|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 7.9.2017 Vloni jsem si vyrejpnul několik semenáčků ořešáku právě na kompostu, kde se jim dařilo skvěle. Stejně tak se mnohým rostlinám daří nejlépe právě na kompostu či hnojišti. Takže styk některého kořene s kompostem nebo hnojem s největší pravděpodobností... celý příspěvek > | | Co s tomatillem?, 1.9.2017 Letos jsem zkusil pěstovat tomatilla, a nečekal jsem, že to bude mít tolik plodů. Uzrávají a opadávají ještě zelená, žádné z nich ale nedosáhlo zmiňované možné žluté barvy.
Máte s tím někdo zkušenost, jak je zpracovat pro trvanlivé uložení? Dělá... celý příspěvek > | |
| | Asimina Triloba, 1.9.2017 je vhodné semenáče naštěpovat nějakou "ušlechtilou" odrůdou
Z jakého důvodu? Mají semenáčky horší plody než původní strom, ze kterého semena pocházejí - máte to ověřeno? To mi nedává smysl. U jiných stromů jistě, tam se můžou skřížit s kdečím,... celý příspěvek > | | Potkan nebo hryzec?, 1.9.2017 Čelisťová pastička skrz některou noru, levné a velmi spolehlivé řešení. Takto už jsem letos chytil několik krtků. | | Ovocné stromky nerostou, 9.8.2017 Oddrnit na půl metru od stromků, nasypat ke každému 2 kyble kompostu a hrst Cereritu, a mělce zarýt. | | Hokkaido - padlí, 8.8.2017 Nj, ale kde na 4 komposty berete tolik materiálu? Já mám jen jeden, takže hážu vše na něj, tzn. nemůžu na něm současně pěstovat dýně. | | Hokkaido - padlí, 7.8.2017 Můžete to nějak rozvést?
Dýně právě potřebují k dobrému růstu prohnojenou půdu a bohatou zálivku. Nejlépe se jim vede na kompostu.
Nebojte, jiné roky jsem je pěstoval i na nehnojené půdě, pouze kvalitní zemině, výsledek byl stejný. | | Hokkaido - padlí, 7.8.2017 Být na vašem místě, vůbec nic neřeším. Taková úroda by se mi taky líbila. Nechte je co nejdýl, ať dozrají, pak je můžete skladovat v kuchyni třeba do příštího léta, vydrží.
Co se týká padlí, mám ho každý rok, ať pěstuji dole na zahradě, vydatně... celý příspěvek > | | Teplota ve skleníku během tropických dnů, 4.8.2017 Měření probíhalo cca 70 cm nad zemí a mimo přímé slunce, aby nebylo ničím ovlivněno. Tím jen ukazuji, že nyní, když rostlinná hmota ve skleníku zabírá cca polovinu prostoru, má neuvěřitelnou schopnost udržet teplotu v normálu, a stínění není potřeba,... celý příspěvek > | | Teplota ve skleníku během tropických dnů, 4.8.2017 Jak jsem řek, tak jsem učinil. Na prvním grafu jsou teploty naměřené na jaře, kdy dosahovaly hodně přes 40°C, přestože venky mohlo býttak kolem 25°. V druhém grafu jsem měřil průběh teplot v těchto dnech, a jak je vidět, přesně kopírují vekovní... celý příspěvek > | |
| | Poznej houbu - pestřec + 1 nejistá, 3.8.2017 Vašem "houbovníku"... než mudrovat nad jiným tvarem, než je předpisový, co tak se mrknout na obrázky této bedly na internetu?
| | Poznej houbu - pestřec + 1 nejistá, 3.8.2017 Bedla zardělá, jedlá, zpracování stejné jako u normální bedly. | | Špičák ořešáku přestal růst, 2.8.2017 Půda sice není nic extra, nicméně v ní ostatní ořešáky v pohodě rostou. Stejně tak i spousta semenáčků, mnohé i po vysekání znovu bujně raší. Do výsadbové jámy jsem navíc dával 2 kyble kompostu. Co se týká vláhy, pravidelně letos po výsadbě nové... celý příspěvek > | | Stagnující oulinská ringle, 1.8.2017 Díky za názor, myslím si to stejně, asi to bude rychlejší než čekat další rok zázraky... | | Kde se už nedá zahradničit?, 1.8.2017 Samozřejmě. Účtuje se zvlášť cena za vodné a zvlášť za stočné. Řeší se tím např. velmi časté situace, kdy mají lidi vlastní zdroj vody, nebo kombinovaný řád/vlastní zdroj. A odpad vypouštějí samozřejmě do kanalizace.
Nicméně to nijak nesouvisí -... celý příspěvek > | |
|
|
|
|