testujete všechny substráty, když se to může projevit až po měsíci, dvou?
Zasadil jsem rajčata do kompostu z brněnské kompostárny, a některá se po měsíci (až jako skoro metrové rostliny) začala kroutit. Takže... celý příspěvek > | |
| | Co to mám na palicích česneku?, 8.6.2017 Když říkáte A, řekněte i B: podle čeho poznáte česnek a jeho prodejce, který 100% ničím nakažený není a bude ve vaší půdě prosperovat? | | Kiwi Samec nebo samice?, 8.6.2017 Připojím se s podobnou otázkou - koupil jsem na zkoušku Kiwi Zakarpacie, které je také samosprašné. Co myslíte tím "doporučuje se pěstovat obě pohlaví", když tato rostlina je oboupohlavní, samčí a samičí rostliny se neprodávají? | | A zase ty fleky na listech rajcat, 8.6.2017 Já bych taky zkusil věštit To stejné jsem měl vloni po výsadbě na záhon. Skvrny byly způsobené pravděpodobně chladem, možná i sluncem, nebo kombinací obojího, každopádně to nemělo na nic vliv a později na nových listech už se neobjevily. | | Mrtvý ježek v bazénu, 7.6.2017 Hmm, a jak moc se za 2 dny znečistí od ježka oproti tomu, co se znečistí běžným provozem od mrtvého hmyzu nebo koupajících se dětí? A jak myslíte, že se od takových věcí dezinfikuje pitná voda braná z nádrže, kde takových mrtvolek plavou mraky (mrtvé... celý příspěvek > | | Rajčata 2017, 7.6.2017 Ve skleníku jsou v této době daleko vyšší teploty často ve dne vysoko nad 30 °C a přes noc se také moc neochladí.
No tak se docela pletete. Přikládám záznam měření teploty ve skleníku ve výšce 30cm nad zemí. Teplota v noci klesá velmi a blíží se... celý příspěvek > | | Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 7.6.2017 Tak to mě nenapadlo... a máte to vyzkoušeno, bude to fungovat? Jedno lanko při zemi na zajíce a jedno výš na srny? Mě by to vyšlo na cca 5000,-, což je řádově někde jinde než budovat 250m vysokého plotu. | | Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 6.6.2017 Ano, a to je ten druhý důvod, o kterém jsem nemluvil - oplocení prvních 5 let proti zvěři, a další roky proti nenechavcům. | | Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 6.6.2017 Ale kdepak, já nenadávám a zvěř zcela chápu. Ona nemůže za to, že jsem jim tam vysadil takovou pochoutku. Náhradu škody myslivci jste nadhodila vy. Mně nejde o náhradu škody, ale především o to, abych mohl nějakým způsobem stromy ochránit. Proto se... celý příspěvek > | |
| | Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 6.6.2017 Není jednodušší říct, za co vlastně lze odškodnění požadovat? Je vůbec taková možnost mimo jmenované?
Pozemek není v katastru veden jako typ zahrada, ale jako orná půda. Na ní jsem si vysadil ovocné stromky. Lze požadovat odškodné? Je to podle... celý příspěvek > | | Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 6.6.2017 A to já bych si ten plot i rád postavil. A můžu? Kolem orné půdy? Zatím jsem nenarazil na zákon, který to zakazuje, ale na druhou stranu bych to asi musel řešit souhlasem sousedů a se stavebním úřadem, že? | | Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 6.6.2017 No nevím, v lese taky nehryžou do každého stromku.
Ale jo, beru to tak. Poslední, co nemám obalené, jsou ořešáky - doufám, že ty dostatečně znají z okolí a hryzat do nich nebudou... | | Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 6.6.2017 Pozdeji jiz maji dost jine potravy, stejne jako zajici, nemaji duvod likvidovat stromky.
To mi teda řekněte, proč mi teď, když jsem z určitého důvodu na chvíli někde odstranil ochranné pletivo, zajíci do pár dní začali okusovat kůru z vysazené... celý příspěvek > | | Dešťovka – „Modrá úsporám“, 5.6.2017 "tak je to někdy i vidět" - a to je důvod, že se tím nedá zalívat? BTW ty mikroodlupky se usazují na dně, takže stačí občas nádrž/sud po dočerpání vyčistit, do záhonu se vlastně vůbec nedostanou.
"nechal udělat rozbor a bylo tam nějaké docela... celý příspěvek > | |
|
|
|
|