|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Permakultura, 1.11.2017 S dovolením bych využil tohoto vlákna a zeptal se na jednu věc - lidé provozující tento způsob pěstování plodin říkají nerýt. Prý se tím výrazně narušuje mikroflóra v podpovrchové vrstvě země. Já byl zvyklý vždy před zimou záhony porýt, aby se země... celý příspěvek > | | Česnek 2017/2018, 1.11.2017 Váš argument je pouze bla bla bla, jak to asi dělají oni, nemám čas, mě se nechce atd... Pokud nemáte nic lepšího, na základě čeho si dovolujete tvrdit, že sázení česneku do dostatečně chladné půdy je ptákovina? Argumenty, proč to dělat, byly jasně... celý příspěvek > | |
| | Pravokořenné stromy, 31.10.2017 Její vypěstování ze semínka a naroubování by mě stálo další 2-3 roky čekání.
Ze semínka vám za rok vyroste 70cm semenáček, za 2 roky mi semenáčky dosahují až ke 180cm. Takže když po roce naroubujete nebo naočkujete na semenáčovou podnož, určitě... celý příspěvek > | | Česnek 2017/2018, 31.10.2017 Zkuste si přečíst např. článek z roku 2012:
To nikdo nepamatuje ani o tom nikdo neslyšel, že by mohl česnek zmrznout. A stalo se. A právě letos, kdy se výrazně zvýšily plochy osázené česnekem. Plodina, s níž v minulosti byly problémy snad pouze s... celý příspěvek > | | Česnek 2017/2018, 31.10.2017 Tím chcete říct co? Do zámrazu zbývají ještě 2 měsíce, takže pokud už jsou teď takto narašené (je logické, že nezačaly rašit v létě, ale nedávno), za 2 měsíce budou mít docela vysoké nadzemní listy. Což jen potvrzuje, co říkají odborníci a čím se... celý příspěvek > | | České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 26.10.2017 Mám stejnou zkušenost s tou hrušní. Koupil jsem Williamsovu, od velkého prodejce, s modrou cedulkou se všemožnými zdravotními a registračními údaji, vysadil na louce, kde nikdy stromy nebyly, a dnes jsem po půl roce vykopal chcípáčka s boulemi na... celý příspěvek > | | Bílý povlak na dřevě, 26.10.2017 Ano, to je naprosto v pořádku. | | Česnek 2017/2018, 26.10.2017 1. Nikdo se vám nevysmívá. Blbost jsem řekl pouze o vašem tvrzení, že když do zimy česnek vzejde, tak je nemocný. A na tom si trvám.
2. Jsme tu na zahrádkářském fóru (podívejte se na jeho název a témata), takže zcela samozřejmě mluvím o malém, na... celý příspěvek > | | Zahradní domek - postavit nebo koupit hotový, 26.10.2017 OSB desky jsou asi to nejlevnější. Pak můžete zkusit ještě třeba sololit, ale ten bude různě zprohýbaný. A nebo si někde na skládce sehnat starý palety a postupně je rozebítrat na prkna, jestli vás to bude bavit... | | Česnek 2017/2018, 26.10.2017 To je ale blbost... chcete říct, když v září/říjnu zasadíte česnek, že vám do zimy nevyraší, a když vyraší, že je nemocný? Za ty 2 měsíce vyleze každý česnek.
Co se týká sázení - zapíchat 100 stroužků (což je pro naši potřebu až až) je otázka... celý příspěvek > | |
| | Česnek 2017/2018, 26.10.2017 Moc nechápu důvod - má se sázet před zámrzem půdy, tj. většinou to vychází někdy v prosinci, aby nevylezl ještě před zimou, a aby v ještě dost prohřáté půdě nechytl nějakou chorobu. Sázím jej až v tuto pozdní dobu, takto jej ani nemusím ničím mořit... celý příspěvek > | | Mulčování ovocných stromů, 23.10.2017 Vážně? P.Vysloužil radil hnojit fosfor, hořčík, draslík společně s hnojem na podzim, a vápencem až za rok. Tak teď nevím... Potřeboval bych vápenc do chudé zeminy dostat, ale nechtěl bych ublížit rok zasazeným stromkům. | | Mulčování ovocných stromů, 23.10.2017 Ale to přece není odpověď. Mě to taky zajímá, jakým způsobem kombinovat jiná (minerální i organická) hnojiva a vápenec? Musí být mezi ostatním a vápencem rok pauza? Nebo lze něco dávat současně s vápencem? | | Admirál, 20.10.2017 No jsem zvědavý. Když jsem si ho pořizoval (i kvůli rezistenci), netušil jsem, že až TAK často vyžaduje péči. Chjo, no uvidíme... | | Admirál, 20.10.2017 Taky jsem si pořídil Admirál, tak mě to zajímá - píšete "Postrek kalciom som dal tento rok len 2 či 3x." A nebude to právě tím, že provádíte tak intenzivně postřiky? Většina hobby pěstitelů asi takovou péči jabloním vůbec neposkytuje, tak proto je u... celý příspěvek > | |
|
|
|
|