|
Juka (nejspíš) - žloutnutí listů, 27.2.2018 Úplně normální stav. Mně taky žloutnou a usychají listy, a to mnohonásobně víc. Děje se tak vždy přes zimu. Zalíváním to není, letos na zkoušku téměř nezalívám (zalil jsem tak 1x až 2x za zimu), stejně žloutnou. Nyní mohu téměř s jistotou říct, že to... celý příspěvek > |
|
Přikrývání stromků, 27.2.2018 Samozřejmě, že to je nesmysl. Řeč byla o krátkodobém mlžení na jaře při malým nočním mrazíku za květu. Tam to krátkodobě uplatnit lze a může to fungovat. Při velkých mrazech v zimě je to logicky blbost. |
|
|
|
Přikrývání stromků, 27.2.2018 S tím stříkáním - domnívám se, že myšlenka je nepřetržitě během trvání mrazu rosit, čímž se zvýší teplota díky této vodní mlze nebo vodní spršce nad bod mrazu (voda má vyšší teplotu než 0°). Samozřejmě při tom může docházet i k namrzání na větvích,... celý příspěvek > |
|
Přikrývání stromků, 26.2.2018 Mně to samé říkala tchýně, že prý to psali v Blesku či říkali na Nově, že se mají stromky zabalit. Nevěnoval jsem tomu pozornost. Tak to asi všeci po této informaci začali balit. Nicméně smysl mi taky uniká, proč někdo na pár zimních dní stromky... celý příspěvek > |
|
Jaký nůž na roubování?, 22.2.2018 Není každý "mistr brusič" jaky vy, pane 216, ani po tom většina hobíků nijak zvlášť netouží. Tož uveďte nějaký pádný důvod, proč si komplikovat svoje hobby, když jde tak krásně ulehčit perfektně fungujícím ulamovákem? |
|
Pozná krtek past?, 21.2.2018 Spíš bych se nesnažil krtky řešit trubkovými pastmi, nevidím k tomu žádný rozumný důvod. Čelisťové fungují naprosto spolehlivě, žádné rukavice jsem nepoužíval (ani na vyhrabání díry, ani na položení pasti), a vloni jsem pochytal nějakých 6 kousků. |
|
Dostupnost podnoží na roubování melounů, 14.2.2018 Asi na tom něco bude, že se není nutné pídit po konkrétní odrůdě. Vloni jsem je rouboval na fíkolistou, ale v červnu s krásnými až 2m šlahouny rostliny postupně odešly (uvadly). Pak jsem ještě nějaké narychlo narouboval právě na halloweenskou, a těm... celý příspěvek > |
|
Zasychání listů kaštanovníku, 12.2.2018 Na čerstvě (měsíc) vyrostlém semenáčku kaštanovníku mně postupně ze stran zasychají listy. Co může být příčinou? Vláhy má dostatek, slunce tu poslední měsíc téměř vůbec nesvítí, navíc je za oknem a na případném slunci max tak hodinku dvě denně. |
|
Asimina Triloba, 6.2.2018 Zkouším vypěstovat asiminu ze semínek. Po 3 měsících stratifikace a 2 měsících v zemi konečně začínají vylézat ven, vypadá to na 100% úspěšnost. Bohužel se mi ale děje takový nešvar - jakmile klíček vyleze (jen takové očko), začne se narovnávat,... celý příspěvek > |
|
Semena sekvojovce obrovského, 6.2.2018 Zkusit to můžete... otec přivez pře pár lety šišky z USA a úspěšně se mu podařilo pár stromků vypěstovat (vyklíčit na buničině a pak zasadit do výsevního substrátu, pěstovat tak 2 roky doma, pak ven). Nicméně přivezl si i loni ze Skotska, a nic... celý příspěvek > |
|
|
|
Začátečník - rajčata, 1.2.2018 ale vyroste to i v kvalitni zahradni zemine
S tím bych si dovolil polemizovat. V zahradní zemině smíchané s kompostem jsem zkoušel předpěstovávat, ale sem tam mi některé vyklíčené rajče či paprika padlo. Zřejmě tam nějaké zárodky hub jsou. V... celý příspěvek > |
|
Popisky rostlin do květináčů, 1.2.2018 Lihovky nebrat. Dělávám si popisy k sadbě, ale po pár zalitích je popis fuč. |
|
Ruční čerpadlo na vypouštění sudů, 31.1.2018 Proboha proč? Ona se žádná voda přece pusou nenasává! Hadice se píchne do vody tak, aby z ní odešel vzduch (bubliny), pak jen stačí palcem jeden konec zacpat a ten konec hodit ven. Voda začne sama vytékat. Běžně to tak dělám a vůbec by mě nenapadlo... celý příspěvek > |
|
Ruční čerpadlo na vypouštění sudů, 31.1.2018 A co byste chtěla ještě jednoduššího a samočinnějšího než kus hadice? Voda sama vyteče a ani nemusíte přenášet pumpu mezi sudy. |
|
Srovnání vzrůstnosti podnoží kdoule - M26, 30.1.2018 A počítáte i s krajním odstupem stromů od domu či od hranice pozemku? Tam taky potřebujete nějaké 2m. Resp. jaké jsou rozměry místa, kam to chcete umístit? Nebylo by rozumnější zasadit 3,4 stromy, než je takto mačkat a pak mít problémy a stejně... celý příspěvek > |
|