|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Uhorky hynu, 21.5.2018 V žádném případě nelze souhlasit. Raději jednou dvakrát za sezonu v době hrozící plísně použiji Kuprikol, než kupovat zeleninu. Kupovaná bude chemicky ošetřovaná nesrovnatelně více, a navíc bez výrazné chuti.
Co se týká broskvoní, meruněk atd. -... celý příspěvek > | | Slimáci, 18.5.2018 Granulax 750g stojí 169,- a funguje spolehlivě. Stačí je řídce použít třeba kolem plotu, odkud lezou (pokud máte problém s tím je používat na záhonech), a na zahradu se nedostanou - jsou pro ně velice lákavé a neprojdou na metry kolem nich bez... celý příspěvek > | |
| | Brokolice, 17.5.2018 Nic, čekejte, až začne tvořit růžice...
Brokolice má ráda chladno, ve skleníku z ní nic moc nebude. | | Jak bojovat proti plísním bez chemie?, 17.5.2018 Ale ono těžko říct, co to je. Začíná to bílými skvrnami na listech, a pak postupně odejde celý list. Chytají to i dýně, cukety venku. Spíš bych řekl, že padlí, než plíseň. | | Jak bojovat proti plísním bez chemie?, 17.5.2018 Zajímavé. Já mám skleník celé léto trvale otevřený, přesto vždy v půlce léta okurky chytnou plíseň. Takže větrání evidentně není to, co zamezí plísni. | | Asimina Triloba, 16.5.2018 Myslím si, že ze začátku určitě. Já je mám sice ve skleníku, ale i tam se začaly dělat skvrny na listech, pravděpodobně od slunce. Udělal jsem nad nimi stříšku z bílé netkanky a teď se jim vede dobře. | | Asimina Triloba, 16.5.2018 No asimina má dlouhý kůlový kořen. Takže ten byl smotán uvnitř květináče, hmm. Takže jí to evidentně není na škodu. Všude se totiž doporučuje ji předpěstovat ve vysokých nádobách, 30-40cm, takže je mám v PETkách a po zimě plánuji vysadit na stálé... celý příspěvek > | | Asimina Triloba, 16.5.2018 Mě překvapuje, jak to mají takové stromky s kořeny, že se prodávají v tak malých kontejnerech. Pěstuji si ze semen v PETkách a kořen při klíčení dosahuje od shora až ke dnu... | | Fíkovník Brown Turkey, 16.5.2018 Potvrzuji, i na mém. | | Kadeřavost v květnu, 15.5.2018 Počasí (prý) kadeřavosti nepřeje, ale... Dělal jsem jeden postřik Kuprikolem (myslím, že ve správnou dobu), měl jsem napadnutý list sem tam na konci větví, na dalších 2 stromcích ani jeden. Ty napadnuté jsem otrhal, počasí je stabilní, teplo a beze... celý příspěvek > | |
| | Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 14.5.2018 Zmrzly, ale to riziko jsem si vědomě dřívější výsadbou přivodil sám. Nyní si to tak občas troufnu udělat s tím, že mám určité zkušenosti, předpověď počasí v dalších 2 týdnech je stabilní bez hrozích nízkých teplot a jsem schopen je do půlky května... celý příspěvek > | | Mazaní mravenci dokázali překonat lepovou ochranu kmenů stromů, 14.5.2018 Lebo napriklad pri natreti priamo na kmen u mladych stromov ich to moze uplne zlikvidovat - najma broskyne a marhule.
Můžete k tomu napsat něco víc? Já taky raději používám pásku a tu natírám, ale zajímalo by mě, jestli se už někomu stalo, že by... celý příspěvek > | | Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 14.5.2018 Prostě to riziko na sebe vzít musíme, tedy pokud nedáváme přednost rajčatům koupeným.
Ne, nemusíme. 99% zahrádkářů předpěstovává rajčata doma v březnu/dubnu a vysazuje ven, až nehrozí mrazy. Bez rizika, pěstují rajčata v jeho u nás obvyklé... celý příspěvek > | | Čím jsou napadená rajčata a papriky?, 9.5.2018 10 cm je dost silná vrstva...
Hnojím kravským hnojem a nedělám si iluze, že by sláma neobsahovala herbicidy. Ale používám už rozložený hnůj, pohodím ho na podzim po záhonech a zaryju. Předpokládám, že herbicidy se ve slabší vrstvě a ještě... celý příspěvek > | | Škůdce?, 9.5.2018 Ne. Vyzkoušel jsem Aversol (odpuzující nátěr), vyzkoušel jsem pachový ohradník (a to docela hustý), ani jedno z toho neúčinkuje, srna se vůbec nezdráhá jít až těsně k ošetřenému a okusovat.
Skončil jsem u ohrazení celého pozemku lesnickým... celý příspěvek > | |
|
|
|
|